Binnenzool in gegoten polyurethaan: biedt meer comfort en bescherming bij het landen.
De inlegzool (binnenzool) in polyurethaan dempt de schokken, zonder dat je aan "boardfeel" (het gevoel op je board) inboet.
Met een dikte van 9 mm aan de hiel en 5 mm aan de voorvoet, kan deze binnenzool alle "gaps" aan.
De blijvende vervorming ten gevolge van het samendrukken van het polyurethaan is erg laag, waardoor deze zool langer zijn oorspronkelijke vorm en technische eigenschappen behoudt.
Is de nieuwe VULCA 500 II een stevige schoen?
Hidden Rubber Toecap (HRT): gelamineerde rubberen versteviging onder het leer
Dankzij de sterke en discrete versteviging gaan je schoenen minder snel gaatjes vertonen aan de zijkanten ten gevolge van het herhaaldelijke contact met de grip van je board.
Daarnaast is de loopzool van deze schoen 11% dikker om nog beter bestand te zijn tegen slijtage, zonder in te boeten op boardfeel of grip.
Speciale pasvorm voor skateboarden
Skateschoenen vormen het raakpunt tussen het lichaam van de skater en zijn board. Daarom is het belangrijk dat de schoenen relatief goed aansluiten, met een maximum aan precisie en controle over je board.
We hebben rekening gehouden met de klantenbeoordelingen en ervoor gekozen om een nieuw model te ontwikkelen dat fijner en smaller is. Dit model sluit nauwer aan je voeten aan, waardoor je je board beter voelt tijdens je tricks, preciezer bent en meer controle hebt in alle situaties.
Onze ecologische voetafdruk verkleinen
We blijven ons inzetten om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Dat vertaalt zich in onze veeleisende materialenselectie.
De binnenvoering van de VULCA 500 II werd geverfd volgens het "dopedyed"-proces, waarbij 30% minder CO2 vrijkomt. Het gaat hier over garen waarvan de kleur rechtstreeks in het materiaal van de draad wordt ingebracht.
De tussenzool bestaat voortaan uit 100% gerecycleerd polyester, dat onze milieu-impact met 56% verkleint ten opzichte van het vorige model.
Wat is een gevulkaniseerde zool?
Een gevulkaniseerde zool is gemaakt met warm gelijmd rubber. De vulkanisering verbindt het bovenwerk in stof, de strook rubber en de zool met elkaar. Die techniek heeft heel wat voordelen: de zool is soepel en slipvast. Hierdoor behoud je meer gevoel met het board, onmisbaar voor de controle die je nodig hebt als je tricks wil doen.
Welke maat skateschoenen kiezen?
Nieuwe gevulkaniseerde schoenen zitten meestal vrij krap in het begin. Na een paar uur dragen hebben ze zich aan je voet aangepast (de gevulkaniseerde strook vervormt en past zich aan de voet aan). Je kiest dus bij voorkeur goed aansluitende skateschoenen. Als je smalle voeten hebt, raden we aan om je gewone schoenmaat te kiezen. Bij brede voeten kan je beter een maat groter nemen, zeker wanneer ze de schoenen de hele dag wil dragen.