Elektrische stadsfiets Elops 900 E hoog frame marineblauw

€120000

Ons team van bevlogen ontwikkelaars heeft deze elektrische fiets ontwikkeld voor in de stad: comfortabel en moeiteloos de stad door!

Geef al je ritten door de stad een boost! Met zijn trapsensor en autonomie tot 70 km helpt deze fiets je bij de eerste trap meteen op weg.

Vraag & Antwoord

Kleur:

Navyblauw

Maat:

maatwijzer

PRODUCTVOORDELEN

Fietscomfort

Extra comfort: ergonomische houding, brede banden en geveerde voorvork.

Gebruiksgemak

Trap onvermoeibaar: achtermotor, koppel 30 Nm, 7 versnellingen, bagagedrager!

Zichtbaarheid

Profiteer van een veiligere fiets dankzij de schijfremmen en de ledverlichting.

Levenslange garantie

Geniet langer van je fiets: frame, stuur en stuurpen met levenslange garantie.

TECHNISCHE INFORMATIE

Batterij / motor: technische informatie

Brushless-achtermotor van 250 watt (conform de Europese norm).
Motorkoppel: 30 Nm.
Batterij van 36 volt/11,6 Ah (418 Wh), gewicht 2,6 kg, 2 jaar garantie (350 tot 500 keer opladen tot 100%), met Samsung-elementen.
Het geheel wordt gestuurd door een LCD-console met 3 standen en 1 'walk'-modus, om de fiets te laten bollen terwijl je ernaast wandelt.
De autonomie ligt tussen 40 en 70 km en hangt af van je gewicht, het gebruik, het hoogteverschil, de temperatuur en de stand.

Een fiets met trapondersteuning, hoe werkt dat juist?

"Met de achtermotor en de trapsensor rij je heerlijk comfortabel met de Elops 900 E: de ondersteuning schakelt in zodra je trapt, om moeiteloos te rijden!
En hoe zit het met de batterij? Die is voorzien van een laadindicator en een slot: koppel ze los om ze op te laden, thuis of op kantoor, en neem ze zeker mee wanneer je je fiets buiten laat staan!"

Waarom een hoog frame?

Voor meer dynamiek wanneer je rijdt: dankzij de samenstelling in aluminium, lichter maar stijver dan staal, wordt het motorvermogen doeltreffender overgebracht, voor een beter rendement.
En omdat een hoge opstap eigenlijk gemakkelijker is als je fiets maar de juiste maat heeft, is dit onze maatwijzer:
Maat M is geschikt voor fietsers van 1,55 m tot 1,75 m, maat L voor fietsers van 1,75 m tot 1,95 m.

Vork

Een elektrische stadsfiets is de perfecte kompaan voor onbezorgde, comfortabele ritjes! Ook op kasseien? Wees maar zeker: dankzij de voorvering, die je niet hoeft af te stellen, absorbeert en filtert je fiets oneffenheden in de weg en worden schokken perfect opgevangen. Handig op kasseien, wanneer je een stoeprand oprijdt, aan tramsporen, ...

Transmissie

Om hellingen moeiteloos te nemen of vlot weer te vertrekken aan een verkeerslicht, beschik je over een Shimano-derailleur met zeven versnellingen, die je bedient met een draaigreep.
Maar waarom versnellingen op een elektrische fiets? Céline, onze designer, legt het je haarfijn uit: "Het is nog altijd een fiets, geen bromfiets! Naargelang het terrein is het dus best dat je schakelt: je elektrische fiets presteert dan beter, de batterij loopt minder snel leeg."

Remmen

"Om doeltreffend en veilig te remmen, hebben we deze fiets voorzien van aluminium Tektro-remgrepen: die zijn lichter en preciezer.
En om krachtig en geleidelijk te remmen, ook in de regen, is deze fiets voorzien van schijfremmen voor- en achteraan. "

Zadelpen in aluminium, comfortabel zadel:

De zadelpen in aluminium dempt de trillingen, de schroefzadelklem beperkt het risico op diefstal. En het zadel? Dat is ons paradepaardje: na tal van tests kwamen we uit op dit brede zadel met wisselende schuimhardheden, aangepast aan de drukpunten van je billen op het zadel.
Waarom dit model? Omdat het veruit het meest comfortabele bleek!

Banden/wielen

"Om comfortabel en onbezorgd door de stad te cruisen, hebben we gekozen voor grote wielen van 28 inch: zo 'bolt' de fiets beter en neem je vlotter kleine obstakels. Stoepranden, riooldeksels, putjes in de weg of tramrails brengen je niet langer uit je evenwicht! Daarnaast zijn ze voorzien van reflecterende flanken, voor extra zichtbaarheid.
En de velg? Die is dubbelwandig, voor extra stevigheid, en heeft 36 spaken."

Accessoires en uitrusting om gemakkelijker te rijden:

Om in alle comfort door de stad te rijden, hebben we oog voor detail:
De bagagehouder, waar je een kinderstoeltje op kunt plaatsen, is geschikt voor tassen met zelfblokkerende bevestigingselementen en de bel zorgt ervoor dat je je kunt laten horen.
De aluminium standaard op het achterwiel is speciaal ontwikkeld voor het gewicht van een elektrische fiets.
En de spatborden en kettingkast zorgen ervoor dat je kraaknet op het werk aankomt.
En uiteraard zit er een oplader bij de fiets!

Verlichting

Je hoeft niet meer te trappen om de verlichting te laten branden: de energie wordt geleverd door de batterij.
Ledverlichting van 20 lux ingewerkt in het frame om 45 meter ver te kunnen kijken en zichtbaar te zijn van op 150 meter.
De verlichting bedien je aan het stuur, op het scherm van je fietscomputer. Het licht begint automatisch te schijnen als je de motor start. Zo word je steeds gezien!

Hoe onderhoud je je elektrische fiets?

De druk van je banden neemt altijd geleidelijk af, da's normaal: een binnenband is immers licht poreus. Vergeet daarom niet om regelmatig de druk in je banden te controleren. Door te rijden met platte banden gaat de batterij van je fiets minder lang mee, moet je harder trappen en rijd je sneller lek.
Vóór elke ingreep aan je elektrische fiets (schoonmaken, onderhoud van de elektronica of mechanica) moet je absoluut de batterij verwijderen en de stroom onderbreken.

Gewicht gebruiker

Deze elektrische fiets werd getest en goedgekeurd volgens de norm EN 15194, en kan tot 125 kg aan (gebruiker plus uitrusting, zoals tassen, fietsstoeltje, fietsmand, boodschappen, ...).

Gewicht

Gewicht van de fiets in maat L/XL: 24,5 kg

Garantie

Levenslange garantie op frame, voorvork en stuur, 2 jaar op de elektrische delen en onderdelen.

VIDEO

OVERIGE INFORMATIE

Samenstelling

Frame 100% Aluminium 6061

Handleiding

Voor meer info, raadpleeg de handleiding De handleiding

GEBRUIKERSBEOORDELINGEN

Loading

Vraag & Antwoord

Vergelijkbare producten