Hoofdstel ruitersport 580 strass zwart - maat paard

€4500

Technisch en stijlvol hoofdstel ontwikkeld door ons team van enthousiaste ruiters, om je elke dag te begeleiden bij je verschillende ruitersportdisciplines.

Het hoofdstel 580 oogt fraai, biedt pluspuntjes op het vlak van bevestigingen en is bovendien comfortabeler voor de nek, het voorhoofd en het neusbeen van het paard.

Vraag & Antwoord
Kleur: ZWART
Maat: maatwijzer

PRODUCTVOORDELEN

Stevigheid

Combinatie van buffel- en vaarsleer voor veel duurzaamheid!

Draagcomfort

Comfortabel voor het paard dankzij het ergonomisch kopstuk en het soepele leer.

Gebruiksgemak

Makkelijk om te doen dankzij de rolgespen en karabijnhaak.

Onderhoudsgemak

Buffelleer is heel eenvoudig schoon te maken met een sopje!

Aanpasbaarheid

Ergonomisch kopstuk, V-vormige voorhoofdsriem en beschermpads.

TECHNISCHE INFORMATIE

Comfort:

Je wil natuurlijk vooral dat je paard zich goed voelt, welke discipline je ook beoefent. En dat is ook een absolute voorwaarde voor ons team van ontwikkelaars, zelf allemaal fervente ruiters. Daarom respecteert het hoofdstel 580 het comfort van je pony: dankzij het ergonomisch kopstuk, de beschermende pads en het zachte vaarsleer op het kopstuk en de neusriem vermindert het drukpunten op de nek en het neusbeen van je beste vriend.

Gebruikscomfort:

Ontwikkeld om te voldoen aan zoveel mogelijk verwachtingen van ruiters, biedt het hoofdstel 580 een paar slimme details die het gebruik ervan vereenvoudigen. Dankzij de rolgespen is het heel snel te verstellen. De karabijnhaak om de keelriem dicht te doen bespaart je tijd en de bakstukken zijn van verschillend formaat om het hoofdstel gemakkelijker om te doen/af te nemen! Verstel sneller de uitrusting zodat je meer tijd hebt om te rijden.

Ergonomie:

Het hoofdstel 580 is ontwikkeld om zich eenvoudig en als vanzelf aan te passen aan de lichaamsbouw van elk paard, ongeacht zijn model en grootte. Het ergonomisch kopstuk sluit aan op de nek en oefent minder druk uit. Door de D-ringen past de neusriem zich aan het hoofd van je rijdier aan en ook trekken ze niet aan de bakstukken van het hoofdstel. En omdat ieder paard anders is, zit de voorhoofdsriem in V-vorm comfortabeler op het hoofd ongeacht de bouw van je paard.

Esthetisch:

Het hoofdstel 580 is verkrijgbaar in verschillende versies: het beantwoordt perfect aan de verwachtingen van ruiters van elke discipline. Doe je vooral aan jumping? Kies het model met sierstiksels of het glossy model. Liefhebbers van dressuur zullen ongetwijfeld hun oog laten vallen op de strass versie met brede neusriem. De lijnen, het dessin en de materialen van het hoofdstel 580 zijn zowel geschikt voor training als wedstrijden! Comfortabel EN mooi!

Onderhoudsgemak:

In hoofdzaak gemaakt van buffelleer van premiumkwaliteit, is het hoofdstel 580 heel eenvoudig in onderhoud. Gewoon geregeld schoonmaken met glycerinezeep en af en toe invetten!

Hoe een hoofdstel afstellen:

Voor een goed aansluitend hoofdstel moet het bit in contact komen met de mondhoeken van het paard, zonder die in te klemmen. De twee bakstukken moeten symmetrisch afgesteld zijn en de keelriem mag niet op de keel drukken: je moet nog een hand tussen dit deel van het hoofdstel en je paard kunnen steken. Vraag bij twijfel raad aan je coach!

Een goed afgestelde neusriem:

De manier waarop de neusriem wordt afgesteld, hangt af van het temperament van je paard, de gevoeligheid van zijn mond en de vastheid van jouw hand. Dit deel van het hoofdstel moet in elk geval zijn aangepast aan de bouw van je rijdier en het toelaten om ontspannen te zijn. Als je twijfelt over de juiste afstelling, aarzel dan niet om advies te vragen aan een professional. Een noseband is niet altijd nodig en die van het hoofdstel 580 is makkelijk af te nemen.

Maattabel:

Het hoofdstel 580 is verkrijgbaar in drie maten*:
PS (pony: < 140), CS (klein paard: 140 - 160) en FS (paard: > 160).
*Die maten zijn ter informatie en zijn gebaseerd op de schofthoogte (in cm) van het paard, ze kunnen variëren volgens het ras en de lichaamsbouw van elk paard.

OVERIGE INFORMATIE

Samenstelling

Hoofdstof 100% Runderleer Voering 100% koeienleer Gespen 100% Roestvrij staal

VOORRAADADVIES

Hang bij voorkeur omhoog op een droge, koele plaats.

ONDERHOUDSADVIES

Niet wassen

Niet bleken

Mag niet in de droogtrommel

Niet strijken

Niet droogreinigen

Vergelijkbare producten

AFBEELDINGEN

Hoofdstel ruitersport 580 strass zwart - maat paard

GEBRUIKERSBEOORDELINGEN

Loading

Vraag & Antwoord