Hockeyschoenen voor kinderen laagintensief FixAndGo paars

Te beginnen bij €35.00 −28%
€2500

jonge kinderen die veldhockey spelen met lage intensiteit.

De ronde nopjes vooraan vergemakkelijken richtingwissels.

Vraag & Antwoord

Kleur:

Aubergine

Maat:

maatwijzer
PROMO
Media 0
Media 1
Media 2
Media 3
Media 4
Media 5
Media 6
Media 7
Media 8
Media 9
Media 10
Media 11
Media 12
Media 13
Media 14
Media 15
Media 16
Media 17

PRODUCTVOORDELEN

Grip

Kleine nopjes. Ronde noppen vooraan om vlot van richting te veranderen.

Lichtgewicht

Niet beschikbaar.

Bescherming tegen schokken

De loopzool komt vooraan omhoog zodat de tenen goed beschermd zijn.

Positiebehoud product

Tussenzool uit soepel EVA, die licht opstaat ter hoogte van de middenvoet.

Schokdemping

De tussenzool uit soepel EVA zorgt voor een goede demping.

Afzet

Geen materialen die de dynamiek bevorderen.

Makkelijk te openen / sluiten

Met klittenband.

TECHNISCHE INFORMATIE

Welke maat en welk model kiezen?

Net zoals bij elke andere sportschoen moeten je hockeyschoenen in de eerste plaats goed passen. Let er allereerst op dat ze nergens knellen. Je voet mag ook niet kunnen bewegen binnenin de schoen. Dat is vooral belangrijk als je speelt op kunstgras. Sommige modellen hebben modellen specifiek voor vrouwen.

Welke maat en welk model kiezen? (vervolg)

Hoe weet je of de schoenen die je past helemaal op maat zijn van je voeten? Plaats je voet stevig op de grond. Blijf die druk naar beneden aanhouden, maar probeer tegelijk ook om je voet te verplaatsen in de schoen, in alle richtingen.

Wist je dit?

Hockeyschoenen vervullen 2 belangrijke functies, eigen aan de sport: ze zijn vooraan verstevigd, om de voet te beschermen tegen de impact van de bal, en ze hebben een zool die slipvastheid biedt op de specifieke hockeyterreinen: zandingestrooid kunstgras, semi-watervelden of watervelden.

Veiligheidstip

Hockey spelen moet bovenal plezierig zijn. Speel altijd veilig! Draag steeds je bitje, scheenbeschermers en een hockeyhandschoen. Trek hockeyschoenen aan met beschermende verstevigingen en een zool aangepast aan de ondergrond. Altijd, dus zowel op training als tijdens wedstrijden.

Ontwerp

Loopzool: in rubber, met kleine ronde nopjes over het hele oppervlak. Op het voorste deel van de zool zijn de noppen in ringvorm geplaatst, om gemakkelijker van richting te veranderen. / Tussenzool: soepel EVA en licht opstaand ter hoogte van de middenvoet. / Binnenzool: uit foam.

Ontwerp (vervolg)

Hielstuk: uit hard en stijf PU; binnenkant: schuim met mesh / Bovenwerk: PU en mesh op de neus; binnenkant: mesh / Hielpand: PU + klittenband, om het aan- en uittrekken te vergemakkelijken / Tong: schuim met mesh.

Gewicht

180 g in maat 32

De delen van een hockeyschoen

Een hockeyschoen is opgebouwd uit verschillende delen. Elk deel vervult een welbepaalde functie. De slijtzool of buitenzool (het gedeelte dat in contact komt met de ondergrond) is doorgaans gemaakt uit rubber en voorzien van noppen. Hij is hard en moet grip bieden, om ervoor te zorgen dat je niet uitglijdt. De tussenzool (die op de buitenzool zit) is meestal vervaardigd uit EVA (ethyleenvinylacetaat).

De delen van een hockeyschoen (vervolg 1)

Het bijzondere aan dit materiaal is dat het de schokken dempt bij de landing op de hiel. Het kan de voet ook omsluiten om hem te stabiliseren, of vooraan wat oplopen om de tenen te beschermen bij impact met een bal. De binnenzool of inlegzool is het zoolgedeelte dat rechtstreeks in contact komt met de voet. Het bestaat meestal uit schuim of EVA. Dit onderdeel heeft vooral een comfortfunctie.

De delen van een hockeyschoen (vervolg 2)

Het bovenwerk is het gedeelte van de schoen dat geen deel uitmaakt van het zoolwerk. Het bestaat zelf uit meerdere delen. Allereerst is er de neus, de voorkant van de schoen die meestal gemaakt is uit PU en mesh. Op de zijkanten aan de binnen- en buitenkant, hielpand genoemd, zitten ook vaak verstevigingen in PU. Dat zijn meestal design-inserts voor de look (naam van het merk of specifiek design). Achteraan de schoen zit dan de hielversteviging, de "contrefort".

De delen van een hockeyschoen (vervolg 3)

Dat is doorgaans verstevigd met plastic plaatjes, om de voet goed vast te zetten en de achillespees te beschermen. Op het bovenwerk zit ook de tong, die de wreef beschermt tegen water of harde deeltjes (steentjes ...).

Maten

28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Omschrijving van de fabrikant

Lichte kinderschoen met klittenbandsluiting en bovenwerk in PU en mesh. Uiterst comfortabele schoen met veel grip en goede bescherming.

Informatie

De hier vermelde informatie is afkomstig van de fabrikant of door ons vastgesteld op basis van stalen van de fabrikant.

Onderhoudstips

Borstel het vuil van je schoenen en spoel ze af. Laat drogen aan de lucht.

Samenstelling

niet meegedeeld door de fabrikant

Garantie

garantie leverancier

OVERIGE INFORMATIE

VOORRAADADVIES

Laat je schoenen niet in je tas zitten. Bewaar ze op een droge plek.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet geschikt voor andere sporten of activiteiten.

Vergelijkbare producten