Soortgelijke producten
FITNESSSCHOENEN VOOR HEREN 100 2.0 ZWART WIT
FITNESSSCHOENEN VOOR HEREN 100 2.0 ZWART WIT
FITNESSSCHOENEN VOOR HEREN 100 2.0 ZWART WIT
FITNESSSCHOENEN VOOR HEREN 100 2.0 ZWART WIT
FITNESSSCHOENEN VOOR HEREN 100 2.0 ZWART WIT
FITNESSSCHOENEN VOOR HEREN 100 2.0 ZWART WIT
FITNESSSCHOENEN VOOR HEREN 100 2.0 ZWART WIT
FITNESSSCHOENEN VOOR HEREN 100 2.0 ZWART WIT
FITNESSSCHOENEN VOOR HEREN 100 2.0 ZWART WIT

FITNESSSCHOENEN VOOR HEREN 100 2.0 ZWART WIT

€2500

Ons team van fervente fitnessers ontwikkelde deze schoenen voor wie begint te fitnessen in de sportzaal.

Op zoek naar de juiste schoenen om te beginnen fitnessen? Onze sportschoenen zijn ideaal voor al je sessies. Met hun flexibiliteit, lichtheid en schokdemping worden ze al snel onmisbaar.

Vraag & Antwoord
Kleur: ZWART / Sneeuwwit
Maat: maatwijzer

Productvoordelen

Buigzaamheid in alle richtingen

Beweeg je vrij in alle richtingen dankzij het HX FLEX-systeem.

Stabiliteit

Hogere tussenzool opzij, versteviging aan de hiel.

Schokdemping

De dikke zool beschermt je lichaam tegen de schokken tijdens het fitnessen.

Technische informatie

Waarom fitnessschoenen dragen?

Studies van ons sportslab hebben aangetoond dat bij het fitnessen veel verschillende bewegingen worden gemaakt die sterk verschillen van bewegingen bij andere sporten. Bewegingen zoals draaien, met beide voeten tegelijk springen, squats, lunges. We ontwikkelen al onze schoenen zo dat ze je helpen om die bewegingen goed uit te voeren zonder gevaar voor blessures. Met schoenen die speciaal bedoeld zijn voor fitness loop je 20% minder risico op blessures dan met hardloopschoenen.

Flexibel in alle richtingen

De flexibiliteit in alle richtingen is de capaciteit van de schoen om mee te buigen en te draaien en richtingsveranderingen te bevorderen.
Studies hebben uitgewezen dat de buig-strekbehoefte bij fitness 1,7 keer hoger ligt dan bij hardlopen. Ook beweegt de enkel anders bij fitness dan bij hardlopen. Daarom ontwikkelen we zogeheten 'multidirectionele' schoenen waarmee je ongehinderd in alle richtingen beweegt tijdens het fitnessen.

DROP VAN DE ZOOL: het hoogteverschil tussen de voor- en achterkant van de voet

Al onze fitnessschoenen hebben een drop van 4 mm. Die drop van 4 mm betekent dat je houding natuurlijker aanvoelt (blote voeten = drop 0). Weet dat wanneer je gewend bent om schoenen te dragen met een hoge drop (bijv. hoge hakken in het geval van vrouwen), je wat tijd zult nodig hebben om je aan te passen aan je nieuwe schoenen.

Demping aan de voorvoet

Demping is het vermogen van de schoen om schokken te dempen en trillingen te verzachten.
Bij fitness doet de impact tussen voet en vloer zich voor aan de voorvoet, terwijl dat bij hardlopen vooral aan de hiel is. We ontwerpen onze schoenen met een optimale demping aan de voorvoet, om je lichaam te beschermen tegen herhaalde schokken en te zorgen voor meer stabiliteit bij de afzet zodat je de bewegingen vlotter na elkaar kunt uitvoeren.

Hoe wordt dit bewezen? PRODUCTTEST

In onze labs doen onze onderzoekers bewegingsanalyses met sensoren die heel nauwkeurig de reacties van het menselijk lichaam meten. Maar omdat niets zo nuttig is als tests in echte omstandigheden, laten we onze producten ook uitproberen in de fitnesszalen, daar waar ze gebruikt worden. Dankzij die tests kunnen we technische én betaalbare producten op de markt brengen, met als enige doel om fitnessers hun sport in optimale omstandigheden te laten beleven.

Het voordeel? Geen strepen op de vloer.

De zool van deze schoen is zo ontworpen dat hij geen sporen nalaat.

Kan je met fitnessschoenen ook lopen op de loopband?

Onze fitnessschoenen zijn specifiek ontwikkeld voor cardiofitness. Ze zijn ook geschikt voor hardlopen op een loopband, maar niet te lang. Wil je je bijvoorbeeld even opwarmen of uitlopen voor of na een training, dan zijn ze de perfecte keuze. Maar als je uitsluitend wil hardlopen, op een loopband of buiten, raden we je sterk aan om specifieke hardloopschoenen te dragen, dat is veel veiliger.

Garantie

2 jaar

Overige informatie

Samenstelling

Buitenkant van 100% Polyester Zool van 90% EVA, 10% Rubber Binnenkant van 100% Polyester

ONDERHOUDSADVIES

Handwas. Niet drogen in de wasdroger.

Vergelijkbare producten

Video

Gebruikersbeoordelingen

Loading

Vraag & antwoord