Kinderslaapzak voor trektochten Forclaz 10° groen of rood

€19,95 -39%
€1209
*Van 03/01/2017 en zolang de voorraad strekt
Artikelcode : 7227 8296995

Ontworpen voor: slapen bij temperaturen rond 10°C, op trektochten.

10°C. Kinderen. Erg veelzijdige (dons) slaapzak: warm, licht en compact. 5 jaar garantie!


Maat maatwijzer

Maat
  • ROOD Voorraad 0

Ophalen in winkel : Toon winkelvoorraad
Levering aan huis :

PRODUCTVOORDELEN

Thermische isolatie

Comforttemperatuur 10°C / Limiettemperatuur 5°C.

Thermische isolatie

Lichtheid

Licht gewicht, ideaal om mee te nemen.

Lichtheid

Stevigheid

5 jaar garantie.

Stevigheid

Compactheid

Klein volume, ideaal voor trektochten.

Compactheid

Onderhoudsgemak

Gemakkelijk in de machine te wassen. Volg de wasvoorschriften.

Onderhoudsgemak

TECHNISCHE INFORMATIE

Gebruikstemperatuur:

Op al onze slaapzakken vermelden wij de "comforttemperatuur" zoals getest door een onafhankelijk lab (AITEX) volgens de Europese norm EN 13537 van 11/04/2002. De "comforttemperatuur" is de laagste temperatuur waarbij een gebruiker in liggende houding in het algemeen in thermisch evenwicht is en het dus niet te koud of niet te warm heeft (vastgelegd voor een vrouw van gemiddeld postuur en in gewone gebruiksomstandigheden). KIES JE SLAAPZAK IN FUNCTIE DAARVAN

Wat zijn de "limiet" gebruikstemperaturen?

Limiet comforttemperatuur: grenstemperatuur waarbij de gebruiker van de slaapzak in een houding met opgetrokken benen in het algemeen in thermisch evenwicht is en het dus niet te koud of niet te warm heeft (vastgelegd voor een man van gemiddeld postuur en in gewone gebruiksomstandigheden).

Toch moet je dit weten over temperaturen:

Een slaapzak produceert zelf geen warmte maar behoudt de warmte van het lichaam. Wanneer je heel erg moe en koud bent en in een ijskoude, natte slaapzak kruipt, zul je het waarschijnlijk koud hebben, ongeacht de eigenschappen van de slaapzak! Die temperaturen hangen dus af van hoe goed iemand bestand is tegen de kou (mager of wat dikker, vermoeidheid, …), van zijn uitrusting (matje dat isoleert van de grond, …), kleding (naakt, ondergoed,…) en van het weer (regen, wind,…).

Een paar tips om het warm te krijgen voordat je in je slaapzak kruipt:

Kleed je niet te dik (één laag kleding volstaat). Houd je lichaamsuiteinden warm: met mutsen, handschoenen, sokken, warmers... Trek je spieren samen (70% van de verbruikte energie wordt omgezet in warmte) maar zonder bewegingen te maken die een koude luchtstroom opwekken.

OVERIGE INFORMATIE

ONDERHOUDSADVIES

Was de slaapzak niet samen met andere kledingstukken of met delicate kleuren, doe 1/3 dosis waspoeder in de wasmachine en kies het programma synthetische stoffen, op 30°C. Hang de slaapzak open te drogen op een goed verluchte plaats, niet in de zon of in de buurt van een warmtebron. Hij mag ook in de droger, op lage temperatuur. Tip: met een lakenzak moet je de slaapzak minder vaak wassen waardoor hij beter zijn isolerende eigenschappen zal behouden.

BEWAARADVIES

Steek de slaapzak met de voetenkant eerst in de opberghoes. Berg de slaapzak weg op een droge plaats, stop hem niet in zijn hoes zodat hij volumineus en dus warm blijft.

TESTS

Er is 5 jaar garantie op deze slaapzak, te rekenen vanaf de verkoopsdatum vermeld op het kassaticket. Artikels gedekt door de garantie worden gratis hersteld of omgeruild. De garantie dekt gebreken aan je slaapzak met uitzondering van gebreken die voortvloeien uit normale slijtage of uit abnormale gebruiksomstandigheden. Deze speciale garantie van 5 jaar wordt pas toegekend op voorlegging van het artikel en van het kassaticket.

Samenstelling

"Binnenstof: 100% polyester. Stof buitenkant: 100% polyester. Vulling: 100% polyesterwattering van 200 g/m²."

DIENSTEN

DECATHLON SPORTPAS

Ontdek de Decathlon Sportpas en alle voordelen!

GIFTCARD

Betaal gemakkelijk met de Decathlon giftcard