Hockeystick voor kinderen/jongeren FiberTecC20 oranje 20% carbon mid bow

€4000

Voor oudere kinderen of jongeren, expert spelers, die nood hebben aan wendbaarheid (midbow) en de slagkracht van 20% carbon.

20% carbon voor meer power, mid bow voor een betere dribbel en een krachtigere push.

Vraag & Antwoord

Kleur:

ZWART / OKER

Maat:

maatwijzer
35

PRODUCTVOORDELEN

Controle

Carbon vergt meer techniek, een mid bow biedt meer controle bij het dribbelen.

Vermogen

20% carbon en mid bow voor extra power.

Wendbaarheid

Met een mid bow kan je nieuwe technieken aanleren.

Vermindering van trillingen

20% carbon betekent minder schokabsorptie.

Ergonomische greep

Klassieke grip, glad oppervlak, plat profiel.

TECHNISCHE INFORMATIE

Samenstelling

20% carbon, 80% glasvezel

Kromming en gewicht

mid bow-kromming; gewicht in maat 34'': niet beschikbaar

Ontwerp

Klassieke grip, oppervlak met licht profiel, fijn uitlopend naar de randen. Klassieke kop.

Van welk materiaal is een stick gemaakt?

Oorspronkelijk waren hockeysticks volledig van hout (es, moerbei), maar tegenwoordig zijn de meeste (en dan vooral de meer technische sticks) gemaakt uit composietmaterialen (glasvezel, carbonvezel en aramidevezel; Kevlar is overigens een merknaam voor een soort aramide). Er zijn dus sticks in 100% hout, in hout verstevigd met glasvezel, in 100% glasvezel, in glasvezel met een bepaald % carbon, dat mettertijd toeneemt (vaak met 5-10% aramide bij een heel hoog carbongehalte).

Welke invloed hebben de materialen op het gebruik?

Glasvezel is harder, stijver, lichter en slijtvaster dan hout. Je hebt meer slagkracht, maar minder balcontrole en de stick voelt stugger aan. Carbon is nog lichter en stijver, waardoor je nog meer kracht kunt zetten maar de bal nog minder goed te controleren is. Je moet de techniek dus al goed beheersen. Aramide wordt gebruikt als aanvulling op carbon, in de shaft om trillingen te dempen en/of in de haak omwille van zijn hoge slijtvastheid.

Hoe wordt een stick in composiet gemaakt?

Een stick in composietmaterialen bestaat uit verschillende vezellagen die gewikkeld zijn rond een holle kern, die op zijn beurt is onderverdeeld in een of meer overlangse holle kanalen. De materialenmengeling, het aantal vezellagen en de opbouw van de kern verschillen naargelang het deel van de stick en van stick tot stick. Het percentage carbon alleen geeft dus uiteindelijk heel weinig informatie over de gebruikseigenschappen van de stick.

Welke samenstelling kiezen?

Voor kinderen die starten met hockey is hout de beste keuze. Naarmate ze beter leren spelen, kunnen ze overstappen op glasvezel en vervolgens op sticks met een redelijk carbongehalte. Beginnende volwassenen kunnen meteen kiezen voor een stick in glasvezel. Gevorderde en expert spelers kiezen een carbongehalte dat is aangepast aan hun speelstijl (balans tussen controle en power).

Wat is de kromming van een stick?

Een hockeystick is nooit recht, er zit altijd een kromming in. De kromming wordt gekenmerkt door zijn maximale hoogte (de maximale verticale afstand tussen de stick neergelegd op een vlakke ondergrond en die ondergrond) en door de plaats van die maximale hoogte, gemeten vanaf de krul (curve location genoemd). Traditioneel hadden hockeysticks een kromming van ongeveer 15 mm, in het midden van de stick.

Soorten kromming

Men spreekt van "standard bow" (bow betekent kromming) wanneer de kromming 17 tot 20 mm bedraagt en het hoogste punt daarvan op 300 mm ligt. Een "mid bow" stick heeft doorgaans een kromming van 23 tot 24 mm met het hoogste punt op 300 mm. Bij een "low bow" stick is dat doorgaans resp. 24 tot 25 mm en 250 mm. En bij een "extra low bow" stick resp. 24 tot 25 mm en 200 mm.

Welke kromming kiezen?

Voor beginners is een standard bow de beste keuze. Een gevorderde of expert speler die in hoofdzaak de bal wil controleren, passen geven of shooten, zal een mid bow kiezen. Een expert speler die houdt van dribbelen en snelle bewegingen met een perfecte balcontrole zal een low bow kiezen. Voor drag flicking kies je een extra low bow.

Hoeveel weegt een stick?

Volgens de FIH-normen mag een veldhockeystick maximaal 737 g wegen. De meeste sticks voor volwassenen (maten 36.5" en 37.5") wegen tussen 520 en 580 g. Kindersticks beginnen bij 400 g. Merk op dat er 20 tot 30 g verschil kan zitten op sticks van eenzelfde model omwille van het gebruikte fabricageprocedé.

Waarom is de balans belangrijk?

Bij gelijk gewicht is de verdeling van de massa in de stick bepalend. Het balanspunt is het zwaartepunt van de stick, gemeten vanaf het uiteinde van de haak. Ligt de balans eerder richting grip, dan zal de stick licht aanvoelen. Hierdoor is hij wendbaarder. Ligt de balans meer naar de haak toe (men zegt dan van de stick dat hij kopzwaar is), dan krijg je de indruk dat je een wat zwaardere stick in handen hebt. Je kunt er dus harder mee slaan.

Welk gewicht/balanspunt kiezen?

Verkies je wendbaarheid, kies dan een lichte stick met hoog balanspunt. Wil je eerder power bij het slaan, ga dan voor een zware stick met laag balanspunt.

Welke maat kiezen?

De maat van een stick wordt uitgedrukt in inch ("). 1" = 2,54 cm. Als je een kinderstick kiest, laat je het kind goed rechtop staan en plaats je de stick rechtop langs zijn lichaam, met de haak op de grond. De bovenkant van de shaft moet tot de navel komen. Voor volwassenen is de standaardmaat 36.5".

Wist je dit?

Volgens de FIH-normen mag een veldhockeystick niet langer zijn dan 41" (105 cm).

Algemene tip

De stick die bij jou past, is de stick met de juiste combinatie van lengte, samenstelling (en binnenstructuur), kromming, gewicht en balanspunt.

Beschrijving van de fabrikant

DITA® carbon junior hockeystick met met glasvezel verstevigde shaft. Voor de gevorderde hockeyspeler!

Informatie

De informatie die hier beschreven staat, krijgen we van de fabrikant of hebben we zelf vastgesteld op basis van stalen die we van de fabrikant kregen.

Segment

junior/expert/20-39%carbon/midbow

Maten

32 | 33 | 34 | 35 |

Garantie

2 jaar

GEBRUIKERSBEOORDELINGEN

Loading