Waterdichte herenjas voor alpinisme Alpinism rood

€18000

Ontworpen voor: alpinisten en klimmers op zoek naar een maximale bescherming tegen regen en tegen slijtage door de rotsen.

Stevige, waterdichte en lichte jas, comfortabel, met verstelbare kap zodat je eronder een helm kunt dragen, ventilatierits onder de armen Dubbele waterdichte rits, 3 grote zakken

Vraag & Antwoord

Kleur:

Vermiljoen rood / Karmijnrood

Maat:

maatwijzer

PRODUCTVOORDELEN

Waterdichtheid

Het membraan is waterdicht tot 10.000 mm waterkolom na 5 wasbeurten.

Sterk

Stevige stof (147 g/m²), jas met verstevigingen op de schouders en de heupen.

Ademend vermogen

Ademend membraan (9<RET<12), rits onder de armen voor meer ventilatie.

Bewegingsvrijheid

Ergonomische snit, voorgevormde ellebogen, verstelbare kap.

Veelzijdig

Kap is compatibel met helm, rits met dubbele runner biedt toegang tot de gordel.

TECHNISCHE INFORMATIE

Waterdichtheid van de stof

De mate waarin een stof bestand is tegen waterdruk wordt gemeten in mm waterkolom (test op basis van ISO-norm 811). Hoe hoger de druk, hoe hoger de waterdichtheid van de stof. Een materiaal met een waterdichtheid van 2.000 mm is dus bestand tegen de druk die wordt uitgeoefend door 2.000 mm water (wat min of meer overeenkomt met een regenbui van 2 uur). Met een waterdichtheid van meer dan 10.000 mm biedt de Alpinism Light jas dus een zeer hoge waterdichtheid.

Waterdichtheid van de kleding

De Alpinism jas is goedgekeurd na een test onder 100 liter water/m²/uur gedurende 3 uur. Deze test simuleert de omstandigheden van een zwaar onweer in de bergen.

Ademend vermogen van de stof

Om te weten of een stof ademend is, wordt de verdampingsweerstand, RET, gemeten (test op basis van de ISO-norm 11092). Hoe lager de weerstand, hoe beter de stof de damp doorlaat die wordt geproduceerd door het actieve lichaam, dus hoe groter het ademend vermogen van de stof.
Men gaat ervan uit dat bij een RET < 9 de stof zeer goed ademend is / bij - 9 12 = weinig of niet ademend.
De Alpinism jas heeft een RET tussen 9 en 12

Ademend vermogen van de kleding

De basisstof heeft een erg goed ademend vermogen, bovendien zorgt de keuze voor een onderkant van de zak in mesh voor meer thermisch comfort van de jas doordat een luchtstroom wordt gecreëerd door de zakken met gaatjes heen.
Als je de waterdichte rits onder de armen opent, creëer je een luchtstroom voor een betere ventilatie.
Door de jas onderaan (elastisch koord en koordstopper) en bij de polsen (klittenband) aan te trekken of losser te maken, kun je ook de luchttoevoer regelen.

Zakken

De zakken zijn zo geplaatst dat je ze als steekzakken voor je handen kunt gebruiken, maar ook dat je erbij kunt wanneer je een klimgordel draagt boven je jas. De Alpinism jas heeft bovendien een borstzak en een binnenzak met rits.

Ritsen

De allernieuwste dubbele rits van de Alpinism jas biedt dezelfde waterdichtheid als de klassieke silicone ritsen (vergelijkbaar met deze van de zakken), maar is soepeler, hetgeen de samendrukbaarheid van de jas verbetert, zodat je hem compacter kunt opbergen. Deze rits is bovendien makkelijker in gebruik en dus duurzamer. Dankzij de rits met dubbele runner kun je een klimgordel dragen onder je jas. De ritsen zijn gemakkelijk te hanteren met handschoenen aan.

Kap

De kap heeft het juiste volume om haar met een alpinismehelm te kunnen combineren. Je kunt dit volume aanpassen in de hoogte en in de diepte in functie van de behoefte. Een halfstijve klep beschermt voorhoofd en ogen. De kraag is hoog voor een goede bescherming van de onderkant van het gezicht.

Een score om de milieu-impact van de producten te vergelijken

De milieu-impact van dit artikel wordt berekend voor de hele levensduur ervan en met verschillende indicatoren. Er wordt een algemene score van A tot E gegeven zodat in een vergelijking tussen artikelen van eenzelfde type (T-shirts, broeken, rugzakken ...) de artikelen met de beste milieuprestatie gemakkelijker te herkennen zijn.
Decathlon past dit systeem van milieu-etikettering vrijwillig toe.
Voor meer info: http://sustainability.decathlon.com/

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Goedgekeurd door

De bergbeklimmers van het SIMOND-team tijdens vele wedstrijden in de bergen. Voornamelijk in het ijsklimmen (bv. Repentance / Cogne / Italië _ Sleuven Rébuffat / Ronde route / Chamonix)

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 30° max - normaal

Niet bleken

Mag niet in de droogtrommel

Niet strijken

Niet droogreinigen

Vraag & Antwoord

Vergelijkbare producten