Hoge bergwandelsokken MH 500 2 paar zwart

€1500

Onze productontwikkelaars, zelf ook fervente wandelaars, ontwierpen deze sokken voor bergtochten van een of meer dagen.

Deze wandelsokken beschermen je voeten en bieden je een maximum aan comfort bij een- of meerdaagse tochten in de bergen. Verkocht per set van 2 paar in dezelfde kleur.

Vraag & Antwoord

Kleur:

Carbongrijs / Staalgrijs

Maat:

maatwijzer

PRODUCTVOORDELEN

Aantrekgemak

Badstof onder de voet, op de schenen en bij de achillespees.

Zweetafvoer

Luchtig weefsel op de wreef en voetzool: om transpiratie af te voeren.

Irritatiewerend

Speciale vezels om wrijving aan hiel en tenen te verminderen.

Aanpasbaarheid

100% elastaan, past zich aan elke voet aan.

Schuurbestendig

Polyamidegaren met meerdere draden voor meer slijtvastheid.

AFBEELDINGEN

Hoge bergwandelsokken MH 500 2 paar zwart

TECHNISCHE INFORMATIE

Beperking van het risico op irritatie

Aan de hiel en tenen werd gebruikgemaakt van een polyamidedraad die werd omhuld met een tweede polyamidedraad met PTFE-coating, om het risico op blaarvorming te beperken. Deze sokken bieden echter geen absolute bescherming tegen blaren. Meestal ontstaan blaren wanneer je huid zachter is geworden doordat ze te veel wrijving te verduren kreeg van je sokken, schoenen of voorwerpen. Ook vochtigheid speelt een rol, want dit maakt de huid weker.

Kenmerken van het garen

De hiel en teen van de sok bestaan uit een friction free polyamidegaren om wrijving te beperken. De rest van de sok bestaat uit polyamide dat erg snel droogt zodat je voeten minder vochtig aanvoelen. Specifieke zones met badstof, die dikker en dus comfortabeler zijn. Zones met erg luchtig weefsel om de transpiratie beter af te voeren.

Kies de juiste sokhoogte

Bij ons vind je wandelsokken in 3 verschillende hoogtes. Lage sokken die net boven de schoen uit komen maar de enkels bloot laten. Halfhoge sokken die tot net boven de enkel komen en je enkel beschermen. Die 2 hoogtes zijn bedoeld om in lage schoenen te dragen. De hoge sokken zijn ideaal om in hoge wandelschoenen te dragen, omdat ze tot net onder de kuit komen.

De juiste maat wandelsokken kiezen

Elke maat van onze sokken past voor 4 schoenmaten (35/38, 39/42,43/46, 47,50). Al onze sokken bevatten elastaan, een materiaal dat ervoor zorgt dat de sokken zich goed aan je voeten aanpassen en mooi op hun plaats blijven. Geen enkele voet is dezelfde: daarom is het zo belangrijk dat je wandelsokken even past in de winkel voor je ze koopt. Draag je sokken eerst een paar keer voordat je ermee vertrekt op een lange wandeltocht.

Set van 2 paar

Dit model wordt verkocht per set van 2 paar in dezelfde kleur.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

VOORRAADADVIES

Laat de sokken goed drogen voor het opbergen en bewaar ze beschermd tegen vocht en licht.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet geschikt voor bergbeklimmen.

TESTS

Al onze sokken worden getest in het lab en in de praktijk om volgende elementen te controleren: toxicologie, bestandheid tegen uv-stralen, slijtvastheid, versnelde veroudering en bestandheid tegen vaak wassen. Vervolgens testen gebruikers onze sokken in de praktijk, in de vallei van de Mont Blanc.

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 40° max - normaal

Niet bleken

Drogen op lage temperatuur

Niet strijken

Niet droogreinigen

Vraag & Antwoord

Vergelijkbare producten