Decathlon | Workshop

Decathlon
Trekking days

GETEVALLEI 27 & 28 april

Ontdek onze workshops !

De juiste informatie is goud waard, want een trektocht vergt wel wat voorkennis en de nodige voorbereiding. Om jullie kennis te laten maken met alle belangrijke facetten van trekking, kan je gratis deelnemen aan onze workshops. Die worden gegeven na jullie wandeling op de gezellige bivakzone.


Je zal kunnen kiezen uit workshops over trekking-EHBO, hoe de juiste trekkingschoen kiezen en binden, hoe happy op trekking gaan met de kids, hoe pak je je rugzak, veilig vuur maken, de do’s en don’ts bij het plannen van een trekking en nog veel meer.


De workshops van ongeveer 25min. starten om 16u30 op de bivakzone en worden meerdere keren aangeboden tijdens de Decathlon Trekking Days. Zo kan je uitgebreid je vragen afvuren op onze experts. Het exacte workshopprogramma ontvang je enkele weken voor de trekking.

ONZE EXPERTS

YANICK BOS

Yanick is Instructor Mountain Walking en Trekking. Hij heeft jarenlange ervaring met trekkings in Europa, dit zowel in groep als met zijn gezin.

Hij is mede-oprichter van Great By Nature vzw, de organisatie die zich inzet voor het stimuleren van trekkings met het gezin.

Cynthia De Bruycker

Cynthia is een ervaringsdeskundige als het aankomt op trekkings met kids. Met haar 3 maanden oude baby trok ze door het Müllerthal in G.H. Luxemburg. Niet veel later trokken ze naar de Zwitserse bergen. Vele trekkings, van de Lofoten in Noorwegen tot de Tatras in Polen volgden elkaar op.

Maar evengoed heeft ze tonnen ervaring opgedaan als leading lady van Great By Nature vzw. Cynthia kan je dan ook alles vertellen over hoe je de uitdaging van trekken met kids plezant kan houden voor jezelf en de kids.

Thomas Van de Velde

Thomas is als fervent wereldreiziger al verscheidene jaren actief bezig in de buitensport; gaande van korte microadventures bij huis tot lange zelfvoorzienende trekkings. Via zijn ervaring als organisator van ontmoetingsweekends voor hikers is hij onderlegd in welk materiaal je als must have & nice to have kan beschouwen.

"Lichtgewicht op trekking: must haves en nice to haves voor in de rugzak" (NL)


Een rugzak vullen kan vlotjes maar wat zijn nu de essentials en wat zijn de nice to haves om mee te nemen in je rugzak? Thomas legt het op een wip uit.

Dimitri Vanden Bossche

Teamplayer Forclaz/Quechua bij Decathlon Gent Als organisator van microadventures leeft hij zich uit in zijn passie voor de natuur dicht bij huis.

"Welke schoen voor welk type trekking" (NL)


Laat jij je strikken op de Trekking Days ? Dimitri toont je de beste strik-tricks die jouw voeten zullen redden op tocht !

Marie et Félicie

Marie is content creator bij Decathlon met een passie voor positive change making, wandelen en avontuurlijk reizen, Félicie is een onderneemster met een passie voor sustainability.

"Sustainable trekking " (NL)


‘’Leave nothing but footprints, take nothing but pictures, kill nothing but time’’
Duurzaam en ecologisch bewust backpacken, het is een must als we nog lang willen doen waar we zo van houden. Hoe zetten we de wens om in werkelijkheid? Ontdek er alles over tijdens onze workshop en keer naar huis met je eigen biologisch afbreekbare zeep !

Pierre Dewit

Monitor Alpinisme Lid van l'Union Professionnelle des Métiers de la Montagne, Ambassadeur Berghaus Belgium en Simond voor Décathlon Belgium.

"Trekking op grote hoogtes" (NL)


Welk materiaal moet mee op welk soort trekking. Ga je naar de zon? trek je in de winter? Kies je voor een tent of slaap je liever onder de sterren? Solo of met vrienden? Met of zonder kinderen? 1 nacht of meerdere ? Hoe hoger je gaat, hoe belangrijker je keuze ! Leer aan de hand van mijn tips zelf de juiste materiaalkeuze maken uit een zee van mogelijkheden en leer het beste te maken van elke moeilijke situatie in de bergen

Zin om je outdoor kennis bij te schaven?

Onze sport advies

WAT STEEK JE IN JE RUGZAK VOOR EEN TWEEDAAGSE TREKKING?

    Lees meer !

KEN JIJ DE 7 GOUDEN REGELS VAN 'LEAVE NO TRACE'?

    Lees meer !

HOE KIES JE JE WANDELSTOKKEN?

    Lees meer !

HOE DRAAG JE JE KIND TIJDENS EEN TREKTOCHT?

    Lees meer !