SOLOGNAC

Comfortabele rubberen jachtlaarzen 900

€9000

8494179

Voor jagen in het bos, geschikt voor elke jachtvorm.

Deze laarzen zijn bestand tegen alle jachtomstandigheden. Met een dubbele laag rubber op de stukken die het zwaarst belast worden, erg comfortabel en uitstekende ondersteuning voor je voet

Kleur:

Koffie / ZWART / Donker chocoladebruin

Maat:

maatwijzer

Productvoordelen

Bestand tegen wilde vegetatie

Nieuwe rubbersamenstelling voor meer slijtvastheid.

Demping

Binnenzool in polyurethaan om de schokken te absorberen tijdens lange tochten.

Grip

Gegarandeerd veel grip dankzij het zoolprofiel van 5 mm.

Pascomfort

De zool werd ontwikkeld om comfortabel een afstand van 15 à 20 km af te leggen.

Fit

Model dat de voet en enkel zeer goed ondersteunt.

Gebruiksgemak

Randje achteraan om gemakkelijk en snel aan- en uit te trekken.

Technische informatie

Verstevigde en duurzame laarzen, met dubbele rubberlaag op de meest blootgestelde zones

Onze laarzen Renfort 900 zijn uitstekend bestand tegen schrammen van doornige struiken en tegen perforatie. Ze zijn verstevigd aan de wreef en hebben een zool in 100% rubber. Deze nieuwe formule werd speciaal ontwikkeld in samenwerking met een lab, zodat je zonder zorgen kunt jagen in gebieden met een ruige begroeiing van bramen, stekelbrem, duindoorn en andere doornige struiken. Ze zijn geschikt voor alle jagers.

Om urenlang moeiteloos in het bos, in het veld of door lage begroeiing te lopen, in elk soort biotoop

Gepassioneerde snipjagers worden vaak stevig op de proef gesteld: om een goed verscholen vogel of everzwijn te pakken te krijgen, moet je vaak urenlang lopen, tientallen kilometers ver, en dat is behoorlijk intensief. Dankzij deze verstevigde laarzen, die zijn ontwikkeld in samenwerking met het Franse laboratorium voor onderzoek en controle naar rubber en kunststoffen, kun je je zonder zorgen een weg banen door de dichte begroeiing en op steile en gladde paden lopen

Soepele laarzen die bestand zijn tegen perforatie, comfortabel zitten en de enkel ondersteunen. Een must voor je voeten!

Het maakt niet uit welk jachtvorm je beoefent: je hebt altijd stevige laarzen nodig die bestand zijn tegen de wilde plantengroei. Bovendien moeten je voeten en enkels goed worden ondersteund als je door ruig grasland, wilgenbosjes of dichte bossen loopt. Deze laarzen nemen perfect de vorm van je voet aan voor meer stabiliteit: onze ingenieurs ontwikkelden een specifiek model waarmee je op alle soorten ondergrond comfortabel kunt lopen.

Op welke manier garandeert dit nieuwe model dat de voet goed wordt ondersteund?

Op basis van de beoordelingen van gebruikers hebben onze ingenieurs gekozen voor een "geruwde" zone onder de enkel, zodat de hiel goed blijft zitten. De laars is iets smaller rondom de wreef zodat de enkel beter omsloten zit. Dankzij die twee aanpassingen wordt de hele voet ondersteund, een noodzaak als je bukt, op je knieën gaat zitten of bijvoorbeeld over een beekje stapt.

Deze laarzen zitten ongelooflijk comfortabel: trek ze aan en je voelt het meteen

Tijdens de jacht is het geen uitzondering dat je 5, 10, 15 of zelfs 20 kilometer wandelt op een dag. Pijnlijke voeten zijn dus absoluut te mijden. Daarom is onze nieuwe binnenzool buigzamer, beter absorberend en elastischer zodat je de voet soepeler kunt afrollen en lichter loopt. Bovendien is het gloednieuwe rubber bestand tegen alle jachtomstandigheden!

De schokdemping aan de hiel kun je vergelijken met die van hardloopschoenen of trailschoenen

Deze laarzen Renfort 900 met plooi zijn onmisbaar voor elke jager. Ze hebben een uitneembare binnenzool (of inlegzool) in polyurethaan. Deze absorbeert de schokken tijdens het lopen. Zo wordt de voet minder belast en word je minder snel moe: omdat de kracht van de impact op de grond geabsorbeerd wordt. Concreet betekent dit dat je langer kunt lopen zonder ongemakken, met steeds een licht gevoel.

