QUECHUA

KINDERREGENBROEK VOOR WANDELEN MH100 BLAUW 7-15 JAAR

€1000

8642168

Ons team, bestaande uit ouders van jonge wandelaars, ontwikkelde deze ecodesigned regenbroek die je kind beschermt als er plots regen of wind komt opzetten!

Deze regenbroek kan je onder in de rugzak stoppen en snel tevoorschijn halen als het begint te regenen. Je kan ze combineren met de regenjas MH500 zodat je beschikt over een compact, waterdicht en ademend regenpak, onmisbaar bij wandelingen.

Kleur:

DONKERBLAUW

Maat:

maatwijzer

Productvoordelen

Waterdichtheid

Coating 2 uur waterdicht (5.000 Schmerber), afgedichte naden

Ecodesign

We verven de garens in een spinbad om de milieu-impact te verkleinen

Ademend vermogen

Vochtabsorberende coating (RET=12): beperkt condensvorming binnenin

Bewegingsvrijheid

Elastiek in de taille en ruim model, makkelijk aan te trekken over de gewone broek

Lichtgewicht

Weegt slechts 146 g in maat 10-11 jaar

Technische informatie

ECODESIGN

De mate waarin een stof bestand is tegen waterdruk wordt uitgedrukt in mm waterkolom (test gebaseerd op de JIS-norm 1092). Hoe hoger de waterkolom, hoe groter de druk en hoe beter waterdicht de stof is. We hebben bij de verbetering van dit product rekening gehouden met het milieu.
We schikken nu de patroondelen zo optimaal mogelijk op een rol stof (minimal waste) zodat we minder stofresten overhouden.

Ons engagement om minder water te verbruiken bij de vervaardiging van dit product

Bij het verven van textiel wordt enorm veel water verbruikt en ook komt het afvalwater van de verfbaden in het milieu terecht. Om die milieu-impact te verkleinen, gebruiken we de spinbad-methode, waarbij de kleurstoffen al tijdens het spinnen aan het garen worden toegevoegd.

WATERDICHTHEID VAN DE STOF

Dit kledingstuk werd getest onder een douche van 60 liter water/m²/uur gedurende 2 uur. Die test bootst een gemiddelde regenbui in de bergen na.
Een stof met een waterdichtheid van 5000 mm weerstaat dus aan een druk van 5000 mm waterkolom (wat ongeveer overeenkomt met een regenbui van 2 uur).
De waterdichtheid wordt uitgedrukt in Schmerber (bijvoorbeeld: 5000 Schmerber).

ADEMEND VERMOGEN VAN DE STOF

Het ademend vermogen van een stof wordt uitgedrukt in RET (Resistance Evaporative Transfert).
Dit is het vermogen om het vocht dat door het lichaam wordt geproduceerd tijdens een activiteit naar buiten af te voeren, en zo te voorkomen dat de huid nat wordt.
Hoe lager die RET-waarde, hoe beter de stof ademt.

RET ≤ 6: heel ademende stof
RET ≤ 12: ademende stof
RET ≤ 20: weinig ademende stof

Dit kledingstuk heeft RET 12

WATERAFSTOTEND VERMOGEN VAN DE STOF

Het waterafstotend vermogen is het vermogen om druppels zo over het oppervlak te laten rollen. Zo neemt de kleding geen water op en blijft ze licht, ademend en warm. Een stof wordt waterafstotend door de buitenkant ervan te behandelen. Die behandeling moet je regelmatig herhalen tijdens de hele levensduur van het kledingstuk (we raden aan dat om de 3 wasbeurten te doen).

TECHNISCHE DETAILS

Elastiek in de taille

WAAR KOMEN ONZE BROEKEN VANDAAN?

Deze broek werd bedacht en ontwikkeld in ons International Design Center aan de voet van de Mont Blanc in Frankijk, en geproduceerd door onze leveranciers in Vietnam en Bangladesh.
Onze partners hebben een uitvoerige knowhow verworven in de confectie van onze broeken en we werken heel nauw met hen samen.
Dankzij die vertrouwensrelatie met onze industriële partners kunnen we technisch hoogstaande, kwalitatieve producten maken.

De arbeidsomstandigheden in onze productieateliers

We zien er nauw toe dat onze leveranciers ons gedragscharter tot op de letter volgen. Ze zijn overigens vaak gevestigd in ontwikkelingslanden, waar onze aanwezigheid jobs creëert.
Aan de hand van audits en dankzij teams ter plaatse waken we erover dat alle werknemers een kwaliteitsvolle werkomgeving krijgen, waar respect, zelfontplooiing én milieubewustzijn centraal staan.

Garantie

2 jaar

Overige informatie

Samenstelling

Hoofdstof 100% Polyethyleentereftalaat (PET) Coating 100% Polyurethaan

VOORRAADADVIES

Opvouwen en opbergen op een schone en droge plaats.

GEBRUIKSAANWIJZING

Uit de buurt houden van warmtebronnen.

TESTS

Ook het Decathlon Sportslab, ons laboratorium in Lille, draagt bij aan de innovatie en ontwikkeling van onze Quechua-producten.
Het is georganiseerd rond 4 themagebieden, elk met hun eigen ruimte en technologische instrumenten:
Morfologie (in het bijzonder dankzij 3D-analyse)
Bewegingswetenschappen
Thermisch comfort (met vier klimaatkamers)
Gedragswetenschappen en sensorische wetenschappen

Goedgekeurd door

Om aan alle eisen te voldoen, worden de Quechua-producten getest in de bergen, in de omstandigheden die je kunt tegenkomen op wandelingen.
Sarah, onze testingenieur, en een panel van kinderen testen de producten gedurende het hele ontwikkelingsproces, tot ze op de markt worden gebracht.

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 30° max - normaal

Niet bleken

Drogen op lage temperatuur

Niet strijken

Niet droogreinigen

Vergelijkbare producten

Gebruikersbeoordelingen

Loading

Vraag & antwoord

Impact op het milieu

co2-impact-cover
De CO2-voetafdruk van dit product is :
5,05 kg CO2e
1 kg CO2e vertegenwoordigt 5km in een benzinewagen (volgens de ADEME's Base Carbone©)
Wat is de CO2-voetafdruk? Dit is de voetafdruk die wordt gegenereerd door alle broeikasgassen die door het product worden uitgestoten, vanaf de fabricage tot het einde van de levensduur. Ter vereenvoudiging, wordt deze voetafdruk omgerekend in kilo CO2-equivalent. Meer informatie over het meten van de CO2-voetafdruk van onze producten