Forclaz - Merinowolkleding
Ga trekken op een natuurlijke manier
Met onze Merinowol-collectie
Ontdek ons gamma
De voordelen van merinowoleen van nature doeltreffende vezel

Na jaren evolutie bezit de wol van merinoschapen de ideale eigenschappen
om op trekking te gaan:

 • Beperking van geurtjes :


  Wol beperkt op natuurlijke wijze de verspreiding van bacteriën die op hun beurt verantwoordelijk zijn voor onfrisse zweetgeur. Zo kan je meerdere dagen na elkaar dezelfde trui aan. Ideaal voor een lichtere rugzak op trektocht.

 • Thermische regulatie :


  Merinowol heeft een sterk absorberend vermogen. Zo houdt hij het lichaam droog en blijft je lichaam op temperatuur: hij beschermt zowel tegen de warmte alstegen de kou!

 • Zacht:


  Onze merinowol bestaat uit zeer fijne vezels (18,5 micron) die niet jeuken. Iets helemaal anders dan die trui van je grootmoeder!

 • Natuurlijk materiaal:


  Wolvezels die terechtkomen in je wastrommel zijn perfect biologisch afbreekbaar. Wol is daarbij ook hernieuwbaar, nadat schapen worden geschoren groeit de wol opnieuw natuurlijk aan.

Dierenwelzijn
no mulesing

Bij Forclaz nemen we geen beslissingen alvorens we alles op voorhand hebben doorgrond en afgewogen. Daarom kozen we er bewust voor om betrokken te zijn bij de volledige productiecyclus van onze Merinowol-collectie

Om te garanderen dat onze wol wordt verkregen met respect voor het dierenwelzijn, reisden we af naar Zuid-Afrika om de fokkers te ontmoeten.


Wij van Forclaz zijn tegen elke toepassing van mulesing, een pijnlijke chirurgische ingreep waarbij het achterste van een schaap wordt gevild om de voortplanting van een parasitaire vlieg tegen te voorkomen.

Onze merinowol komt uit Zuid-Afrika, die in tegenstelling tot andere exportgebieden mulesing verbiedt. Maar naast het vermijden van mulesing wilden we enkel werken met schapenboerderijen waar schapen in goede omstandigheden leven en worden geschoren

De merinoschapen in Zuid-Afrika worden gefokt op zeer grote gebieden, soms tot 10 hectare per dier!
Scheerexperts bezoeken de boerderijen meerdere keren per jaar. Zij beschikken over een eeuwenoude knowhow en zorgen ervoor dat deze operatie zo comfortabel mogelijk is voor de dieren.

We willen echte samenwerkingsverbanden aangaan met de fokkers om de duurzaamheid van de sector te garanderen om jou seizoen na seizoen T-shirts te kunnen aanbieden in merinowol die voldoen aan jouw technische verwachtingen en jouw eisen met betrekking tot dierenwelzijn.


Transparantie
ons industrieel proces


Van het het scheerproces tot de verwerking van onze truien,
Wij blijven onze aanpak voortdurend verbeteren.

Frankrijk
 Zuid-Afrika China
 • Frankrijk


  Forclaz by Decathlon

  Ontwerp- en ontwikkelingscentrum

 • Zuid-Afrika

  Konsortium-Merino

  www.konsortium-merino.com
  Fokken + scheren

  Segard Masurel

  Onderhandelaar

  Wool Testing Bureau (WTBSA)

  Kwaliteitscontrole

 • China

  Opladers Wool


  Wassen + kaarden + kammen

  Südwolle

  Spinnen + wassen

  Times

  Breiwerk + confectie


 • Wereld


  Forclaz by Decathlon

  Logistiek + Verkoop


ONZE MERINOWOL-COLLECTIE
Producten voor elk outdoor gebruik

Heren
Ontdek het merinowolgamma

Dames
Ontdek het merinowolgamma