Ski-jas voor pisteskiën dames 980 blauw

€220.00 −29%
€15500
*From 4-1-2021 to 24-1-2021

Voor wie in stijl wil pisteskiën met een kwalitatieve jas: superieure technische eigenschappen en functies die zelfs de meest veeleisende skiër zullen bekoren.

De jas 900 biedt alles wat de meest veeleisende skiester kan verwachten: de combinatie met de onderjas biedt enorm veel veelzijdigheid.

Vraag & Antwoord

Kleur:

Elektrisch blauw / Sneeuwwit

Maat:

maatwijzer
PROMO
Media 0
Media 1
Media 2
Media 3
Media 4
Media 5
Media 6
Media 7
Media 8
Media 9
Media 10
Media 11
Media 12
Media 13
Media 14
Media 15
Media 16
Media 17
Media 18
Media 19
Media 20

PRODUCTVOORDELEN

Warmte

Uitneembare onderjas om je perfect aan te passen aan de omstandigheden.

Waterdichtheid

Uitstekend waterdicht, membraan 10.000 mm, waterdichte naden en afneembare kap.

Ademend vermogen

Verluchtingsritsen onder de armen.

zakken

7 afsluitbare zakken, o.a. 1 skipaszak en netstof binnenzakken voor skibril.

Gebruiksgemak

Stretch sneeuwvanger, doorsteek voor oortjes, Recco-systeem en skibrildoekje.

Stevigheid

Stevige stof en dubbele naden. Uitstekend bestand tegen wassen.

TECHNISCHE INFORMATIE

Hoe kan ik er zeker van zijn dat mijn jas me beschermt tegen wind, regen en sneeuw?

Om de elementen (regen, sneeuw, wind...) te trotseren, werd de jas 900 ontworpen met een stof en een assemblage die water resoluut buiten houden en ervoor zorgen dat wind er nauwelijks doorheen kan. Om de waterdichtheid te valideren, hielden we de jas onder een speciale douche die de omstandigheden nabootst waarmee een skiër kan worden geconfronteerd. Ook hebben we de waterdichtheid getest tijdens het skiën, in verschillende weersomstandigheden en een paar dagen na elkaar.

Waarom is mijn jas waterafstotend?

Wanneer een stof waterafstotend is, wil dat zeggen dat druppels zo van het oppervlak glijden. De jas 900 is vervaardigd van waterafstotende stoffen zodat hij je langer beschermt tegen regen en sneeuw. Dit is een aanvullende technische oplossing die ervoor zorgt dat je zo lang mogelijk droog blijft op de piste. Die behandeling moet geregeld worden herhaald, met producten die je in onze winkels kunt vinden, zodat de stof duurzaam waterafstotend blijft.

Gecoate jas: wat zijn de voordelen?

Een coating bestaat erin dat op de binnenkant van een stof een waterdichtmakend materiaal wordt aangebracht. Die laag voorkomt dat water doorheen de stof dringt maar laat wel de waterdamp ontsnappen die door het lichaam wordt geproduceerd. Zo blijf je droog voor meer comfort tijdens het skiën.

Vaak komt er via de naden water binnen. Zijn de naden van mijn jas waterdicht?

De ski-jas is niet alleen gemaakt van een waterdichte stof, wij verhogen ook de waterdichtheid met waterdichte naden. Aan de binnenkant kleven we waterdichte tape op de naden zodat hij perfect afgesloten is voor water. Alle naden van deze jas zijn waterdicht gemaakt. Dit is een extra troef om een goede waterdichtheid te verzekeren.

Hoe houdt mijn ski-jas me warm?

Van dons en veren is bekend dat ze isoleren als de beste en dat ze een unieke verhouding warmte/gewicht hebben. Een vulling in dons en veren is bijzonder goed samendrukbaar, licht en warm terwijl ze toch zeer goed isoleert.

Wat is een membraan? Waarvoor dient het?

Een membraan is een erg dunne stof die aan de binnenkant van de buitenstof wordt aangebracht. Het membraan houdt water van buitenaf tegen maar laat wel de transpiratie van het lichaam door. Een membraan is een must om je warm en droog te houden.

Wat betekent het wanneer een jas ademend is?

Dat betekent dat dit kledingstuk de door het lichaam geproduceerde damp doorlaat zodat je droog blijft. Om te weten of een stof ademt, meet men de waterdampdoorlatendheid of RET (test volgens de ISO-norm 11092). Hoe lager de RET-waarde, hoe beter de stof ademt. Wed'ze gebruikt materialen en technische oplossingen (ritsen, verluchtingen, mesh) die condensatie aan de binnenkant van het kledingstuk beperken. RET van de jas 900 < 12.

Wat trek ik aan om het niet te koud te hebben op de pistes?

Om warm en droog te blijven, doe je er goed aan je te kleden volgens de regel van 3 ademende lagen: thermisch ondergoed en een onderjas om de warmte vast te houden, en een ski-jas om te beschermen tegen sneeuw, regen en wind.

Hoe wordt verhinderd dat er sneeuw binnendringt wanneer ik val?

Een sneeuwvanger is een bescherming in de taille die wordt vastgezet met drukknopen onderaan de ski- of snowboardjas. Hij voorkomt dat sneeuw of koude lucht in de jas dringen tijdens het skiën en vooral als je valt.

Waar stop ik de skipas die ik nodig heb om de skilift te nemen?

Je hoeft niet langer je skipas boven te halen! Op de mouw zit een skipaszakje, heel handig om sneller op de skilift te kunnen stappen.

Een score om de milieu-impact van artikelen te vergelijken

De milieu-impact van dit artikel wordt berekend voor de hele levensduur ervan en met verschillende indicatoren. Vervolgens krijgt het een algemene score van A tot E, zodat je in een vergelijking tussen gelijkaardige producten (T-shirts, broeken, rugzakken enz.) de modellen met de beste milieuscore het snelst herkent. Decathlon past deze milieulabeling vrijwillig toe. Voor meer informatie: http://sustainability.decathlon.com/

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

VOORRAADADVIES

Bij voorkeur ophangen op een kleerhanger en plooien vermijden, die tasten de coating aan. Altijd eerst goed laten drogen, dan pas opbergen op een droge en verluchte plaats.

TESTS

Alle producten van Wed'ze worden bedacht, getekend en ontworpen in de vallei van de Mont Blanc. Vervolgens worden ze getest in omstandigheden die identiek zijn aan de echte gebruiksomstandigheden (bij sneeuwval, in de kou, in poedersneeuw ...). Daarbij gaan onze ontwerpteams na of het product dat ze ontwikkelden perfect geschikt is voor het beoogde gebruik.

Goedgekeurd door

12 klanten van Decathlon hebben meegewerkt aan gebruikerstesten in het Franse Tignes, tijdens de laatste fase van de productontwikkeling. Wil je een van onze testers worden? Contacteer ons via wedze.com!

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 30° max - zacht

Niet bleken

Drogen op lage temperatuur

Niet strijken

Niet droogreinigen

Vraag & Antwoord

Vergelijkbare producten