DIN-ademautomaat SCD 500 met gebalanceerde eerste trap met piston

€16000
8385639

Met deze gebalanceerde ademautomaat kun je comfortabel duiken met constante ademinspanning binnen de zone van 40 m.

Uitstekend anatomisch mondstuk ontwikkeld in samenwerking met orthodontisten. Ergonomische uitademgeleiders die de stroom luchtbellen naar de wangen sturen.

Vraag & Antwoord

PRODUCTVOORDELEN

Ademcomfort

Ademcomfort

Gebalanceerde 1ste trap voor water boven 10°C Klep verhindert continu debiet.

Mondcomfort

Mondcomfort

Mondstuk met 2 dichtheden + draaibare kop om kaakvermoeidheid te verminderen.

Veelzijdigheid

Veelzijdigheid

Gebalanceerde eerste trap met piston voor water warmer dan 10°C.

Lichtgewicht

Lichtgewicht

Totaalgewicht: 1110 gram

TECHNISCHE INFORMATIE

Gebalanceerde eerste trap om soepel te ademen

De eerste trap van de ademautomaat Subea 500 is in verchroomd messing en heeft een gebalanceerde piston. De middendruk die naar de tweede trap gaat, is constant, zodat de automaat ook constant presteert gedurende de hele duik. De ademautomaat SCD 500 is uitgerust met een draaibare kop zodat de slangen goed rond het hoofd blijven liggen. Er zijn 2 hogedrukuitgangen (HP - 7/16") en 4 lagedrukuitgangen (LP - 3/8).

Tweede trap en gemakkelijker inademen

De tweede trap moet het natuurlijk gedrag van de ademhaling overbrengen in een mechanische realiteit. Van uitstekende kwaliteit, kan stress aanzienlijk verminderen, verbetert de veiligheid van de duiker door hem of haar gemakkelijker lucht in voldoende hoeveelheid te geven, zonder dat een overbodige inspanning nodig is.
Inademen is gemakkelijker dankzij de hydrodynamische openingen in de klep. Dit exclusieve design van de klep voorkomt ook dat de ademautomaat op continu debiet wordt gezet.

Uitademen: beter zicht en minder lawaai

Bij het uitademen kanaliseren ergonomische uitlaatstukken de stroom luchtbellen ter hoogte van de wangen zodat het geluid niet storend is voor de duiker en de luchtbellen niet voor de duikbril opstijgen. Minder hinder tijdens het duiken en meer genieten!

De ademautomaten van Subea: exclusief anatomisch mondstuk!

De exclusieve vorm van dit mondstuk is ontwikkeld in samenwerking met orthodontisten en maakt het gemakkelijker om het in de mond te houden dankzij de vleugels aan het gehemelte, de tongsteun en de verschillende dikten (mono- of bidensiteit) die rekening houden met de sluithoek van de kaak. Het mondstuk van de automaat SCD 500 heeft twee dichtheden, d.w.z. dat het deel dat in contact komt met het tandvlees soepeler is dan de rest van het mondstuk om irritaties te beperken.

Certificering van de ademautomaten

Deze automaat is gecertificeerd in het kader van de norm EN 250:2014. Tests uitgevoerd door RINA, Genova- Italia (gecertificeerde instelling nr. 0474). De tests worden uitgevoerd op een machine die de ademhaling van een duiker simuleert. De tests worden uitgevoerd bij een druk gelijk aan 50 meter diepte, met een ademhaling met een amplitude van 2,5 liter (inademen/uitademen), een ademdebiet van 62,5 liter/minuut of 25 cycli per minuut en bij een temperatuur van 10°C of 4°C voor koud water.

Certificatie en meting van de ademinspanning

De Subea SCD 500-ademautomaten zijn uitgerust met een gebalanceerde eerste trap en gecertificeerd voor een gebruik in water dat niet koud is (warmer dan +10°C). De DIN-automaat is gecertificeerd voor 300 bar.
Testresultaten van de ademinspanning (simulatie van druk op 50 m en water van 8°C)
- duikfles met een druk van 50 tot 200 bar: 1,4 J/l.
De ademinspanning is de hoeveelheid energie (in joule) die wordt verbruikt om een ademhaling van 1 liter te verkrijgen.

Gewicht en lengte van de slang

Gewicht van de eerste trap: 750 gram.
Gewicht van de tweede trap: 200 gram.
Gewicht van de slang: 150 gram.
Lengte van de slang: 75 cm.

Onderhoudsadvies

Gebruik nooit oplosmiddelen of producten op basis van koolwaterstoffen om zelf je ademautomaat te reinigen of te smeren. Gebruik nooit een spuitbus, de drijfgassen kunnen de kunststoffen aantasten.

Inspectie van ademautomaten

Subea raadt aan om je ademautomaat om de twee jaar te laten nakijken en minstens één keer per jaar te onderwerpen aan een visuele inspectie. Beide controles moeten worden uitgevoerd door een werkplaats die erkend is door Subea. Een inspectie is ook aan te raden na een seizoen waarin je bijzonder veel hebt gedoken (meer dan 100 duikbeurten) of na een lange periode van niet-gebruik. https://www.decathlon.be/nl/browse/c0-diensten-en-atelier/c1-workshop/c2-watersporten/_/N-h0gfjv

Wat is het merk SUBEA?

Tribord Duiksport wordt Subea, het Decathlon-merk dat zich toelegt op onderwatersporten (snorkelen, diepzeeduiken, harpoenduiken en vrijduiken). Waarom Subea? Omdat: SUBaquatic Experiences are Amazing! Voor meer informatie: www.subea.com

Garantie

Beschikbaarheidsduur van onderdelen die noodzakelijk zijn om het artikel te gebruiken: 10 jaar.

Gewicht

1.1 kg

OVERIGE INFORMATIE

Samenstelling

Onderstel 50% polyamide 6.6, 21% Hars, 15% Polyurethaan, 10% Roestvrij staal, 2% Messing, 2% PVC (Polyvinylchloride)

VOORRAADADVIES

Het is belangrijk om je duikmateriaal op te bergen uit de buurt van ozonproducerende bronnen. Bewaar je uitrusting op een droge plaats, ver van warmte en directe zonnestralen.

TESTS

Onze technische partner: Planet Ocean (een PADI-duikcentrum met 5 sterren) gevestigd in het Water Sports Center by Decathlon in Hendaye - Frankrijk. Het centrum gebruikt het hele jaar door SUBEA-duikmateriaal. De instructeurs werken mee aan de ontwikkeling van het duikmateriaal van Subea: vanaf het ontwerp met onze productmanagers, designers en ingenieurs tot de langetermijntesten met de hulp van de duikers van het centrum (zowel beginnende duikers als instructeurs in opleiding).

Goedgekeurd door

Alle ademautomaten van Subea werden ontwikkeld door middel van gebruikstests en praktische tests (statische, dynamische en biomechanische analyse) in samenwerking met DAN Europe*, als deskundige en onafhankelijk consultant. *DAN Europe (Divers Alert Network Europe) is een internationale medische en onderzoeksorganisatie zonder winstoogmerk voor de veiligheid en gezondheid van duikers.

Handleiding

Voor meer info, raadpleeg de handleiding De handleiding

AFBEELDINGEN

DIN-ademautomaat SCD 500 met gebalanceerde eerste trap met piston
DIN-ademautomaat SCD 500 met gebalanceerde eerste trap met piston
DIN-ademautomaat SCD 500 met gebalanceerde eerste trap met piston

VIDEO

Vraag & Antwoord