Ademende jagersjas met verwijderbare mouwen 900 groen en bruin

€6000

Voor elke jachtvorm bij droog weer.

De transpiratie goed kunnen afvoeren is heel belangrijk als je gaat jagen. Als het wat warmer is kan je deze jas dan ook omvormen tot mouwloos vest: je ritst de mouwen er snel en gemakkelijk af.

Vraag & Antwoord
Kleur: Donker Kakibruin / Koffie
Maat: maatwijzer

PRODUCTVOORDELEN

Veelzijdig

Veelzijdig

De mouwen zijn verwijderbaar, heel praktisch en comfortabel tijdens de jacht.

Zweetafvoer

Zweetafvoer

Verluchtingsgaten met laserperforatie voor een optimaal ademend vermogen.

Bestand tegen onkruid

Bestand tegen onkruid

Verstevigingen op schouders, armen en onderaan de jas voor meer bescherming

zakken

zakken

8 zakken + 1 weitas om je accessoires gemakkelijk op te bergen en te vervoeren.

Bewegingsvrijheid

Bewegingsvrijheid

Dankzij de dubbele rits en de zijsplit die je bewegingen vergemakkelijkt.

Lichtgewicht

Lichtgewicht

Weegt amper 0,760 kg in maat L.

TECHNISCHE INFORMATIE

Een moduleerbare jagersjas dankzij afritsbare mouwen

Al heel snel in ons ontwikkelingsproces wilden we deze jas gemakkelijk, snel en intuïtief omvormbaar maken in een mouwloos vest. Als je intens gaat jagen in het veld of door kreupelhout, dan krijg je het al snel warm, zelfs als het eigenlijk best koud is. We hebben dus aan technische oplossingen gewerkt om dit ongemak te verhelpen: de mouwen kunnen afritsen leek de meest geschikte uitweg.

Hoe zorgen we ervoor dat je de linkermouw niet verwisselt met de rechter?

Zelfs in volle actie, terwijl je achter je honden aanloopt die met hun neus in de grond een fazant of een patrijs op het spoor zijn, kun je snel je mouwen afritsen (en ze in de 2 grote voorste zakken steken, die je afsluit met 2 drukknopen). Als je daarna terug aan je auto komt, zul je misschien wat afkoelen en ze weer willen aantrekken. Om nu de rechtermouw niet te verwisselen met de linker, hebben we de linkerkant een oranje rits gegeven, zo zie je goed het verschil. Slim he?

Hoe zijn we op het idee van deze jas gekomen, compleet met een innoverend verluchtingssysteem?

Het idee voor deze jast ontstond doordat onze designers en ontwikkelaars ook een hybridejas wilden voorzien in ons gamma (die je dus op elk moment kunt veranderen naar een mouwloos vest). Het resultaat moest natuurlijk een technisch en ademend product blijven. Bij de eerste prototypes en tests werkten we met een jas die volledig uit mesh bestond, waarop we verstevigingen hadden aangebracht. Toen we beetje bij beetje het ontwikkelingsproces doorliepen, kwamen we uit bij een lasersnit

De keuze voor laserperforatie voor verluchting en afvoer van transpiratie

We moesten een compromis vinden tussen een stof volledig uit mesh (licht maar niet scheurbestendig) en een ademend materiaal. Door vele studies, tests en ontwerpen, hebben we de ideale stof gevonden, waarin we door machinale laserperforatie gaatjes konden maken voor verluchting. Die zitten bovenaan de rug en aan de binnenkant van de 2 grote zakken vooraan (dus op alle plaatsen waar je veel zweet), waardoor je een kledingstuk krijgt met een zeer goed ademend vermogen.

Wat doet het met de stevigheid van een kledingstuk?

Een ademend kledingstuk voor de jacht dat veel bewegingsvrijheid biedt, is goed. Maar het is nog beter als het ook nog eens bestand is tegen de biotoop waarin je jaagt. Daarom hebben we de zones die het meest blootgesteld worden aan begroeiing, in kaart gebracht. Op basis daarvan hebben we de schouders, de armen en de onderkant van de jas verstevigd met polyamide. Zijn voordeel? Zijn stevigheid! Het wordt dan ook vaak gemengd met andere textielmaterialen, om ze steviger te maken.

8 zakken voor al je jachtaccessoires

Met deze jast moesten we technische oplossingen vinden op maat van de jager, en een sportief karakter behouden. Daarom heeft de jas maar liefst 8 zakken: 2 binnenzakken met rits, 2 grote borstzakken, 2 zakken voor flessen op de rug, 2 lage zakken vooraan (die je afsluit met drukknopen) met een patroonhouder, zodat je in elk 5 stuks munitie kunt meenemen (dus 10 in totaal). Neem al je materiaal mee

Bewegingsvrijheid: een belangrijk kenmerk van dit model

Onze ontwikkelaars hebben eerst en vooral een dubbele trekker gezet op de centrale rits vooraan, om het bewegingsgemak en het comfort te vergroten. Zo kun je de rits langs boven en langs onderen een stukje openzetten en krijg je ook meer bewegingsvrijheid als je bijvoorbeeld op je knieën gaat zitten.

Extra pluspunten van deze jas

Onze jagersjas heeft een ring aan de rechterkant zodat je gemakkelijk een vogeldrager kunt meenemen. De polsbandjes zijn elastisch, je past ze aan met klittenband. Bovenaan kun je 2 afstandsbedieningen vastzetten. Achteraan is er een gemakkelijk toegankelijke weitas met 3 ritsen (twee op de zijkant en een horizontale om ze volledig open te doen), voor je geschoten wild. De binnenstof van de weitas is gemakkelijk uit te wassen en schoon te maken.

Gewicht

Maat S: 0,689 kg
Maat M: 0,720 kg
Maat L: 0,760 kg
Maat XL: 0,900 kg
Maat 2XL: 0,950 kg
Maat 3XL: 1,000 kg
Maat 4XL: 1, 050 kg

OVERIGE INFORMATIE

Samenstelling

Basismateriaal: buitenkant 100% Polyester Inzetstuk 61% Polyester, 37% Polyamide, 2% Elastaan Zak 100% Polyamide

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 30° max - normaal

Machinewas - 30° max - normaal

Niet bleken

Niet bleken

Mag niet in de droogtrommel

Mag niet in de droogtrommel

Niet strijken

Niet strijken

Niet droogreinigen

Niet droogreinigen

AFBEELDINGEN

Ademende jagersjas met verwijderbare mouwen 900 groen en bruin
Ademende jagersjas met verwijderbare mouwen 900 groen en bruin
Ademende jagersjas met verwijderbare mouwen 900 groen en bruin
Ademende jagersjas met verwijderbare mouwen 900 groen en bruin
Ademende jagersjas met verwijderbare mouwen 900 groen en bruin

VIDEO

Vraag & Antwoord