6 VOORDELEN VAN GROEPSLESSEN

Sommige mensen zijn gek op groepslessen, anderen vinden het maar niets. Maar voor starters zijn groepslessen gewoon een keigoede leerschool. Wij trachten je te overtuigen door de talrijke voordelen even op te sommen.

Fitness groeplessen

STRUCTUUR

Elke groepsles is opgebouwd uit drie delen: een warming-up, een evenwichtige workout en een cooling-down.

Tijdens de eerder kalme warming-up warm je je lichaam op en verhoog je je hartritme. In de cooling-down zorg je ervoor dat je hartritme weer daalt en stretch je al je spieren zodat je de volgende dagen niet te veel last hebt van stramme spieren. Gedurende de workout geef je gewoon het beste van jezelf.

oefeningen fitness

DE JUISTE ONDERSTEUNING

Een groepsles wordt gemaakt of gekraakt door de lesgevers. Ten eerste zorgen ze ervoor dat elke oefening correct wordt uitgevoerd. Bovendien staan ze garant voor de juiste sfeer, ze motiveren je, ze slepen je als het ware door de les en zorgen ervoor dat je de volgende les weer paraat bent.

A LA CARTE

Body attack, body combat, taebo, zumba, BBB, spinning, enz … Er is zoveel keuze aan groepslessen, waardoor elke liefhebber zeker zijn gading vindt. Maar niemand zegt dat je het moet beperken tot één les. Sommigen gaan voor een combi van krachttraining en een les die meer gericht is op gewichtsverlies.  

MOTIVATIEBOOST

Sporten is leuk, maar samen sporten is leuker dan alleen. Het moedigt je aan om met anderen dezelfde oefeningen te doen. Als je alleen jumping jacks doet, dan hou je het sowieso minder lang uit dan tijdens de groepsles wanneer iedereen gewoon het beste van zichzelf geeft en net dat stapje verder gaat. Je doorzettingsvermogen is gegarandeerd groter tijdens een groepsles.

PLAN HET IN JE AGENDA

Je inschrijven voor een wekelijkse groepsles op dezelfde dag, het in je agenda plannen en afspreken met fitnessvrienden voor een bepaalde les vermindert de kans dat je zal spijbelen. Al snel zal je die wekelijkse afspraak niet meer willen missen en zal je er maar al te graag andere leuke dingen voor weigeren.

Afwisseling en fun fitness

AFWISSELING EN FUN 

Groepslessen zijn fun. De combinatie van je fitnessbuddies, de opzwepende muziek en de motiverende stem van de lesgever zullen je een goed gevoel geven. De meeste mensen komen moe maar voldaan uit de les, ze hebben alles van zichzelf gegeven. Vaak is er ook tijd voor wat lachen en napraten. Je zal je ook niet snel vervelen, want de inhoud en het ritme van de lessen veranderen regelmatig.

De lesgever varieert in de volgorde en intensiteit van oefeningen, kiest voor een ander muziekje, of legt de lat elke week wat hoger.