Pluspunt van deze uitneembare zool

Met deze binnenzool wilden onze ingenieurs de jager ook de mogelijkheid geven hun binnenzolen uit hun laarzen te halen met een specifiek doel: om ze snel te laten drogen als er meerdere jachtpartijen na elkaar gepland zijn. Op die manier kun je steeds met droge voeten vertrekken. Het komt immers wel vaker voor dat snippenjagers zowel 's ochtends als 's middags op pad gaan. Iets om rekening mee te houden. Dat hebben we dan ook gedaan.

Begeef je je op moeilijke paden? De laarzen Renfort 900 geven je gegarandeerd een uitstekende grip

Als je op snippen wil jagen, mag je niet bang zijn om over modderig terrein of natte paden te lopen. Bang om uit te glijden? Dat is niet nodig, deze laarzen zijn bijzonder goed antislip. Hoe? Dankzij de buitenzool met profiel van 5 mm en de diepe groeven. Hierdoor heb je een optimale grip op glibberig terrein en wordt modder afgevoerd tijdens het lopen.

Volg ons onderhoudsadvies om ervoor te zorgen dat je laarzen soepel blijven en lang meegaan

We begrijpen dat je al staat te popelen om onze laarzen te dragen en te testen. Wil je ze ook goed onderhouden, maak ze dan na elk gebruik schoon met water en/of pH-neutrale zeep (gebruik geen harde borstel of schuurspons). Droog ze daarna af met een doek of laat ze drogen in een goed geventileerde ruimte, ver van warmtebronnen. Berg ze goed rechtop weg, zonder vouwen. Zo vermijd je dat het natuurrubber beschadigd raakt en barst ter hoogte van de vouwen.

Met deze waterdichte laarzen kun je in alle omgevingen gaan jagen. Hoe kun je ervoor zorgen dat ze ook lang meegaan?

Om je rubberlaarzen het hele jaar door te beschermen, raden we aan om een paar keer per jaar de schacht in te spuiten met een spray op basis van siliconen (op onze website vind je een speciale spray voor rubberlaarzen). De silicone vormt een beschermlaagje op het rubber zodat je laarzen langer meegaan. Bewaar je laarzen rechtop, op een droge en bij voorkeur goed geventileerde plaats.

Aanvullende informatie per maat: gewicht per paar, totale hoogte en hoogte binnenkant laars

40: 1,78 kg; (tot. hoogte: 41,5 cm; hoogte binnen: 39,5 cm)
41: 1,84 kg; (tot. hoogte: 42 cm; hoogte binnen: 40 cm)
42: 1,90 kg; (tot. hoogte: 42,5 cm; hoogte binnen: 40,5 cm)
43: 1,96 kg; (tot. hoogte: 43 cm; hoogte binnen: 41 cm)
44: 2,02 kg; (tot. hoogte: 43,5 cm; hoogte binnen: 41,5 cm)
45: 2,08 kg; (tot. hoogte: 44 cm; hoogte binnen: 42 cm)
46: 2,14 kg; (tot. hoogte: 44,5 cm; hoogte binnen: 42,5cm)

Diepte van het profiel 5 mm

Kuitwijdte

40: 36,5 cm
41: 37,3 cm
42: 38 cm
43: 38,8 cm
44: 39,6 cm
45: 40,4 cm
46: 41,1 cm

Past voor iedereen

Heb je brede voeten of een brede wreef, kies van een maat groter.

Garantie

2 jaar

Overige informatie

Samenstelling

Buitenkant van 75% Natuurlijk rubber - latex, 25% Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer-rubber Behuizing 100% Rubber - Styreen-butadieen-rubber(SBR) - Latex Binnenkant van 65% Polyamide, 20% Polyethyleentereftalaat (PET), 15% Elastaan

VOORRAADADVIES

Op een droge en donkere plaats.

GEBRUIKSAANWIJZING

Verwijderd houden van vuur.

Goedgekeurd door

Deze laarzen zijn door onze testers op de proef gesteld: door ze dagenlang te testen in de praktijk, waarbij ze er telkens 4 tot 5 uur mee op pad gingen om 12 tot 15 km af te leggen.

Vergelijkbare producten

Afbeeldingen

Comfortabele rubberen jachtlaarzen 900
Comfortabele rubberen jachtlaarzen 900
Comfortabele rubberen jachtlaarzen 900
Comfortabele rubberen jachtlaarzen 900
Comfortabele rubberen jachtlaarzen 900
Comfortabele rubberen jachtlaarzen 900

Video

Gebruikersbeoordelingen

Loading

Vraag & antwoord