Donsjas met capuchon voor bergtrekking heren MT100 -5°C

€6000

8399859

Deze donsjas met capuchon is gevuld met RDS-gecertificeerd dons en houdt je warm tijdens je trektochten bij fris weer! Tot -5°C in beweging en 5°C bij stilstand.

Deze warme, lichte donsjas met capuchon is ook de meest compact samendrukbare in ons assortiment. Met deze donsjas win je plaats in je rugzak en ga je met minder gewicht op pad!

Kleur:

ZWART

Maat:

maatwijzer

Productvoordelen

Warmte

Comfortabel tussen 5°C en -5°C. Ethisch verantwoord RDS-dons met een vulkracht van 800 cuin

Compactheid

Gemakkelijk op te vouwen in de linkerzak dankzij een tweewegrits

Waterafstotend

De buitenstof kreeg een waterafstotende oppervlaktebehandeling zonder PFK's

Slijtvastheid

Buitenstof in 100% polyamide van 35 g/m². 15 denier

Zakken

2 steekzakken met rits

Gewicht

Deze jas weegt ongeveer 290 g in maat L

Technische informatie

Welk warmteniveau heeft deze donsjas?

De comforttemperatuur van deze jas, gedragen als derde laag, werd bepaald door middel van een gestandaardiseerde test in een klimaatkamer en bedraagt -5°C. De pop droeg een synthetisch shirt met lange mouwen en een lichte fleece. De test werd uitgevoerd met een gesimuleerde windsnelheid van 5 km/u. We hebben dit model ook 'in stilstand' getest. In dat geval bedraagt de comforttemperatuur +5°C.

De voordelen van een vulling met eendendons en -veren

Dons blijft volumineus en biedt daardoor drie voordelen voor bergsporten:
- Thermische isolatie dankzij de lucht die wordt vastgehouden door het dons en de veren.
- Superlicht: bij een gelijk isolatievermogen is dons lichter dan een synthetische wattering. Zo is je rugzak lichter.
- Zeer compact samendrukbaar.

Wat is de vulkracht van een donsvulling?

De vulkracht bepaalt hoe goed dons isoleert doordat het een bepaald volume lucht vasthoudt. Hij wordt uitgedrukt in cuin. Dus hoe volumineuzer het dons (= hoe hoger de cuin-waarde), hoe meer lucht het vasthoudt en hoe beter het daardoor isoleert. Deze jas met een vulling van 85% dons en 15% veren heeft een gegarandeerde vulkracht van minstens 800 cuin (internationale norm).

Wat betekent RDS-gecertificeerd?

RDS of "Responsible Down Standard" is een wereldwijd certificaat dat door een onafhankelijke instelling wordt uitgereikt aan merken die zich er vrijwillig voor opgeven. Dit label garandeert dat de herkomst van het dons overeenstemt met onze verbintenissen rond verantwoorde materialen. Onze leveranciers verbinden zich ertoe uitsluitend dons te gebruiken van ganzen en eenden die gekweekt worden voor hun vlees en die geplukt worden na het slachten.

Waterafstotend vermogen van de stof (vooral niet te verwarren met waterdichtheid)

Het waterafstotend vermogen van een stof is het vermogen om water over het oppervlak te laten glijden. Zo slorpt de kleding geen water op en blijft ze licht, ademend en warm. Het materiaal van deze donsjas is waterafstotend. We raden echter aan om er bij langdurige blootstelling aan regen een regenjas over te dragen. De stof kreeg een waterafstotende behandeling zonder PFK's, maar door het dragen kan de jas minder waterafstotend worden. We raden je aan om na elke wasbeurt de stof weer waterafstotend te maken.

Hoe onderhoud ik mijn donsjas?

Je kunt deze donsjas de hele winter door dragen, dus zal hij beslist vroeg of laat gewassen moeten worden. Maar hoe minder je hem wast, hoe beter hij zijn isolerende en waterafstotende werking behoudt.
In dit filmpje wordt getoond hoe je een donsjas wast:
https://youtu.be/6_wAcsvoHr0
Samengevat:
1/ Wassen in de machine met een wasmiddel voor dons of technische sportkleding, op 30°C met 2 of 3 tennisballen. Centrifugeren op laag toerental.
2/ Drogen in de droger op katoenprogramma, met 2 of 3 tennisballen, 2 tot 3 keer te herhalen totdat de jas volledig droog is.

Hoe de jas opnieuw waterafstotend maken?

Gebruik nadat je de jas hebt gewassen een vloeibaar impregneermiddel. Zo maak je de stof weer waterafstotend en presteert het kledingstuk optimaal gedurende zijn hele levensduur.

Een scheurtje? Zo repareer je je donsjas

Tijdens een trektocht kan er een scheurtje in je donsjas komen! Het goede nieuws is dat je het scheurtje kunt repareren en vermijden dat het groter wordt of dat er veertjes uit je jas komen. Zie je het niet zitten om die reparatie zelf te doen? Geen paniek! a naar een atelier in een van onze winkels waar onze medewerkers je donsjas kunnen herstellen met een speciale patch.

Gewicht van de vulling

XS: 70 g
S: 76 g
M: 81 g
L: 87 g
XL: 94 g
2XL: 100 g
3XL: 112 g

Garantie

2 jaar

Overige informatie

Samenstelling

vulling 85% Grijze eendendons, 15% Veer van grijze eend Hoofdstof 100% Polyamide Hoofdvoering 100% Polyamide Bekleding - stof binnenkant 100% Polyethyleentereftalaat (PET)

VOORRAADADVIES

Bewaren op een kleerhanger, op een droge plek. Niet opgevouwen in de eigen zak opbergen.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet geschikt voor bergtochten bij regenweer

TESTS

10 trekkers (5 mannen en 5 vrouwen) die geen deel uitmaken van Forclaz, hebben deze donsjas uitgetest tijdens een bergtocht van een week in november 2016, in de streek rond de Mont Blanc. Op basis van hun feedback konden we deze jas goedkeuren voor bergtrekking.

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 30° max - normaal

Niet bleken

Drogen op lage temperatuur

Niet strijken

Niet droogreinigen

Gebruikersbeoordelingen

Loading

Vraag & antwoord

Dit zou je ook kunnen interesseren