BEST BEOORDEELD
Soortgelijke producten
Hockeyschoenen voor volwassenen hoog intensief spelen Lux 1.9S blauw
Hockeyschoenen voor volwassenen hoog intensief spelen Lux 1.9S blauw
Hockeyschoenen voor volwassenen hoog intensief spelen Lux 1.9S blauw
Hockeyschoenen voor volwassenen hoog intensief spelen Lux 1.9S blauw
Hockeyschoenen voor volwassenen hoog intensief spelen Lux 1.9S blauw
Hockeyschoenen voor volwassenen hoog intensief spelen Lux 1.9S blauw
Hockeyschoenen voor volwassenen hoog intensief spelen Lux 1.9S blauw

Hockeyschoenen voor volwassenen hoog intensief spelen Lux 1.9S blauw

€15000

Voor volwassenen die hoog intensief hockey spelen; ideaal voor ervaren spelers; ook geschikt voor gevorderden

Ideale hockeyschoen voor volwassenen die heel intensief hockey spelen.

Kleur: DONKERBLAUW / BLAUW
Maat: maatwijzer

PRODUCTVOORDELEN

Slipvastheid

Driehoekige noppen in TPU over de hele zool.

Gewicht

Niet beschikbaar

Afzet

Boost-technologie van Adidas voor veel dynamiek.

Stabiliteit

PU element aan de middenvoet voor een stevige en stabiele ondersteuning.

Pascomfort

Schuim binnenin dat de hiel bedekt. Thermogevormde inlegzool

Bescherming tegen schokken

De buitenzool gaat vooraan omhoog, om de tenen te beschermen.

Schokdemping

Tussenzool in Boost-materiaal voor een optimale demping.

TECHNISCHE INFORMATIE

Gedetailleerde beschrijving

Buitenzool: driehoekige nopjes in hard TPU voor een uitstekende grip en een goede versnelling op het terrein. Komt omhoog aan de tenen / Tussenzool: in soft TPU voor de demping en energieteruggave / Binnenzool: thermogevormd voor meer comfort.

Gedetailleerde beschrijving (vervolg)

Hielstuk: in hard PU voor de stevigheid; binnenkant: schuim en 3D-mesh voor comfort en ademend vermogen / Bovenwerk: in PU en mesh / Hielpand: design insert in PU en mesh voor het ademend vermogen / Tong: in 3D-mesh voor comfort en ademend vermogen / Platte veters

Gewicht

niet beschikbaar

Welke maat/model kiezen?

Net als alle andere sportschoenen moeten hockeyschoenen in de eerste plaats goed passen. Let er allereerst op dat ze nergens knellen. Je voet mag ook niet kunnen bewegen binnenin de schoen. Dat is vooral belangrijk als je speelt op kunstgras. Sommige fabrikanten hebben ook modellen specifiek voor vrouwen. Die zijn op maat van een minder zware lichaamsbouw en smallere voeten.

Welke maat/model kiezen? (vervolg)

Sommige vrouwen met een klein schoenmaatje zijn geneigd om bij de kinderschoenen te kijken. Maar die zijn niet aangepast aan de bouw van een volwassen vrouw.

Welke maat/model kiezen? (vervolg 2)

Hoe weet je of de schoenen die je past helemaal op maat zijn van je voeten? Stap in je hockeyschoenen. Plaats je voet stevig op de grond. Blijf die druk naar beneden aanhouden, maar probeer tegelijk ook om je voet te verplaatsen in de schoen, in alle richtingen. Je voet mag niet kunnen bewegen binnenin de schoen.

Waarom specifieke schoenen voor hockey?

Hockeyschoenen vervullen 2 belangrijke functies, eigen aan de sport: ze zijn vooraan verstevigd, om de voet te beschermen tegen contact met de bal en de stick, en de zool biedt een aangepaste slipvastheid voor de specifieke ondergronden bij hockey, met name zandingestrooid kunstgras of watervelden.

De specifieke kenmerken van een hockeyschoen

Hockeyschoenen vervullen belangrijke functies, eigen aan de sport:
De slijtzool of buitenzool (het gedeelte dat in contact komt met de ondergrond) is doorgaans gemaakt van rubber en voorzien van nopjes van verschillende vorm en op verschillende plaatsen. De zool is hard in vergelijking met die van een trailschoen. Ze is aangepast aan kunstgras, zandingestrooid gras of watervelden, de specifieke ondergronden bij hockey. Ze garandeert een goede grip, cruciaal bij hockey.

De specifieke kenmerken van een hockeyschoen (vervolg )

De zool kan ook hoger komen aan de neus van de schoen, om de tenen te beschermen tegen stoten.
De tussenzool (die op de buitenzool zit) is meestal vervaardigd van EVA (ethyleenvinylacetaat). Ze dient om de impact te dempen bij het rennen over hockeyvelden die vrij hard zijn.

De specifieke kenmerken van een hockeyschoen (vervolg 2)

Ook de tussenzool loopt meestal iets omhoog in de schoen, om de voet te stabiliseren bij de vele snelle richtingsveranderingen bij hockey.
De hielpanden, de delen in het midden van het bovenwerk, aan de binnen- en buitenkant, bestaan meestal uit PU en mesh en zijn essentieel bij hockey om de voet goed te ondersteunen door de vetersluiting.

De specifieke kenmerken van een hockeyschoen (vervolg 3)

Vaak zijn ze ook voorzien van inserts in PU die extra versteviging bieden tegen impact, soms zijn die inserts ook louter een design-element (met het logo van het merk op).
Het hielstuk, de achterkant van het bovenwerk, bestaat meestal uit soepel PU dat aan de binnenkant verstevigd is met een plaatje in hard PU en dient om de hiel te stabiliseren en de achillespees te beschermen tegen impact.

De specifieke kenmerken van een hockeyschoen (vervolg 4)

De tong, op de wreef, is meestal gemaakt van schuim en mesh en voorkomt dat er spatwater of diverse deeltjes in de schoen dringen.

Veiligheidsadvies

Hockey moet in de eerste plaats leuk zijn. Speel altijd veilig! Draag altijd je bitje, scheenbeschermers en een hockeyhandschoen. Trek hockeyschoenen aan met beschermende verstevigingen en een zool aangepast aan de ondergrond. Draag een masker en speciale handschoenen voor de strafcorners. Altijd, dus zowel tijdens wedstrijden als trainingen.

Ontwikkeling

"Het merk Adidas heeft een lange geschiedenis en is nauw verbonden met sport. Alles wat we doen is geworteld in de sport. Dat is de kernovertuiging van het sportmerk.
Het merk Adidas heeft overigens een duidelijke missie: het wil het beste sportmerk ter wereld zijn. Door de beste sportproducten ter wereld te ontwerpen, te maken en te verkopen, en door de beste service en consumentenervaring te bieden.

Informatie

De hier vermelde informatie is afkomstig van de fabrikant of door ons vastgesteld op basis van stalen die we kregen van de fabrikant.

Maten

39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 |

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

VOORRAADADVIES

Borstel je schoenen af en veeg ze schoon met een vochtig doek. Laat drogen in de open lucht.
Laat je schoenen niet in je tas zitten. Opbergen op een droge plaats.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet geschikt voor andere sporten of activiteiten.

Vergelijkbare producten

GEBRUIKERSBEOORDELINGEN

Loading