Waterdichte bergwandelschoenen voor dames MH500 mid blauw

€7000
8492142

We ontwikkelden deze waterdichte schoenen voor wie regelmatig gaat wandelen. Ga in alle comfort op ontdekkingstocht door de bergen.

Comfortabel wandelen: EVOFIT-pasvormconcept en dubbele demping. Veilig wandelen: lederen, waterdicht bovenwerk met rubberen steenbeschermers en zool met veel grip.

Vraag & Antwoord
Kleur: Storm blauw
Maat: maatwijzer
Tweedehands
Soortgelijke producten
Media 0
Media 1
Media 2
Media 3
Media 4
Media 5

PRODUCTVOORDELEN

Hechting

Hechting

Zeer slipvaste rubberzool met profiel van 5 mm.

Bescherming tegen schokken

Bescherming tegen schokken

Rubberen, duurzame steenbeschermer voor- en achteraan.

Waterdichtheid

Waterdichtheid

Waterdicht en ademend membraan: je voeten blijven 8 uur droog, in ieder weer

Schokdemping

Schokdemping

EVA-schuim met andere dichtheid aan de hiel: comfort en bescherming.

Aanpasbaarheid

Aanpasbaarheid

Evofit-concept, ruime pasvorm die zich in de breedte aanpast aan je voorvoet.

Lichtgewicht

Lichtgewicht

379 g per schoen in maat 39

TECHNISCHE INFORMATIE

VOOR WELKE WANDELFREQUENTIE EN -INTENSITEIT?

We hebben onze producten onderverdeeld op basis van hun prestaties en eigenschappen voor drie verschillende niveaus van bergwandelaars:
- Occasioneel: een tiental wandelingen per jaar, van 3 tot 4 uur, minder dan 10 km en met een hoogteverschil van maximaal 700 meter.
- Regelmatig: een twintigtal wandelingen per jaar. 4 tot 6 uur, 10 tot 20 km, hoogteverschil van 700 tot 1200 m.
- Intensief: meer dan 20 wandelingen per jaar. Meer dan 6 uur, meer dan 20 km, hoogteverschil van 1200 tot 2000 m.

INFORMATIE OVER DE DUURZAME ONTWIKKELING

Voor de buitenste laag van de binnenzool van deze schoenen gebruiken we stof waarvan het garen aan de bron wordt geverfd om zo de milieu-impact te beperken. Bij het verven van textiel wordt enorm veel water verbruikt en komt het afvalwater van de verfbaden in het milieu terecht. Om die milieu-impact te verkleinen, gebruiken we de spinbad-methode, waarbij de kleurstoffen al tijdens het spinnen aan het garen worden toegevoegd.

Zool met veel grip

Het gripniveau van onze schoenen krijgt een label. Om dat label te verdienen, moet de zool labtests doorstaan om de grip te beoordelen op uiteenlopende ondergronden (glad, ruw, droog, nat). Om de testresultaten te dubbelchecken, laten we de schoenen ook nog eens in de praktijk testen in de bergen, door een groep representatieve testpersonen, over 500 km.

Waterdichtheidstest

In ons lab plaatsen we de schoen, half onderwater, op een mechanische arm die een aantal stappen nabootst. Dankzij die test kunnen we bepalen hoelang en hoe ver (in km) je met de schoen kunt wandelen zonder dat je voeten nat worden. Daarna controleren we in de praktijk en in de regen of de schoen zijn belofte nakomt.

De waterdichtheid verlengen

Om je voeten langer droog te houden, is het aanbevolen om waterdichte gaiters of minigaiters te dragen die de bovenkant van de schoenen beschermen tegen insijpelend van water, maar ook tegen steentjes, zand...
We raden je ook aan om je schoenen twee keer per jaar opnieuw te behandelen met een impregneerspray (die vind je op onze website). Zo herstel je de oorspronkelijke waterafstotend- en vlekbestendigheid.

Evofit-concept

Deze schoen is uitgerust met het EVOFIT-concept. De EVOFIT-technologie met rekbare materialen en een specifiek ontwerp aan het voetgewricht zorgt ervoor dat de schoen zich perfect aanpast aan de vorm van je voeten.

