Ademautomaat voor diepzeeduiken met octopus XS COMPACT MC9 DIN 300 bar

€26000

8385377

Ontwikkeld voor expert duikers die een uiterst lichte ademautomaat willen. Erg comfortabel in de mond om de kaak niet te belasten.

De ademautomaat XS Compact heeft een heel betrouwbare kern met een veilige en uitstekend presterende Downstream klep en een revolutionaire structuur met geavanceerde kenmerken.

Kleur:

ZWART / ZILVER

Levering aan huis of afhalen in de winkel
Beschikbaar
Beschikbaar in de winkel

Productvoordelen

Gemakkelijke ademhaling

Dive-Predive-instelling. Gebalanceerde 1e trap met membraan voor water van +10°C.

Mondcomfort

Erg licht (slechts 135 g!) om de kaken niet te vermoeien.

Vlotte montage / demontage

Automaat met aansluiting voor DIN-duikfles 300 bar.

Lichtgewicht

Totaalgewicht: 738 gram

Technische informatie

Samenstelling van de set

De set bestaat uit een gebalanceerde ademautomaat XS Compact MC9 DIN 300 met membraan en een octopus XS Compact.

Gebalanceerde eerste trap met membraan

De eerste trap van de automaat XS Compact is met gebalanceerd membraan. Klein en licht, voorzien van 2 hogedruk- en 4 middendrukuitgangen. Hyperbalancering met membraan voor een onvergelijkbaar 'zachte' luchtstroom. Roestvrijstalen spuitstuk te vervangen volgens de duur. Beschermkap in polyurethaan voor de behuizing en bevestigingsknoppen met een goede grip. De DIN-automaat is gecertificeerd voor 300 bar.

Lichte tweede trap en octopus, comfortabel in de mond

De ademautomaat XS Compact heeft een heel betrouwbare kern met een veilige en uitstekend presterende Downstream klep en een revolutionaire structuur met geavanceerde kenmerken: uiterst licht (slechts 135 g!) om de kaakspieren niet te vermoeien en meer draaggemak te bieden, ergonomisch design dat comfortabel aanvoelt in de mond en wanneer je het hoofd snel beweegt, kraswerend behandeld, onmiddellijk toegankelijke Dive-Predive-instelling.

Gewicht en lengte van de slangen

Gewicht van de eerste trap: 450 gram. Gewicht van de tweede trap: 135 gram. Gewicht slang automaat: 153 gram. Gewicht octopus: 135 gram. Gewicht slang octopus: 153 g (100 cm). Totaalgewicht: 1.026 gram.

Certificering van ademautomaten

De ademautomaat XS Compact MC9 van Cressi is uitgerust met een gebalanceerde eerste trap met membraan. Gecertificeerd voor gebruik in niet-koud water (temperatuur hoger dan 10°C). De DIN-automaat is gecertificeerd voor 300 bar.
Testresultaten van de ademinspanning (simulatie van druk op 50 m en water van 8°C)
- duikfles met een druk van 50 tot 200 bar: 1,1 J/l.
De ademinspanning is de hoeveelheid energie (in joule) die wordt verbruikt om een ademhaling van 1 liter te verkrijgen.

Onderhoudsadvies

Gebruik nooit oplosmiddelen of producten op basis van koolwaterstoffen om zelf je ademautomaat te reinigen of te smeren. Gebruik nooit een spuitbus, de drijfgassen kunnen de kunststoffen aantasten.

Controle van je ademautomaat

Cressi raadt aan om je ademautomaat om de twee jaar te laten controleren en minstens één keer per jaar te onderwerpen aan een visuele controle. Beide controles moeten gebeuren in een door Cressi erkende werkplaats. Een controle is ook aan te raden na een seizoen waarin je bijzonder veel hebt gedoken (meer dan 100 duiken) of na een lange periode van niet-gebruik. https://nl.support.decathlon.be/duiken-snorkeling

Garantie

2 jaar

Gewicht

1.03 kg

Overige informatie

VOORRAADADVIES

Het is belangrijk om je duikmateriaal op te bergen uit de buurt van ozonproducerende bronnen. Bewaar je uitrusting op een droge plaats, ver van warmte en direct zonlicht.

ONDERHOUDSADVIES

Spoel na gebruik met helder water. Op een droge en geventileerde plaats laten drogen.

Manual

Voor meer info, raadpleeg de handleiding De handleiding

Gebruikersbeoordelingen

Loading
Dit zou je ook kunnen interesseren