Een nieuw recept op basis van de reacties van onze klanten:
Allereerst komt deze reep veel minder zoet binnen: we hebben immers de glucosestroop vervangen door rijststroop.
Vervolgens hebben we alle additieven en ingrediënten zonder meerwaarde of met een kwalijke reputatie geëlimineerd. Een paar voorbeelden? We schrapten sorbitol, aromatische karamel en suikeresters uit vetzuren uit het recept, en vooral: geen palmolie meer!
Anne-Sophie, productmanager bij Aptonia, over onze ambitie om gezondere, verantwoorde producten op de markt te brengen
"Als je de ingrediënten van een product leest, merk je vaak dat er heel wat dingen in zitten die je niet in je keuken hebt. Daarom wilden we een product ontwikkelen dat zo goed mogelijk onze eetgewoonten weerspiegelt. Uiteraard heb je bepaalde additieven nodig in sportvoeding, maar je moet weten wat en waarom. We wilden een product maken dat smaakt én nog doeltreffender is. En dat wilden we doen op een milieubewuste manier, zonder palmolie dus!"
Het verhaal achter onze graanrepen.
"Waarom een nieuw recept? We wilden een reep ontwikkelden die gezonder is, milieubewuster, aangepast aan jullie reacties en wensen, en die in je fietstas of looprugzakje past. Met die instructies gingen onze ontwikkelaars aan de slag. De uitdaging: meer waarde creëren, met betere producten.
En omdat smaken verschillen, laten we onze recepten altijd testen!
Het resultaat: een gezondere reep, zonder palmolie, en toch even lekker!"
Meer over de oorsprong en regelgeving rond deze reep
Deze repen worden geproduceerd in Spanje.
En hoe zit het met de antidopingnormen? Dit product voldeed bij de productie aan de Franse antidopingnorm NF V94-001.
DE SPORTVOEDING VAN DE TOEKOMST: MILIEUBEWUST EN NOG LEKKERDER!
Aube, ingenieur ingrediënten:
"Wanneer we onze ingrediënten selecteren, gaan we veel verder dan wat de wet vereist. Zo doen we er alles aan om additieven zo veel mogelijk te vermijden. Bij de keuze van de ingrediënten en additieven letten we ook op de ethische, ecologische en gezondheidsaspecten. We zetten volop in op eenvoud in onze recepten, en stapje voor stapje zijn we die ambitie aan het waarmaken."