Kampeerslaapzak Arpenaz 15°C groen

€1200

Ontdek deze slaapzak die door ons team, zelf kampeerders, werd ontwikkeld om comfortabel te slapen bij temperaturen rond 15°C.

15 °C. Onze motivatie? Je een slaapzak bieden met een volledige rits zodat hij ver te openen is. Hij is ook om te vormen tot deken. 5 jaar garantie!

Vraag & Antwoord

Kleur:

Grijs groen / GRIJS
ECODESIGN
Media 0
Media 1
Media 2
Media 3

PRODUCTVOORDELEN

Gebruikstemperatuur

Comforttemperatuur: 15°C | Limiettemperatuur: 8°C

Slaap kwaliteit

Afmetingen: 190 x 72 cm | Volledige rits

Transportgemak

Gewicht: 1150 g | Volume: 12 l | Draagtas

Compatibiliteit

Deze slaapzak kan niet aan een andere worden geritst.

Onderhoudsgemak

Makkelijk te wassen in de machine, volg de onderhoudstips

Ecodesign

Duotone 'Dope dyed' binnenstof | Voor een lagere milieu-impact.

AFBEELDINGEN

Kampeerslaapzak Arpenaz 15°C groen
Kampeerslaapzak Arpenaz 15°C groen
Kampeerslaapzak Arpenaz 15°C groen

TECHNISCHE INFORMATIE

Gebruikstemperatuur

Op al onze slaapzakken vermelden we de comforttemperatuur zoals getest door een onafhankelijk laboratorium (AITEX) volgens de Europese norm EN 23537-1 van 21/01/2017. De comforttemperatuur is de benedengrens waarbij een gebruiker die languit in de slaapzak ligt, globaal in thermisch evenwicht is en het dus niet te koud of te warm heeft (bepaald voor een vrouw van gemiddeld postuur en in normale gebruiksomstandigheden).
Kies je slaapzak volgens die temperatuur.

Wat is de limiettemperatuur?

De limiettemperatuur is de temperatuur waarbij de gebruiker van de slaapzak in een houding met opgetrokken benen in het algemeen in thermisch evenwicht is en het dus niet te koud of niet te warm heeft (bepaald voor een doorsnee man, in normale gebruiksomstandigheden).

Wat je nog moet weten over de temperaturen

Een slaapzak produceert zelf geen warmte maar houdt de warmte van het lichaam vast. Als je doodop en helemaal verkleumd in een ijskoude en vochtige slaapzak kruipt, zal je het vermoedelijk koud hebben, hoe goed je slaapzak ook is! Die temperaturen hangen dus af van hoe goed iemand tegen de kou kan (mager of wat molliger, vermoeidheid ...), van zijn uitrusting (slaapmatje dat isoleert van de grond, ...), van zijn kleding (naakt, ondergoed, ...) en van het weer (vochtigheid, wind ...).

Een paar tips voor je in je slaapzak kruipt

Kleed je niet te dik (één laag kleding volstaat). Warm je lichaamsuiteinden op: muts, handschoenen, warmtepacks, je warm wrijven … Een drinkbus gevuld met heet water kan dienst doen als kruik (als er geen gevaar is dat die onbedoeld opengaat!). Trek je spieren samen (70% van de verbruikte energie wordt omgezet in warmte), maar zonder bewegingen te maken die koude tocht veroorzaken.
Om je slaapzak minder te moeten wassen, is een lakenzak geen slecht idee.

Samenstelling

Binnen- en buitenstof: 100% polyester. Wattering: 100% polyester wattering 200 g/m².

Milieubewust ontwerp

We hebben gekozen voor een duo-tone, 'dope-dyed' binnenstof en 'dope-dyed' garen om de milieu-impact van dit artikel te verminderen. De draden worden in de massa geverfd tijdens hun productie, waardoor ze niet in een verfbad moeten. Bij dit specifieke procedé wordt de ene draad wel en de andere draad niet geverfd. Dat levert volgende resultaten op t.o.v. een klassieke binnenstof:
- 65,8% minder fijnstofuitstoot (PM 2,5)
- 65,6% minder zoetwatereutrofiëring
- 76,7% minder zoutwatereutrofiëring

Een score om de milieu-impact van artikelen te vergelijken

De milieu-impact van dit artikel wordt berekend voor de hele levenscyclus ervan en met verschillende indicatoren. Vervolgens krijgt het een algemene score van A tot E, zodat je in een vergelijking tussen gelijkaardige artikelen (T-shirts, broeken, rugzakken enz.) de modellen met de beste milieuscore het snelst herkent. Decathlon past deze milieulabeling vrijwillig toe. Voor meer informatie:
http://sustainability.decathlon.com/

Garantie

5 jaar

OVERIGE INFORMATIE

VOORRAADADVIES

De slaapzak gaat het makkelijkst in de zak als je hem er gewoon in propt, voeteneinde eerst. Na je reis haal je hem uit de zak en leg je hem uit op een droge plek om de vulling intact te houden.

GEBRUIKSAANWIJZING

Kan niet aan een andere slaapzak worden geritst!

TESTS

Op deze slaapzak krijg je 5 jaar garantie te rekenen vanaf de aankoopdatum op de kassabon. Artikelen gedekt door de garantie worden gratis hersteld of omgeruild. De garantie dekt alle gebreken aan je slaapzak met uitzondering van gebreken die voortvloeien uit normale slijtage of een abnormaal gebruik. De speciale garantie van 5 jaar wordt pas toegekend op vertoon van het artikel en de kassabon.

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 30° max - normaal

Niet bleken

Drogen op lage temperatuur

Niet strijken

Niet droogreinigen

Vraag & Antwoord

Vergelijkbare producten