DE ONTWIKKELING VAN ONZE PRODUCTEN: ONZE KNOWHOW

Het internationaal ontwikkelingscentrum van Quechua is gevestigd in Passy, aan de voet van de Mont Blanc in Haute Savoie.
Het is een echte ontmoetingsplaats voor onze teams (designers, productmanagers, ingenieurs...) en beoefenaars van outdoor sporten.
Een groot voordeel voor het bedenken en ontwikkelen van onze producten voor bergwandelaars en om onze expertise tot bij jullie te brengen.

WELKE MAAT KIEZEN?

Het komt er vooral op aan dat je meerdere maten en modellen probeert, zodat je schoenen vindt die helemaal bij je passen!
Je kunt een maatje groter dan je gebruikelijke schoenmaat nemen, om te voorkomen dat je tenen tegen de voorkant stoten in een afdaling. Voorwaarde is wel dat je voeten niet kunnen schuiven.
Een tip: knip je nagels kort en controleer voor elke afdaling of je veters goed aangetrokken zijn, zodat je voeten niet naar voren kunnen glijden in je schoenen.

Aankoopadvies / Hoe pas je schoenen?

Sommige Decathlon-winkels hebben een testparcours.
1. Pas beide schoenen, rechtopstaand en met de sokken die je draagt om te wandelen.
2. Span de veters aan en zorg dat ze overal evenveel spannen.
3. Controleer twee belangrijke elementen:
- als je klimt, mag je hiel niet loskomen van de zool van je schoen.
- als je daalt, mag je voet niet naar voren glijden, waardoor je tenen tegen je schoen komen.
4. Probeer verschillende maten en modellen.
Neem je tijd om ze in te lopen.

HOE VOORKOM JE BLAREN?

Hier vind je al onze tips:
https://sportadvies.decathlon.be/tips/9-tips-om-blaren-te-voorkomen-tp_24212

Welke sokken?

Waterdichte schoenen zijn minder ademend dan niet-waterdichte schoenen. Je kunt het best halfhoge of hoge sokken dragen, zoals de MH500, MH520 en MH900 (aangepast aan het model van de schoen), zo ben je zeker van een optimale afvoer van de transpiratie en beperk je wrijving in de schoen.

Laat je schoenen optimaal presteren: vervang de binnenzolen!

De originele binnenzool in deze schoen is zodanig gemaakt dat hij past onder de meeste voeten. De binnenzool omwisselen kan zorgen voor:
1. Een betere ondersteuning: sommige zolen zijn voorgevormd of verstevigd, om de voetboog beter te ondersteunen.
2. Meer comfort: andere zolen kunnen je voeten ook warm houden en/of de schokken dempen.
3. Een langere levensduur: geniet langer van de steun en het comfort van je schoenen door elk seizoen de binnenzool te vervangen.

LABORATORIUMTESTS

In het laboratorium worden nog andere testen gedaan om het volgende te controleren: loskomen van ogen en riemen, verlijming, giftige stoffen, bestandheid tegen uv-stralen, slijtage van de zool en van de materialen van het bovenwerk, versnelde veroudering.

Hoe onderhoud je je schoenen?

- Aan de lucht laten drogen.
- Verwijder droge modder met een vrij harde borstel.
- Verwijder vlekken met een borstel en wat lauw water
- Laat drogen
- Behandel met een impregneerspray om opnieuw waterafstotend te maken.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Samenstelling

Zool van 50% Butadieenrubber, 50% EVA Buitenkant van 34.1% Polyamide, 33.2% Gespleten runderleer, 32.7% Polyurethaan Binnenkant van 100% Polyester

VOORRAADADVIES

Opbergen op een geventileerde plek, beschermd tegen licht en vocht.

TESTS

Al onze schoenen worden getest op hun instap- en gebruikscomfort, door wandelaars die niet voor Decathlon werken, in omstandigheden die identiek zijn aan de gebruiksomstandigheden. Doel is om het product te testen, bij te schaven en te valideren op een zo objectief mogelijke manier zodat jij optimaal kunt genieten van het wandelen!

ONDERHOUDSADVIES

Handwas. In de open lucht laten drogen.

Vraag & Antwoord