Met succes overstappen op ander hondenvoer

In dit artikel lees je hoe je op de juiste manier en met succes overschakelt van het ene hondenvoer op het andere.

hondenvoer

Honden zijn even kieskeurig als mensen, misschien zelfs nog meer, als het om hun eten gaat. Wanneer je wilt veranderen van hondenvoer, moet je dus een paar eenvoudige regels volgen zodat de omschakeling probleemloos verloopt. Te snel veranderen van voer kan een risico inhouden voor het organisme van je dier.

Het belangrijkste punt voor een goede overstap is voldoende tijd uittrekken. Dit is de sleutel tot succes wanneer je verandert van voer. Te snel veranderen kan tot gevolg hebben dat je hond diarree krijgt en gewicht verliest en dat zijn gezondheid achteruit gaat. Om dat te vermijden, raden we je aan minstens 8 dagen uit te trekken om te veranderen van voeding.

Starten met de overstap:

Ga voor je begint na of je voldoende hondenbrokken in huis hebt voor de hele overgangsperiode. Heb je niet genoeg voorraad, stel de omschakeling dan uit.

Als je wel voldoende voer hebt voor de overgangsperiode, begin je met het nieuwe voer onder het oude te mengen. Indien je je hond één keer per dag te eten geeft, kun je nu meteen van de gelegenheid gebruik maken om die portie in twee te delen en de helft 's ochtends en de andere helft 's avonds te geven. Op die manier kan je dier zijn voeding gemakkelijker verteren omdat de porties kleiner zijn. Andersom mag je nu niet van twee maaltijden overschakelen op één, de verandering zou te bruusk zijn voor je hond.

Doe elke dag een beetje meer van het nieuwe voer onder zijn portie. 

Na een week begint je hond te wennen aan het nieuwe voer en zou je 50% van het oude voer en 50% van het nieuwe voer moeten geven.

Maak je geen zorgen als je hond op dat moment dunne ontlasting heeft, sommige honden doen er langer over om te wennen aan nieuw voer omdat ze gevoeliger zijn. Neem dus je tijd en blijf hem een paar dagen op die manier voeren tot je verder gaat met de omschakeling. Indien de hond geen diarree heeft, kun je de portie geleidelijk verhogen zodat er na twee weken uitsluitend nieuw hondenvoer in de etensbak van je hond zit. Aarzel niet om de overschakelingsperiode met een week te verlengen indien je hond dunne ontlasting heeft.

Solognac heeft een assortiment hondenbrokken voor jachthonden dat beantwoordt aan de energiebehoeften van actieve honden van elk ras.

hond-jacht-solognac