Een nieuw recept op basis van de reacties van onze klanten:
Allereerst komt deze reep veel minder zoet binnen: we hebben immers de glucosestroop vervangen door rijststroop.
Vervolgens hebben we alle additieven en ingrediënten zonder meerwaarde of met een kwalijke reputatie eruit gehaald. Een paar voorbeelden? We schrapten sorbitol, aromatische karamel en suikeresters uit vetzuren uit het recept, en vooral: geen palmolie meer!
Anne-Sophie, productmanager bij Aptonia, over onze ambitie om gezondere, verantwoorde producten op de markt te brengen
"Als je de ingrediënten van een product leest, merk je vaak dat er heel wat dingen in zitten die je niet in je keuken hebt. Daarom wilden we een product ontwikkelen dat zo goed mogelijk onze eetgewoonten weerspiegelt. Uiteraard heb je bepaalde additieven nodig in sportvoeding, maar je moet weten wat en waarom. We wilden een product maken dat smaakt en nog doeltreffender is.
Meer over de oorsprong van deze reep en over de wetgeving
Deze repen worden geproduceerd in Spanje.
En hoe zit het met de antidopingnormen? Dit product voldeed bij de productie aan de Franse antidopingnorm AFNOR NF V94-001.
Voedingswaarde
Voedingswaarde: 100 g | 21 g (= 1 reep)
Energiewaarde: 379 kcal - 1.597 kJ | 79 kcal - 335 kJ
Vetten: 6,7 g | 1,4 g
waarvan verzadigde vetzuren: 0,8 g | 0,2 g
Koolhydraten: 72,0 g | 15,0 g
waarvan suikers: 24,0 g | 5,0 g
Voedingsvezels: 5,9 g | 1,2 g
Eiwitten: 4,6 g | 1,2 g
Zout: 0,32 g | 0,06 g
*% van de dagelijkse referentie-inname