Soortgelijke producten
Hockeyschoenen voor kinderen laag intensief Fix And Go blauw/grijs
Hockeyschoenen voor kinderen laag intensief Fix And Go blauw/grijs
Hockeyschoenen voor kinderen laag intensief Fix And Go blauw/grijs
Hockeyschoenen voor kinderen laag intensief Fix And Go blauw/grijs
Hockeyschoenen voor kinderen laag intensief Fix And Go blauw/grijs
Hockeyschoenen voor kinderen laag intensief Fix And Go blauw/grijs
Hockeyschoenen voor kinderen laag intensief Fix And Go blauw/grijs
Hockeyschoenen voor kinderen laag intensief Fix And Go blauw/grijs

Hockeyschoenen voor kinderen laag intensief Fix And Go blauw/grijs

€3000

Voor jonge kinderen die starten met hockey en laag intensief spelen

Hockeyschoenen met klittenband van Dita, ideaal voor kinderen die beginnen met hockey.

Kleur: BLAUW / DONKERGRIJS
Maat: maatwijzer

Productvoordelen

Slipvastheid

Kleine noppen. Directionele PAD vooraan voor de richtingsveranderingen

Bescherming tegen schokken

De buitenzool komt omhoog tot voor de tenen.

Stabiliteit

Tussenzool in EVA die lichtjes omhoog gaat aan de middenvoet.

Gewicht

180 g in maat 32

Pascomfort

Binnenzool in schuimstof.

Makkelijk te openen / sluiten

Met klittenbandsluiting

Afzet

Geen materialen die de dynamiek bevorderen.

Schokdemping

De tussenzool in soft EVA biedt een goede demping

Technische informatie

Gedetailleerde beschrijving

Buitenzool: van rubber met ronde vaste nopjes over het hele oppervlak. Directionele PAD vooraan op de zool, onder het eerste middenvoetsbeentje, om richtingsveranderingen te vergemakkelijken. / Tussenzool: van soft EVA. / Binnenzool: plat en in foam.

Gedetailleerde beschrijving (vervolg)

Hielstuk: in hard PU om de voet te ondersteunen; Binnenkant: schuim en mesh voering voor comfort en ademend vermogen / Bovenwerk: in PU met mesh vooraan voor het ademend vermogen / Hielpand: design-insert in PU + klittenband om de schoenen makkelijker aan te trekken / Tong: in schuim met mesh bekleed voor het comfort.

Gewicht

180 g in maat 32

Welke maat/model kiezen?

Net als alle andere sportschoenen moeten hockeyschoenen in de eerste plaats goed passen. Let er allereerst op dat ze nergens knellen. Je voet mag ook niet kunnen bewegen binnenin de schoen. Dat is vooral belangrijk als je speelt op kunstgras. Sommige fabrikanten hebben ook modellen specifiek voor vrouwen. Die zijn op maat van een minder zware lichaamsbouw en smallere voeten.

Welke maat/model kiezen? (vervolg)

Sommige vrouwen met een klein schoenmaatje zijn geneigd om bij de kinderschoenen te kijken. Maar die zijn niet aangepast aan de bouw van een volwassen vrouw.
Hoe weet je of de schoenen die je past helemaal op maat zijn van je voeten? Stap in je hockeyschoenen. Plaats je voet stevig op de grond. Blijf die druk naar beneden aanhouden, maar probeer tegelijk ook om je voet te verplaatsen in de schoen, in alle richtingen. Je voet mag niet kunnen bewegen binnenin de schoen.

Waarom specifieke schoenen voor hockey?

Hockeyschoenen vervullen 2 belangrijke functies, eigen aan de sport: ze zijn vooraan verstevigd, om de voet te beschermen tegen contact met de bal en de stick, en de zool biedt een aangepaste slipvastheid voor de specifieke ondergronden bij hockey, met name zandingestrooid kunstgras of watervelden.

De specifieke kenmerken van een hockeyschoen

Hockeyschoenen vervullen belangrijke functies, eigen aan de sport:
De slijtzool of buitenzool (het gedeelte dat in contact komt met de ondergrond) is doorgaans gemaakt van rubber en voorzien van nopjes van verschillende vorm en op verschillende plaatsen. De zool is hard in vergelijking met die van een trailschoen. Ze is aangepast aan kunstgras, zandingestrooid gras of watervelden, de specifieke ondergronden bij hockey. Ze garandeert een goede grip, cruciaal bij hockey.

De specifieke kenmerken van een hockeyschoen (vervolg )

De zool kan ook hoger komen aan de neus van de schoen, om de tenen te beschermen tegen stoten.
De tussenzool (die op de buitenzool zit) is meestal vervaardigd van EVA (ethyleenvinylacetaat). Ze dient om de impact te dempen bij het rennen over hockeyvelden die vrij hard zijn.

De specifieke kenmerken van een hockeyschoen (vervolg 2)

Ook de tussenzool loopt meestal iets omhoog in de schoen, om de voet te stabiliseren bij de vele snelle richtingsveranderingen bij hockey.
De hielpanden, de delen in het midden van het bovenwerk, aan de binnen- en buitenkant, bestaan meestal uit PU en mesh en zijn essentieel bij hockey om de voet goed te ondersteunen door de vetersluiting.

De specifieke kenmerken van een hockeyschoen (vervolg 3)

Vaak zijn ze ook voorzien van inserts in PU die extra versteviging bieden tegen impact, soms zijn die inserts ook louter een design-element (met het logo van het merk op).
Het hielstuk, de achterkant van het bovenwerk, bestaat meestal uit soepel PU dat aan de binnenkant verstevigd is met een plaatje in hard PU en dient om de hiel te stabiliseren en de achillespees te beschermen tegen impact.

De specifieke kenmerken van een hockeyschoen (vervolg 4)

De tong, op de wreef, is meestal gemaakt van schuim en mesh en voorkomt dat er spatwater of diverse deeltjes in de schoen dringen.

Veiligheidsadvies

Hockey moet in de eerste plaats leuk zijn. Speel altijd veilig! Draag altijd je bitje, scheenbeschermers en een hockeyhandschoen. Trek hockeyschoenen aan met beschermende verstevigingen en een zool aangepast aan de ondergrond. Draag een masker en speciale handschoenen voor de strafcorners. Altijd, dus zowel tijdens wedstrijden als trainingen.

Ontwikkeling

Opgericht in 1891 door Dhr. Allah Dita in Pakistan, in de begindagen van de sport. Dita stond aan de wieg van heel wat innovaties die het hockey van vandaag hebben gevormd. Dita kan bogen op een ongeëvenaarde ervaring en ontwikkelt producten die een creatief en kwalitatief spel bevorderen. Zoals we dat kennen van Seve van Ass, Florent van Aubel en Martin Hâner!

Informatie

De hier vermelde informatie is afkomstig van de fabrikant of door ons vastgesteld op basis van stalen die we kregen van de fabrikant.

Garantie

2 jaar

Overige informatie

VOORRAADADVIES

Borstel je schoenen af en veeg ze schoon met een vochtig doek. Laat drogen in de open lucht.
Laat je schoenen niet in je tas zitten. Opbergen op een droge plaats.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet geschikt voor andere sporten of activiteiten.

Gebruikersbeoordelingen

Loading