Soortgelijke producten
Hardloopschoenen voor heren KN500 zwart groen
Hardloopschoenen voor heren KN500 zwart groen
Hardloopschoenen voor heren KN500 zwart groen
Hardloopschoenen voor heren KN500 zwart groen
Hardloopschoenen voor heren KN500 zwart groen
Hardloopschoenen voor heren KN500 zwart groen
Hardloopschoenen voor heren KN500 zwart groen
Hardloopschoenen voor heren KN500 zwart groen

Hardloopschoenen voor heren KN500 zwart groen

€5000 −30%
€3500
8542534

Onze teams ontwikkelden deze hardloopschoenen waarin je de voet natuurlijker kan afwikkelen, voor een nieuw gevoel bij het hardlopen.

Op zoek naar lichte schoenen en een natuurlijker voetafwikkeling? Deze hardloopschoen geeft je dankzij de drop van 4 mm en de buigzaamheid een gevoel van vrijheid bij het hardlopen.

Vraag & Antwoord
Kleur: ZWART / Fluogroen
Maat: maatwijzer

Productvoordelen

Demping

Soepele en lichte zool in EVA-schuim om de schokken te dempen

Lichtgewicht

238 gram in maat 42

Flexibiliteit

Tal van flex-groeven om de voet gemakkelijker af te wikkelen.

Grip

Perfect antislip op een vochtige bodem (textuur en profiel van de zool)

Drop

Drop 4 mm

Technische informatie

NATUURLIJKE VOETAFWIKKELING

Voor een voetafwikkeling die heel dicht bij de natuurlijke afwikkeling ligt, heeft de Kiprun KN500:
- een beperkte drop van 4 mm,
- een grote buigzaamheid door de vele flex-groeven,
- een heel licht gewicht (238 gram in maat 42),
- een dunne hiel.
De natuurlijke voetafwikkeling is die wanneer je blootsvoets loopt, en dus de grond eerst raakt met de voor- of middenvoet.

WELKE INVLOED HEEFT DE DROP OP DE LOPER?

De drop is het hoogteverschil tussen de voorkant van de schoen en de hiel. Hij heeft een invloed op de loper en zijn looppas. Tot op vandaag is echter niet aangetoond dat de drop gevolgen heeft voor de prestaties of de kans op blessures van de hardloper. De drop beïnvloedt ook rechtstreeks de spieren en pezen. Bij een lage drop worden de kuiten en achillespees meer gerekt. Daarom moet je altijd heel geleidelijk veranderen van drop.

HOE SCHAKEL JE VEILIG OVER VAN EEN HOGE NAAR EEN LAGE DROP?

De overgang naar een natuurlijke voetafwikkeling moet geleidelijk gebeuren om blessures te vermijden. Je moet je spieren geleidelijk laten wennen aan het rennen met een lagere drop (en minder demping). Je kan bijvoorbeeld de drop van je hardloopschoenen geleidelijk verminderen, of bij je trainingen opwarmen met hardloopschoenen met een lage drop en daarna je gebruikelijke schoenen aantrekken voor de eigenlijke training.

SLIP-ON CONSTRUCTIE

De Kiprun KN500 trek je aan als een sok, het bovenwerk biedt optimale soepelheid. De cuff in elastisch materiaal sluit perfect aan zodat de schoen één geheel vormt met je voet.

MINIMALISTISCHE INDEX

De minimalistische index van dit model bedraagt 54%.
De minimalistische index is een score die wordt toegekend op basis van de verschillende kenmerken van een schoen om te bepalen hoe minimalistisch de schoen is. ... Hoe hoger de score, hoe meer minimalistisch de schoen. Hoe lager de score, hoe meer maximalistisch de schoen.
Ter vergelijking: de KIPRUN LONG 2 heeft een minimalistische index van 16%.

Garantie

2 jaar

Overige informatie

Samenstelling

Behuizing 70% EVA, 15% Polyurethaan, 15% Rubber Buitenkant van 80% , 13% Thermoplastisch polyurethaan, 7% Polyurethaan Binnenkant van 100%

TESTS

Al onze schoenen werden getest op gebruiksgemak door externe, onafhankelijke hardlopers, in alle soorten omstandigheden. We willen ons product zo objectief mogelijk testen, ontwikkelen en goedkeuren, zodat jij in alle rust kunt hardlopen.

Goedgekeurd door

Bij Kiprun werken we met hardlopers van elk niveau. We stellen onze producten elke dag op de proef, om ze te testen en te verbeteren. Vervolgens worden ze getest door een panel van gebruikers in de omstandigheden waarvoor ze werden ontworpen. Voordat we de producten te koop aanbieden, werden ze getest over duizenden kilometers en tijdens honderden wedstrijden, van 10 km tot de marathon.

Vergelijkbare producten

Gebruikersbeoordelingen

Loading

Vraag & antwoord