Hoge waterdichte bergwandelschoenen voor kinderen MH500 maat 28-39 blauwgrijs

€5000

Ons team, zelf allemaal ouders, ontwikkelde deze technische schoenen zodat kinderen in eender welk weer met goede schoenen kunnen gaan wandelen.

Perfect voor bergpaden! De zool zorgt voor een uitstekende grip, het met leer verstevigde bovenwerk voor een goede ondersteuning en het waterdichte membraan houdt je voeten droog.

Vraag & Antwoord
Kleur: Navyblauw / Limoengeel
Maat: maatwijzer
Soortgelijke producten
Media 0
Media 1
Media 2
Media 3
Media 4
Media 5

PRODUCTVOORDELEN

Grip

Grip

De rubberen zool is geschikt voor zowel droge als drassige ondergrond.

Waterdichtheid

Waterdichtheid

Waterdicht membraam, getest in de praktijk en in het laboratorium.

Schokdemping

Schokdemping

Integrale demping van gerecycleerd PU voor een uitzonderlijk comfort

Gewicht

Gewicht

De schoen weegt 366 gram in maat 36.

Stabiliteit

Stabiliteit

Goede enkelondersteuning dankzij het halfstijve bovenwerk en het blokkeerhaakje

Slijtvastheid

Slijtvastheid

De materialen en assemblages maken deze schoen bijzonder duurzaam.

TECHNISCHE INFORMATIE

Zool met veel grip

Het gripniveau van onze schoenen krijgt een label.
Om dat label te verdienen, moet de zool labtests doorstaan om de grip te beoordelen op uiteenlopende ondergronden (glad, ruw, droog, nat).
Om die resultaten te dubbelchecken, laten we de schoenen ook nog eens in de praktijk testen door een groep jonge wandelaars in de bergen.

Waterdichtheidstest

De schoenen werden getest in ons lab en in de praktijk en zijn optimaal waterdicht en ademend. Ze worden eerst onder druk in water ondergedompeld, waarbij wordt nagegaan of er zich geen luchtbelletjes vormen aan de buitenkant. Vervolgens worden ze, half onder water, op een mechanische arm geplaatst die wandelbewegingen nabootst. Zo wordt gecontroleerd of de binnenkant van de schoen perfect droog blijft. Dit model is getest voor een duur die equivalent is aan een wandeling van 8 km.

De waterdichtheid verlengen

Waterdichte schoenen voorkomen niet dat er water binnenkomt langs de bovenkant. Om je voeten langer droog te houden, raden we dus aan om waterdichte gaiters of minigaiters te dragen, die voorkomen dat er water, maar ook zand, steentjes, enz. in je schoenen komen. We raden aan om enkele keren per jaar een waterdichtmakende spray te gebruiken zodat je schoenen hun waterafstotende vermogen behouden en beschermd worden tegen vlekken.

Welke maat kiezen?

Wandelschoenen mag je gerust een maat groter nemen dan je gebruikelijke schoenmaat, zodat ze optimaal comfortabel zitten en je tenen bij het afdalen niet tegen de voorkant van de schoen stoten. Een tip: houd je nagels kort en controleer voor elke afdaling of je veters nog goed aangespannen zijn zodat je voet niet naar voren kan glijden in de schoen.

Aankooptips

Laat je kind goed rechtop staan om de schoenen te passen, met wandelsokken aan. Pas indien nodig verschillende modellen en maten. Er zijn twee punten waar je op moet letten als het om comfort gaat: of de hiel goed vastzit en of de tenen niet tegen de tip stoten bij een afdaling. De schoenen mogen nergens knellen bij het passen. Laat je kind er gerust even mee rondstappen in de winkel. Let er ook op dat je kind de schoenen eerst inloopt alvorens er een lange tocht mee te maken.

UITNEEMBARE BINNENZOOL

Uitneembare binnenzool voor sneller drogen. Je kunt ze ook vervangen door een orthopedische zool.

ONS MILIEUBELEID

Omdat we heel goed weten dat we actie moeten ondernemen om onze natuurlijke omgeving te beschermen, zet Quechua zich in om de milieu-impact van zijn producten te beperken.
Bij deze schoenen gebruikten we voor een verminderde impact gerecycleerd materiaal in de inlegzool en de tussenzool aan de hiel.
We beseffen dat dit niet voldoende is en werken volop aan de ontwikkeling van een volledig milieubewust product.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Samenstelling

Zool van 50% Polyurethaan, 50% Butadieenrubber Buitenkant van 55% Nubuck vaarsleer, 45% Polyester Binnenkant van 100% Polyester

VOORRAADADVIES

Bewaren in een droge, verluchte ruimte.

TESTS

Ons team is gevestigd aan de voet van de Mont Blanc, in de Franse Haute-Savoie. Het hele jaar door bedenken en ontwerpen onze productontwikkelaars er mooie, eenvoudige en technische artikelen. Die worden vervolgens ongenadig in de praktijk getest. We zijn er immers van overtuigd dat onze artikelen gebruiken in echte omstandigheden de enige manier is om ze continu te verbeteren.

Goedgekeurd door

Om zelfs de meest veeleisende wandelaar tevreden te stellen, worden de Quechua-producten in de bergen getest, in dezelfde omstandigheden als die jullie tegenkomen op jullie wandelingen.
Sarah, onze praktijktestingenieur, test de producten samen met een panel kinderen van het allereerste concept tot de schoenen in de rekken liggen.

ONDERHOUDSADVIES

Handwas

Handwas

GEBRUIKERSBEOORDELINGEN

Loading

Vraag & Antwoord