Hoofdstel paard en pony leer Franse neusriem glossy 580 zwart

€4500
8395100

Onze productontwikkelaars, zelf ruiters, ontwierpen dit fraaie leren hoofdstel dat gebaseerd is op de anatomie van het hoofd van het paard. Comfortabel & mooi!

Op zoek naar een hoofdstel met Franse neusriem voor je paard? Dit hoofdstel respecteert de anatomie van het paard met een voorgevormd kopstuk en V-vormige frontriem en oogt verzorgd en verfijnd.

Vraag & Antwoord
Kleur: ZWART
Maat: maatwijzer
Tweedehands
Media 0
Media 1
Media 2
Media 3
Media 4
Media 5
Media 6
Media 7
Media 8
Media 9
Media 10

PRODUCTVOORDELEN

Aanpasbaarheid

Aanpasbaarheid

Anatomisch gevormd kopstuk, V-vormige frontriem voor meer comfort.

Sterk

Sterk

Stevig buffelleer onderlegd met vaarsleer voor een hoofdstel dat lang meegaat

Irritatiewerend

Irritatiewerend

Verstevigd aan de belangrijkste drukzones: kopstuk, neusriem, gespen.

TECHNISCHE INFORMATIE

Design & ontwerp:

Comfort, stijl en traditie gaan hand in hand om optimaal te beantwoorden aan de behoefte van je paard. De reeks hoofdstellen 580 heeft subtiele en praktische details in dienst van de anatomie van het paard. De hoofdstellen zijn volledig van leer voor een elegante uitstraling en accentueren het hoofd van je paard. Voor het hoofdstel 580 kan je kiezen uit 3 versies: een versie in leer met stiksels, een versie in leer met glossy biesjes en een versie met strass en brede neusriem.

Anatomisch ontwerp: kopstuk & frontriem

Het kopstuk is voorgevormd om de achterkant van de oren vrij te laten, die zones zijn immers heel gevoelig en hebben een grote invloed op hoe het paard zijn mond ontspant. Vanuit diezelfde optiek hebben we de frontriem zo gemaakt dat de bevestiging aan de onderkant van het kopstuk dun en hoog is, om drukpunten op de zenuwuiteinden boven het rotsbeen en op de slaap te vermijden.

Beperking van irritaties:

De zones die het meest onderhevig zijn aan druk zijn onderlegd met een padding in zacht schuim om het comfort voor het paard te verbeteren. Je vindt deze dunne bekleding op het kopstuk, met bijzondere aandacht voor de nek, de frontriem en neusriem.

Bijpassende teugels:

Dit hoofdstel werd speciaal ontwikkeld samen met de teugels 580 met grote noppen. De teugels hebben dezelfde details, zijn op dezelfde manier afgewerkt en uiteraard heeft het leer dezelfde kleur. Als je liever dunnere en soepeler teugels met kleinere noppen hebt, kan je kiezen voor de teugels 900, die passen ook bij de hoofdstellen 580.

Maten:

De hoofdstellen 580 zijn verkrijgbaar in twee maten: Cob (CS) en paard (FS). De maat CS is geschikt voor paarden met een klein hoofd en D pony's. De maat FS is dan weer geschikt voor de meeste rijpaarden. Door de vele verstelmogelijkheden is de maat zowel geschikt voor gemiddeld grote als grote paarden. !

Afstelling:

De neusriem is voorzien van rolgespen zodat je hem gemakkelijker kan afstellen. Door de karabijnhaak voor de keelriem kan je die met 1 klik vastmaken!

Hoe weet je of het hoofdstel goed is afgesteld?

Je kan heel eenvoudig zelf controleren of het hoofdstel goed zit. Je moet 1 vinger tussen het neusbeen en de frontriem kunnen steken, als die laatste te hard is aangespannen drukt hij op de zenuwgebieden zoals hierboven uitgelegd. Daarna probeer je of je 1 vinger kan steken tussen het kopstuk en de oren om na te gaan of het hoofdstel daar niet te hard knelt. Kijk na de eerste paar keren gebruik ook altijd of je nergens irritaties ziet op het hoofd van je paard.

Een goed afgestelde neusriem:

De neusriem heeft een grote invloed op de mate waarin je paard zich kan ontspannen. Er moet bij voorkeur een vinger tussen het neusbeen en de neusriem kunnen en 2 vingers tussen neusriem en neusbot. Als je twijfelt over de juiste afstelling, aarzel dan niet om advies te vragen aan een professional. Overigens is het gebruik van een noseband niet altijd nodig, dit hangt af van de behoefte van het paard. Die van het hoofdstel 580 is makkelijk te verwijderen zonder dat je een nosebandlus ziet!

Onderhoudsadvies:

Om je hoofdstel lang mooi te houden, raden we aan het geregeld schoon te maken met een spons, lauw water en glycerinezeep. Daarna kan je het leer hydrateren met leervet dat je aanbrengt met een gewone poetsdoek of een doek speciaal voor leer. Als je merkt dat het leer droog is en barstjes vertoont, kan je het extra voeden met hydraterende leermelk.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Samenstelling

Hoofdstof 100% Runderleer Voering 100% koeienleer Gespen 100% Roestvrij staal

VOORRAADADVIES

Hang bij voorkeur omhoog op een droge, koele plaats.

ONDERHOUDSADVIES

Niet wassen

Niet wassen

Niet bleken

Niet bleken

Mag niet in de droogtrommel

Mag niet in de droogtrommel

Niet strijken

Niet strijken

Niet droogreinigen

Niet droogreinigen

Vergelijkbare producten

AFBEELDINGEN

Hoofdstel paard en pony leer Franse neusriem glossy 580 zwart
Hoofdstel paard en pony leer Franse neusriem glossy 580 zwart

Vraag & Antwoord