Lichte en soepele laarzen 500 rubber

€6000

8517620

Deze soepele laarzen zijn ontwikkeld voor jagers in het veld, zodat ze probleemloos over modderige ondergronden en kleigronden kunnen lopen.

De lichtste rubberen jachtlaarzen uit ons assortiment. Zeer comfortabel dankzij de binnenzool met een dikte van 4 mm, de absorberende voering en het volume dat geschikt is voor lange afstanden.

Maat:

maatwijzer

Productvoordelen

Lichtgewicht

1,72 kg in maat 42, minder dan het gem. gewicht van een rubberlaars (1,90 kg).

Pascomfort

Binnenzool van 4 mm dik, met ultra-absorberende voering.

Grip

Buitenzool met profiel van 5 mm voor een goede grip in de modder.

Gemakkelijk aan en uit

Zeer soepele laars met elastische voering om makkelijk aan en uit te trekken.

Demping

Zool met dubbele dichtheid voor een betere schokdemping bij het lopen

Technische informatie

Ultralichte laarzen, speciaal ontwikkeld om veel kilometers af te leggen zonder zware of vermoeide benen te krijgen

Als je gaat jagen op de immense vlakten van Picardië bijvoorbeeld, dan leg je al snel talrijke kilometers af achter je honden, die op hun beurt fazant of patrijs geroken hebben. Als jager heb je dan lichte laarzen nodig, waarmee je gemakkelijk vooruitkomt over modderige vlakten, zonder dat hun gewicht een probleem wordt. Daarom hebben onze teams, zelf jagers, dit rubberen model ontwikkeld, het lichtste uit ons gamma.

Hoe zorgen deze laarzen voor optimaal comfort tijdens het jagen?

Deze laarzen hebben een gewicht van 1,7 kg in maat 43 (minder dan de Aigle Arnay-laarzen) en zijn speciaal ontwikkeld volgens de nieuwe, exclusieve rubberformule van Solognac, die zijn waarde al bewezen heeft met de laars Renfort 900. En het comfort? Dat wordt ter hoogte van de voetboog gegarandeerd door de binnenzool met een dikte van 4 mm, en door een ultra-absorberende en sneldrogende voering (handig als je gaat jagen bij warm of vochtig weer)

Een optimale grip dankzij de ontwikkeling van een nieuwe zool

Ten noorden van de Loire zit je als jager vaak in bietenvelden, terwijl je in andere regio's met je voeten in de kleigrond staat. Je moet dus een uitstekende grip hebben. Daarom hebben onze teams een buitenzool ontwikkeld (met een specifiek design en speciale profieldiepte) die niet meteen vol modder komt te zitten, maar die modder afvoert. Onze designers hebben ook rekening gehouden met de feedback van onze testers, en een specifiek zoolpatroon gecreëerd.

Rubberlaarzen die bestand blijven tegen de begroeiing

Onze laars 500 Light biedt (vooral onderaan en op de wreef) extra bescherming en weerstand tegen de lage plantengroei die je in het veld vindt. Schacht en zool in 100% natuurlijk rubber.

Volg ons onderhoudsadvies om ervoor te zorgen dat je laarzen soepel blijven en lang meegaan

We begrijpen dat je al staat te popelen om onze laarzen te dragen en te testen. Wil je ze ook goed onderhouden, maak ze dan na elk gebruik schoon met water en/of pH-neutrale zeep (gebruik geen harde borstel of schuurspons). Droog ze daarna af met een doek of laat ze drogen in een goed geventileerde ruimte, ver van warmtebronnen. Berg ze goed rechtop weg, zonder vouwen. Zo vermijd je dat het rubber beschadigd raakt en barst ter hoogte van de vouwen.

Hoe kun je je laarzen goed beschermen?

Om je rubberlaarzen het hele jaar door te beschermen, raden we aan om een paar keer per jaar de schacht in te spuiten met een spray op basis van siliconen (op onze website vind je een speciale spray voor rubberlaarzen). De siliconen vormen een beschermlaagje op het rubber zodat je laarzen langer meegaan. Bewaar je laarzen rechtop, op een droge en bij voorkeur goed geventileerde plaats.

Aanvullende informatie per maat: gewicht per paar, totale hoogte en hoogte binnenkant laars

40: 1,525 kg; (tot. hoogte : 41 cm; hoogte binnen : 37,5 cm)
41: 1,589 kg; (tot. hoogte : 41,5 cm; hoogte binnen : 38 cm)
42: 1,653 kg; (tot. hoogte : 42 cm; hoogte binnen : 38,5 cm)
43: 1,717 kg; (tot. hoogte : 42,5 cm; hoogte binnen : 39 cm)
44: 1,781 kg; (tot. hoogte : 43 cm; hoogte binnen : 39,5 cm)
45: 1,845 kg; (tot. hoogte : 43,5 cm; hoogte binnen : 40 cm)
46: 1,910 kg; (tot. hoogte : 44 cm; hoogte binnen : 40,5 cm)

Kuitwijdte

40: 36,5 cm
41: 37,3 cm
42: 38 cm
43: 38,8 cm
44: 39,6 cm
45: 40,4 cm
46: 41,1 cm

Diepte van het profiel

6 mm

Garantie

2 jaar

Overige informatie

Samenstelling

Buitenkant van 80% Natuurlijk rubber - latex, 20% