Kinderrugzak voor bergwandelingen MH500 50 liter rood

€5000

Onze ontwikkelaars, zelf fervente wandelaars, ontwierpen deze rugzak van 50 liter voor tochten van een of meerdere dagen op moeilijk begaanbare paden.

Kinderrugzak van 50 l, perfect om een paar dagen rond te trekken of te kamperen. Dankzij het Easyfit-systeem kun je in één beweging de schouderriemen en de rug verstellen.

Vraag & Antwoord

Kleur:

Vermiljoen rood

PRODUCTVOORDELEN

Inhoud

Inhoud: 51 l / Gewicht: 1.400 g / Afmeting: H 67 cm; B 28 cm; D 26 cm.

Draaggemak

Rug en riemen op maat van kinderen. Borstriempje. Easyfit-systeem.

Ventilatie

Opencellig schuim op de rug voor een goede luchtcirculatie.

Verdeling van opbergvakken

Vakken: 1 binnen, 3 buiten, stokhouder, net vooraan. Opening onderaan.

Schuurbestendig

Materiaal goed bestand tegen slijtage (grond en rug). 10 jaar garantie

TECHNISCHE INFORMATIE

Hoe stel je je rugzak af?

Verstel tot een hoogte die je geschikt lijkt en pas dan de rugzak aan. Met de heupgordel op de bekken moeten de schouderriemen over het voorste deel van de schouders komen. De stabilisatieriemen (soms ook verstelbaar in de hoogte) moeten een hoek van ongeveer 45° maken. Als bij de test de rug te hoog of te laag komt, gewoon even verstellen en opnieuw proberen tot hij goed zit.
https://sportadvies.decathlon.be/tips/welke-rugzak-voor-je-tiener-tp_18866

Praktijktest

Al onze rugzakken worden getest door representatieve gebruikers en in omstandigheden die overeenkomen met het normale gebruik. Tijdens onze 'test missions' werkt de productmanager samen met mensen die niet aan Quechua verbonden zijn om de artikelen te testen, te verbeteren en goed te keuren.

Laboratoriumtest

In het lab testen we alle elementen: stoffen, gespen, riemen, schuim, ritsen... Zo wordt een stof gecontroleerd op: slijt- en scheurvastheid, bestandheid van de kleuren tegen uv-stralen en vaak wassen, waterdichtheid... Vervolgens onderwerpen we de volledige rugzak aan een versnelde slijtagetest, om de sterkte van de assemblages te controleren: we vullen de rugzak met gewichten en hangen hem op een pop die wandelbewegingen nabootst, gedurende duizenden cycli.

10 jaar garantie dankzij een technisch partnership

Onze Research and Development-afdeling voor zware confectie, partner van Quechua in het onderzoek en de goedkeuring van stoffen en assemblages, deed een aantal tests die de veroudering van een rugzak nabootsen. Die tests werden uitgevoerd op de materialen, de naden en het afgewerkte product. Op basis van de resultaten kan Quechua 10 jaar garantie geven op alle geteste rugzakken, vanaf de datum van aankoop vermeld op de kassabon.

10 jaar garantie, de voorwaarden

De garantie dekt gebreken aan de rugzak, tenzij die veroorzaakt zijn door normale slijtage of door abnormale gebruiksomstandigheden. Die speciale garantie van 10 jaar wordt alleen gegeven op voorlegging van het artikel en de kassabon. Indien het artikel onder de garantie valt, wordt het gratis gerepareerd of omgeruild. Deze commerciële garantie sluit de wettelijke garanties in het land van aankoop niet uit.

Hoe meten we de inhoud van onze rugzakken?

De inhoud van elke rugzak wordt gemeten volgens een standaardmethode: we gebruiken kleine balletjes om het hoofdcompartiment en alle zakken op te vullen. Vervolgens legen we de rugzak in een maatbak met schaalverdeling, waardoor we de inhoud in liter kunnen aflezen.

Easyfit-systeem

Het biedt de mogelijkheid om de rugzak met één beweging op maat te verstellen terwijl je hem draagt. Zo ben je zeker van een optimaal comfort.

Hoe verstel je de Easyfit-rugzak van Forclaz?

1 - Maak alle riemen los (schouderriemen, heupgordel, stabilisatieriemen). 2 -Trek de rugzak aan. 3 - Plaats de heupriem op de heupen (hij moet op de heupbenen van de bekken rusten) en trek hem aan. 4 - Trek de schouderriemen aan. 5 - Trek vervolgens aan de Easyfit-riempjes zodat de schouderriemen je schouders mooi omsluiten. 6 - Stel als laatste de stabilisatieriemen naar wens af.

Testen van de doeltreffendheid van het Easyfit-systeem uitgevoerd door onze afdeling Research and Development

Gebruikscomfort van het concept: Een Easyfit-rugzak is twee tot drie keer sneller afgesteld; met een Easyfit-rugzak hoef je nooit opnieuw te beginnen. In tegenstelling tot een klassieke rugzak, blijft de EasyFit wel altijd goed afgesteld: het comfort van de Easyfit viel duidelijk in de smaak tijdens de statische Friedman-toets 4%. En met dit systeem stellen zes keer meer gebruikers hun rugzak juist af.

Hoe pak ik mijn rugzak in?

Leg onderin je slaapgerei. Zware spullen (tent, kooktoestel, eten) draag je zo dicht mogelijk op je rug. Stop je kleding daar omheen. Je slaapmatje kun je onder de klep stoppen, de tent hang je onder de rugzak als er binnenin geen plaats meer is. Stop een regenjas en/of fleecejack ergens waar je gemakkelijk bij kunt. In de vakjes stop je klein materiaal voor tijdens de dag (zonnebrandcrème, kaarten, zonnebril, ...). De waterzak wordt in het daarvoor voorziene vak gestopt, meestal langs de rug.

Milieumaatregelen

DECATHLON en Quechua informeren hun klanten over de milieu-impact van de rugzakken over hun hele levenscyclus. Dit naar aanleiding van een experiment dat startte in juli 2011 in samenwerking met het Franse ministerie van Leefmilieu. De scores ABCDE werden toegekend bij een vergelijking tussen uitsluitend rugzakken van Quechua. Meer details over dit project en de gebruikte berekeningsmethodes vind je op www.decathlon.be/nl/about/onze-engagementen-voor-het-milieu/_/R-a-environmental-engagements

Garantie

10 jaar

OVERIGE INFORMATIE

VOORRAADADVIES

Berg de rugzak op een droge plaats op.

GEBRUIKSAANWIJZING

De rugzak is niet waterdicht, bescherm je spullen dus bij regen.

TESTS

Al onze rugzakken worden in de praktijk getest op en rond de Mont Blanc, door een panel van testers dat representatief is voor de gebruikers waarvoor we onze producten ontwikkelen en in omstandigheden die vergelijkbaar zijn met de echte situaties waarin ze terecht zullen komen.

ONDERHOUDSADVIES

Handwas

Niet bleken

Mag niet in de droogtrommel

Niet strijken

Niet droogreinigen

GEBRUIKERSBEOORDELINGEN

Loading

Vraag & Antwoord

Vergelijkbare producten