Cardiohorloge voor hardlopen HR 500 wit

€5500 −27%
€4000
*Van 20/9/2021 en zolang de voorraad strekt
8563505

We hebben dit horloge ontwikkeld voor hardlopers die een eenvoudig horloge willen voor meting van de hartslag aan de pols en het aantal verbrande calorieën.

Vind dankzij de hartslagmeting je ritme, blijf op adem, verbrand meer vet en boek vooruitgang!

Vraag & Antwoord
Kleur: Sneeuwwit / ZWART
Levering aan huis of afhalen in de winkel
Beschikbaar
Controleer de voorraad van dit artikel in je winkel
Tweedehands
Soortgelijke producten
Media 0
Media 1
Media 2
Media 3
Media 4
Media 5
Media 6

PRODUCTVOORDELEN

Meting van de parameters

Meting van de parameters

Hartslagmeting aan de pols (in bpm en %HFM), stopwatch, verbrande calorieën.

Coaching

Coaching

Automatische en handmatige inspanningszones (comfort, uithouding, weerstand).

Zichtbaarheid

Zichtbaarheid

Leesbaar in volle zon.

Autonomie

Autonomie

2,5 dag in hartslagmodus, 30,5 dag in horlogestand.

Ondoordringbaarheid

Ondoordringbaarheid

5 ATM waterdicht. Je kunt hiermee zwemmen aan de oppervlakte.

Draagcomfort

Draagcomfort

Meet je hartslag aan de pols, voor meer comfort.

Connectiviteit

Connectiviteit

Je kunt je hartslag synchroniseren met de app Decathlon Coach.

TECHNISCHE INFORMATIE

WAAROM HARDLOPEN MET EEN HARTSLAGMETER?

Je hartslag wordt gemeten in bpm (beats per minute of hartslagen per minuut). Hoe heviger de inspanning, hoe sneller je hart klopt en dus hoe hoger je bpm.
Aan de hand van je hartslag kan het sporthorloge HR500 je vertellen welke soort inspanning je uitvoert: opwarming, comfort, uithoudingsvermogen, weerstand, max. Elk van deze inspanningen heeft een ander effect op je lichaam: comfortabel sporten, afvallen, een beter uithoudingsvermogen...

HARTSLAGMETING AAN DE POLS

Het meten van de hartslag aan de pols is een grote technologische vooruitgang die hartslagmeters veel eenvoudiger en comfortabeler heeft gemaakt. Onze R&D-teams hebben meer dan 4 jaar verschillende technologieën getest om de hartslag rechtstreeks aan de pols te meten.
We hebben gekozen voor optische hartslagmeting. Zo ben je zeker van optimaal comfort, en het signaal is meer dan betrouwbaar.

OP JE HARTSLAG HARDLOPEN OM OP ADEM TE BLIJVEN

Ben je vaak buiten adem aan het einde van je training? Met de HR 500 van Decathlon kun je je snelheid direct aanpassen om te voorkomen dat je al je reserves uitput. In de comfortzone kan je nog praten tijdens het hardlopen. In de uithoudingszone moet je je harder inspannen, maar raak je niet buiten adem. Sport je in de weerstandszone, dan ben je na een paar minuten buiten adem.

OP JE HARTSLAG HARDLOPEN OM VET TE VERBRANDEN

Ga jij hardlopen voor de lijn? Dan is vooral de comfortzone voor jou interessant. In die zone verbrand je immers het meeste vet en raak je minder snel buiten adem. In deze zone bevindt je lichaam zich niet in een stresssituatie. Zo heeft het voldoende tijd om vet om te zetten in brandstof voor je spieren.

TRAININGSPROGRAMMA'S VINDEN

Je kunt de hartslag tijdens je trainingen rechtstreeks synchroniseren met je Decathlon Coach-sessie.
Decathlon Coach is een gratis app die je begeleidt bij al je trainingen.

HOE WORDEN JE INSPANNINGSZONES BEREKEND?

Je hartslagzones worden automatisch berekend op basis van je hartslagreserve (HR = maximale hartslag - rusthartslag).
Je maximale hartslag kan je berekenen op basis van je leeftijd en je geslacht. Je rusthartslag ligt standaard rond de 70 slagen per minuut.
Opwarming: < 60% van je HR.
Comfort: 60 tot 70% van je HR.
Duurtraining: 70 tot 80% van je HR.
Weerstand: 80 tot 90% van je HR.
Zware weerstand: 90 tot 100% van je HR.

HARTSLAGMETING AAN DE POLS: hoe werkt het?

