Ademautomaat SCD 900 DIN met gebalanceerde eerste trap met membraan

€22000

Ons team van Subea heeft deze gebalanceerde ademautomaat met membraan ontwikkeld voor duikers die in alle omstandigheden en op alle dieptes duiken!

Gebalanceerde ademautomaat met membraan, comfortabel en gemakkelijk om te ademen, ontwikkeld om in alle watertemperaturen > 4°C en in alle omstandigheden te duiken.

Vraag & Antwoord
Maat: maatwijzer

PRODUCTVOORDELEN

Ademcomfort

Ademcomfort

Gebalanceerde 1ste trap voor koud water (<10°C) Regeling debiet en dive/pre dive

Mondcomfort

Mondcomfort

Mondstuk met 2 dichtheden + gerichte uitgangen 1ste trap + hyperflex-slang

Veelzijdigheid

Veelzijdigheid

Gebalanceerde eerste trap met membraan voor water kouder dan 10°C.

Lichtgewicht

Lichtgewicht

Totaalgewicht: 1020 gram

TECHNISCHE INFORMATIE

Gebalanceerde eerste trap om soepel te ademen

Ademautomaat SCD 900 met gebalanceerde eerste trap met membraan. Hij is compact en licht en voldoet aan alle vereisten.
De middendruk die naar de tweede trap gaat, is constant, zodat de automaat ook constant presteert gedurende de hele duik.
De ademautomaat SCD 900 heeft 6 gerichte uitgangen zodat de slangen in een goede positie komen te liggen rond het hoofd
Hij heeft 2 hogedrukuitgangen (HP - 7/16'') en 4 lagedrukuitgangen (LP – 3/8)

Regeling van het debiet en het venturi-effect

De ademautomaat SCD 900 heeft twee afstelsystemen op de tweede trap.
Het eerste is het knopje dive/pre dive om continu debiet te vermijden, met name als je het water ingaat.
Het tweede is het knopje om het debiet te regelen. Door eraan te draaien, werkt het op de verstelveer van de tweede trap, waardoor je tijdens het duiken je ademhaling kunt versoepelen of verzwaren.

Tweede trap en gemakkelijker inademen

De tweede trap moet het natuurlijk gedrag van de ademhaling overbrengen in een mechanische realiteit. Van uitstekende kwaliteit, kan stress aanzienlijk verminderen, verbetert de veiligheid van de duiker door hem of haar gemakkelijker lucht in voldoende hoeveelheid te geven, zonder dat een overbodige inspanning nodig is.
Inademen is gemakkelijker dankzij de hydrodynamische openingen in de klep. Dit exclusieve design van de klep voorkomt ook dat de ademautomaat op continu debiet wordt gezet.

Uitademen: beter zicht en minder lawaai

Bij het uitademen kanaliseren ergonomische uitlaatstukken de stroom luchtbellen ter hoogte van de wangen zodat het geluid niet storend is voor de duiker en de luchtbellen niet voor de duikbril opstijgen. Minder hinder tijdens het duiken en meer genieten!

De ademautomaten van Subea: exclusief anatomisch mondstuk!

De exclusieve vorm van dit mondstuk is ontwikkeld in samenwerking met orthodontisten en maakt het gemakkelijker om het in de mond te houden dankzij de vleugels aan het gehemelte, de tongsteun en de verschillende dikten (mono- of bidensiteit) die rekening houden met de sluithoek van de kaak.
Het mondstuk van de automaat SCD 900 heeft twee dichtheden, d.w.z. dat het deel dat in contact komt met het tandvlees soepeler is dan de rest van het mondstuk om irritaties te beperken.

Certificering van de ademautomaten

Deze automaat is gecertificeerd in het kader van de norm EN 250:2014. Tests uitgevoerd door RINA, Genova- Italia (gecertificeerde instelling nr. 0474). De tests worden uitgevoerd op een machine die de ademhaling van een duiker simuleert. De tests worden uitgevoerd bij een druk gelijk aan 50 meter diepte, met een ademhaling met een amplitude van 2,5 liter (inademen/uitademen), een ademdebiet van 62,5 liter/minuut of 25 cycli per minuut en bij een temperatuur van 10°C of 4°C voor koud water.

Gewicht en lengte van de slang

Gewicht van de eerste trap: 650 gram (DIN)
Gewicht van de tweede trap: 250 gram.
Gewicht van de slang: 120 gram.
Totaalgewicht: 1020 gram.
Lengte van de slang: 75 cm. De basis van de slang is in thermoplastisch polyurethaan
(TPU) op basis van antibacterieel polyether.
Buitenbekleding: gevlochten nylon voor meer sterkte en soepelheid. Verdraagt meer torsie dan een klassieke rubberen slang. Voorkomt zo het gevoel dat de automaat aan je mond trekt.

Onderhoudsadvies

Gebruik nooit oplosmiddelen of producten op basis van koolwaterstoffen om zelf je ademautomaat te reinigen of te smeren. Gebruik nooit een spuitbus, de drijfgassen kunnen de kunststoffen aantasten.

Inspectie van ademautomaten

Subea raadt aan om je ademautomaat om de twee jaar te laten nakijken en minstens één keer per jaar te onderwerpen aan een visuele inspectie. Beide controles moeten worden uitgevoerd door een werkplaats die erkend is door Subea. Een inspectie is ook aan te raden na een seizoen waarin je bijzonder veel hebt gedoken (meer dan 100 duikbeurten) of na een lange periode van niet-gebruik. https://www.decathlon.be/nl/browse/c0-diensten-en-atelier/c1-workshop/c2-watersporten/_/N-h0gfjv

OVERIGE INFORMATIE

Samenstelling

Structuur 100% Messing Onderstel 50% polyamide 6.6, 21% Hars, 15% Polyurethaan, 10% Roestvrij staal, 4% Messing Ventiel 100% Silicone

VOORRAADADVIES

Het is belangrijk om je duikmateriaal op te bergen uit de buurt van ozonproducerende bronnen. Bewaar je uitrusting op een droge plaats, ver van warmte en directe zonnestralen.

GEBRUIKSAANWIJZING

Om te duiken heb je een duikbrevet nodig.

TESTS

Onze technische partner: Planet Ocean (een PADI-duikcentrum met 5 sterren) gevestigd in het Water Sports Center by Decathlon in Hendaye - Frankrijk. Het centrum gebruikt het hele jaar door SUBEA-duikmateriaal. De instructeurs werken mee aan de ontwikkeling van het duikmateriaal van SUBEA: vanaf het ontwerp met onze productmanagers, designers en ingenieurs tot de langetermijntesten met de hulp van de duikers van het centrum (zowel beginnende duikers als instructeurs in opleiding).

Goedgekeurd door

Alle ademautomaten van Subea werden ontwikkeld door middel van gebruikstests en praktische tests (statische, dynamische en biomechanische analyse) in samenwerking met DAN Europe*, als deskundige en onafhankelijk consultant. *DAN Europe (Divers Alert Network Europe) is een internationale medische en onderzoeksorganisatie zonder winstoogmerk voor de veiligheid en gezondheid van duikers.

Handleiding

Voor meer info, raadpleeg de handleiding De handleiding

AFBEELDINGEN

Ademautomaat SCD 900 DIN met gebalanceerde eerste trap met membraan
Ademautomaat SCD 900 DIN met gebalanceerde eerste trap met membraan

Vraag & Antwoord