Karperhengel Xtrem-9 270

€7000
8350169

Onze ingenieurs hebben deze hengel ontworpen voor karpervissers die willen stalken van op een boot of voor een snelle vissessie een kleine hengel willen.

Het werpgewicht van de hengel en zijn stevigheid zorgen ervoor dat je mooie vissen kunt vangen in omstandigheden waarbij compactheid belangrijk is.

Vraag & Antwoord
Levering aan huis of afhalen in de winkel
Beschikbaar
Controleer de voorraad van dit artikel in je winkel
Tweedehands
Media 0
Media 1
Media 2
Media 3
Media 4
Media 5
Media 6

PRODUCTVOORDELEN

Actie van de hengel

Actie van de hengel

Weinig buigzame hengel met snelle topactie om verder uit te werpen.

Afstand

Afstand

Werpgewicht van 3 lbs voor het uitwerpen tot 100 g op 100 meter.

Vermogen

Vermogen

100% HM-carbonvezel voor een erg stevige hengel die nauwelijks doorbuigt.

Zichtbaarheid

Zichtbaarheid

Het Moon Concept-topeinde reageert op uv-licht, en is ook 's nachts zichtbaar.

TECHNISCHE INFORMATIE

Lengte van de hengel

Lengte: 9 feet (2,70 m). Hengels voor karpervissers met een lengte tussen de 9 en 10 feet worden gebruikt voor bootvissen, wandelend vissen (stalken) of om een compacte hengel te hebben voor zeer korte sessies.
De transportlengte van de niet-gemonteerde hengel is 1.40 m. Aantal delen: 2
GEWICHT: 325 g

Snelle topactie

Een zogenaamde "snelle topactie". De topactie van de Xtrem-9 270 zorgt ervoor dat de hengel enkel in de laatste delen tot aan het topeinde doorbuigt.
Deze hengels zijn minder buigzaam en zijn voorzien van een stijve blank.
Dus een geringe topactie wil zeggen dat de hengel slechts weinig buigt onder de druk van vissen. Het voordeel is dat je dankzij deze stijfheid verder kunt werpen.

Grootte van de ogen

SEAGUIDE-geleideogen, beginnende met 40 mm, 30 mm, 20 mm, 16 mm, 12 mm en 12 mm aan de spriet. Seaguide-geleideogen zijn licht en stevig genoeg voor gevlochten lijn. Zo kan je gevlochten lijn in je molens gebruiken zonder het risico te lopen de geleideogen te beschadigen. Een belangrijk criterium wanneer je vaak vist met een gevlochten lijn.
Bevestiging van de ogen De geleideogen zijn voorzien van drie poten, hierdoor zijn ze extra sterk en beter bestand tegen de meest krachtige uitworpen.

Krachtig

Het werpgewicht van je hengel uit zich in 2 verschillende maar elkaar aanvullende elementen:
- Het vermogen om te weerstaan aan de trekkracht van bijvoorbeeld het gevecht met een vis.
- Het vermogen om een bepaald gewicht over een bepaalde afstand uit te werpen.
Met een werpgewicht van 3 lbs kan je tot 100 gram over 100 m uitwerpen, en eenvoudig de strijd aangaan met mooie vissen.

DE KLEINE EXTRAATJES

1. INNOVATIE: 's nachts beter zichtbaar Het Moon Concept-topeinde licht op bij contact met uv-stralen (in combinatie met de Moon Concept-hoofdlamp).
2. MOLENHOUDER: De metalen molenhouder is verstelbaar. Zo kan je je complete hengel goed uitbalanceren om onder de best mogelijke omstandigheden te kunnen uitwerpen.

Soort insteek

Omgekeerde insteek: het onderste deel (het dikste) heeft bovenaan een insteekstuk, met een kleinere diameter waardoor het in het volgende deel past. De insteekkoppeling geeft de hengel een gelijkmatige actie.
LET OP! Controleer voor je uitwerpt of je hengel goed in elkaar steekt. Een slecht ingeschoven insteekstuk is de oorzaak van menig gebroken hengel.

Kies je hengel op basis van je lengte

Over het algemeen kan je stellen dat de lengte van een karperhengel ervoor zorgt dat je verder kunt werpen.
Maar de belangrijkste factor voor je werpafstand is je lichaamsbouw (en je zwaartepunt).
Als je bijvoorbeeld 1,70 m groot bent, zal je comfortabeler met een hengel van 12 feet vissen dan met een van 13. De hengel verplaatst je zwaartepunt naar je bovenlichaam;
daarom is het met een te grote hengel moeilijker om je montages uit te werpen.

De blank van je hengel

De blank is het hoofddeel van je hengel en kan gemaakt zijn van bijvoorbeeld carbon of glasvezel. Bij enkele van onze hengels zal je ook de term HM (high modulus) carbon tegenkomen. Simpel gezegd staat de modulus, uitgedrukt in ton, voor de verhouding tussen de stijfheid en het gewicht. Hoe hoger de modulus, hoe lichter de blank en hoe minder hij zal buigen onder de trekkracht van een vis.

Onderhoud

Het dagelijks onderhoud is eenvoudig: je hoeft je hengel enkel te wassen met een lauw sopje, af te spoelen en dan zorgvuldig te drogen, met name aan de verbindingsstukken.
Deze stap is heel belangrijk omdat je op deze manier de zandkorrels verwijdert die je hengel kunnen beschadigen.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Samenstelling

Structuur 100% Koolstofvezel

VOORRAADADVIES

Zorg dat de hengel volledig droog is vooraleer je hem opbergt. Om ervoor te zorgen dat je hengel langer meegaat, haal je best het lood eraf voor je hem opbergt in de hengelhoes.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet gebruiken in de buurt van elektriciteitsdraden/bij onweer.

TESTS

De weerstand van deze hengel werd getest met montages die 50% zwaarder waren dan het opgegeven maximum. Voor een optimaal gebruikscomfort is het wel noodzakelijk montages te gebruiken die aangepast zijn aan het werpgewicht van de hengel.

Vergelijkbare producten

AFBEELDINGEN

Karperhengel Xtrem-9 270
Karperhengel Xtrem-9 270

Vraag & Antwoord