Als je sport, bijvoorbeeld bij het hardlopen, slaat je hart sneller. Je bloedvaten krijgen meer bloed te verwerken. Door het groene lichtje onderaan het bandje weet de HR 500 hoeveel bloed er door je aderen stroomt, en op basis daarvan berekent hij je hartslag. Deze optische sensortechnologie is volledig geïntegreerd in je horloge: je hebt geen hartslagband meer nodig!

Is een optische hartslagmeting minder nauwkeurig dan een hartslagband?

Tijdens onze tests stelden we vast dat de optische sensor tot op 2 slagen nauwkeurig meet. De meter reageert ook iets minder snel bij intervaltrainingen. Volgens ons, en de meeste hardlopers zijn het hiermee eens, wegen de voordelen van de hartslagmeting aan de pols (comfortabel, eenvoudig, licht, enz.) veel zwaarder door dan deze kleinigheidjes.

HOE DRAAG JE DE HR 500?

Voor een optimale hartslagmeting moet het horloge HR 500 achter het uitstekende botje worden gedragen (het kleine knobbeltje aan de pols).
De sensor moet contact maken met de huid, je moet het bandje dus goed aantrekken. De optische hartslagmeting is minder nauwkeurig als het bandje te los zit. Bekijk zeker ook eens de tutorial onder aan deze pagina.

Werkt de optische hartslagmeting van de HR 500 op elke soort huid?

De hartslagsensor van de HR 500 is zo ontwikkeld dat hij elke huidtint en elke graad van beharing aankan. Een donkere of getatoeëerde huid zal minder licht weerkaatsen. Geen nood, de sensor past zich dan aan door meer licht te injecteren of door de gevoeligheid van de lichtsensor aan te passen. Ondervind je toch problemen, neem dan contact op met ons team via onze support-website.

Is de hartslagmeting van de HR 500 bij elke sport even betrouwbaar?

De sensortechnologie van de HR 500 is ideaal voor sporten met repetitieve bewegingen, zoals hardlopen, wandelen en crosstrainen.
Voor sporten met asynchrone bewegingen daarentegen, zoals fitness, krachttraining, racketsporten en teamsporten is een meetfoutje niet ondenkbaar.

HANDMATIGE HARTSLAGZONES

Als je in een specifieke hartslagzone wilt trainen, moet je deze zone handmatig in het horloge invoeren (in bpm of %HFmax). Een melding op het scherm en een geluidssignaal vertellen je dan wanneer je deze zone verlaat. Als je ze kent, kun je ook zelf je rusthartslag en maximale hartslag invoeren.

VERGELIJK JE HARDLOOPTRAININGEN

Het horloge HR 500 kan samenvattingen weergeven van je laatste hardlooptrainingen. Voor elke training geeft het de duur van de training aan, je gemiddelde hartslag, en het aantal verbrande calorieën.

BATTERIJDUUR EN OPLADEN

Het hardloophorloge HR 500 gaat 2,5 dag mee in hartslagmodus en 30,5 dag in horlogestand. Je laadt hem op met het meegeleverde usb-kabeltje.

AFMETINGEN

Bruikbare diameter scherm: 25 mm
Dikte: 14 mm
Gewicht: 34,4 g

GARANTIE & DIENST NA VERKOOP

Op alle Decathlon-producten krijg je 2 jaar garantie. Voor al je vragen kun je terecht op onze support-website support.decathlon.be.
Je vindt er allerhande nuttige tips om je product juist te gebruiken: handleidingen, veelgestelde vragen en instructiefilmpjes. En om je optimaal bij te staan, is ons supportteam 24/7 rond beschikbaar om je persoonlijk van dienst te zijn.

GEBRUIKSBEPERKINGEN

Dit horloge is bedoeld voor sportief en recreatief gebruik. Dit is geen apparaat voor medisch gebruik. De door het horloge versterkte gegevens zijn ter informatie en mogen niet worden gebruikt in het kader van de controle van een aandoening.
Je kunt de hartslagmeting beter niet in het water activeren.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Samenstelling

Manchet 90% Silicone, 10% Roestvrij staal Frame 70% Acrylonitril butadieen styreen, 20% Roestvrij staal, 10% Polymethylmethacrylaat Board 70% PCBA, 30% Koper

TESTS

Alle Decathlon-producten worden getest door een panel in de gebruiksomstandigheden waarvoor ze werden ontwikkeld. De tests worden begeleid door een gespecialiseerd ingenieursteam. Op basis van die tests gaan productmanagers, ingenieurs en het volledige Decathlon-team aan de slag om technische producten te bedenken, te ontwerpen en te ontwikkelen die helemaal op maat zijn van de wensen van onze gebruikers.

Vraag & Antwoord