Dons bodywarmer voor bergtrekking dames MT500

€6000

8371820

Onze productontwikkelaars, zelf fervente trekkers, ontwierpen deze bodywarmer met RDS-gecertificeerd dons om je veel comfort te bieden op trektochten bij fris weer.

Deze lichte en goed samendrukbare bodywarmer met een vulling van 85% dons en 15% veren bespaart gewicht in je rugzak en biedt je tegelijk de nodige warmte.

Kleur:

Vaalbeige

Maat:

maatwijzer

Productvoordelen

Warmte

Vulling 85% dons / 15% veren. Vulkracht 660 cuin. Onderaan aan te spannen.

Compactheid

Gemakkelijk compact samen te drukken in zijn opbergzakje.

Waterafstotend

De buitenstof kreeg een (PFK-vrije) behandeling zodat water niet doordringt.

Bewegingsvrijheid

Zonder mouwen en erg licht, dus bijzonder comfortabel bij het wandelen.

Zakken

2 steekzakken met rits. om spullen veilig op te bergen.

Gewicht

Slechts 284 g in maat M.

Technische informatie

Waarom een dons bodywarmer meenemen?

Een bodywarmer houdt je lichaam warm en beschermt de borst, hals en onderrug tegen de kou, zones die bijzonder gevoelig zijn voor afkoeling. Een bodywarmer is mouwloos en dus lichter in je rugzak. Je kunt rekenen op een beter ademend vermogen bij inspanningen en een uitstekende bewegingsvrijheid onder een jas. Gedragen onder de donsjas MT100, verhoogt hij het thermisch comfort met 6°C in vergelijking met de donsjas zonder bodywarmer.

De voordelen van een vulling met eendendons en -veren

Dons blijft volumineus en biedt daardoor drie voordelen voor bergsporten:
- Warmte-isolerend door de lucht die wordt vastgehouden door het dons en de veren
- Uiterst licht: bij een gelijk isolatievermogen is dons lichter dan een synthetische wattering. Zo is je rugzak nog lichter.
- Zeer compact samendrukbaar

Vulkracht van de donsvulling

De vulkracht bepaalt hoe goed het dons isoleert doordat het een bepaald volume lucht vasthoudt. Ze wordt uitgedrukt in cuin. Dus hoe volumineuzer het dons (= hoe hoger de CUIN-waarde), hoe meer lucht het vasthoudt en hoe beter het bijgevolg isoleert.
Deze bodywarmer met een vulling van 85% dons / 15% veren heeft een gegarandeerde vulkracht van minstens 660 cuin (internationale norm).

Wat betekent RDS-gecertificeerd?

RDS of "Responsible Down Standard" is een wereldwijd certificaat dat door een onafhankelijke instelling wordt uitgereikt aan merken die zich er vrijwillig voor opgeven.
Dit label garandeert dat de herkomst van het dons overeenstemt met onze verbintenissen rond verantwoorde materialen. Onze leveranciers verbinden zich ertoe uitsluitend dons te gebruiken van ganzen en eenden die gekweekt worden voor hun vlees en die geplukt worden na het slachten.

Gewicht van de vulling

S: 67 g
M: 71 g
L: 75 g
XL: 80 g
XXL: 85 g
XXXL: 93 g

Hoe een dons bodywarmer onderhouden?

Je kunt deze bodywarmer de hele winter door dragen, dus zal hij beslist vroeg of laat gewassen moeten worden.
Ons advies:
1/ wassen in de machine, op 30°, met 2 of 3 tennisballen. Centrifugeren op laag toerental.
2/ drogen in de wasdroger, met 2 of 3 tennisballen, 2 tot 3 cycli tot hij volledig droog is

Hoe een bodywarmer repareren?

Tijdens een trektocht kan er een scheurtje in je bodywarmer komen! Het goede nieuws is dat je het scheurtje kan repareren met een patch en zo kan vermijden dat het groter wordt of dat er veertjes uit loskomen.
Zie je het niet zitten om die reparatie zelf te doen? Geen paniek! Bij sommige van de Decathlon-ateliers kan je je bodywarmer in de winkel laten repareren met een strijkpatch.

Waterafstotend vermogen van de stof (vooral niet te verwarren met waterdichtheid)

Het waterafstotend vermogen van een stof is het vermogen om water over het oppervlak te laten glijden. Zo slorpt de kleding geen water op en blijft ze licht, ademend en warm. De stof van deze bodywarmer is waterafstotend. Toch raden we je aan om er bij langdurige blootstelling aan regen een regenjas over te dragen. Een stof wordt waterafstotend door de buitenkant ervan te behandelen, maar door het dragen kan ze minder waterafstotend worden. We raden je aan om na elke wasbeurt de stof weer waterafstotend te maken.

De stof weer waterafstotend maken

Gebruik nadat je de bodywarmer hebt gewassen een vloeibaar impregneermiddel om de buitenstof weer waterafstotend te maken. Zo vernieuw je het waterafstotende vermogen van je kledingstuk, zodat het beter beschermt en langer meegaat.

Garantie

2 jaar

Overige informatie

Samenstelling

Garnering 85% Grijze eendendons, 15% Veer van grijze eend Voering 100% Polyamide Hoofdstof 100% Polyethyleentereftalaat (PET)

VOORRAADADVIES

Op een hanger bewaren in een schone en droge ruimte.
Niet opgevouwen in het opbergzakje opbergen.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet geschikt voor bergtochten bij regenweer.

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 30° max - normaal

Niet bleken

Drogen op lage temperatuur

Niet strijken

Niet droogreinigen

Gebruikersbeoordelingen

Loading

Vraag & antwoord

Dit zou je ook kunnen interesseren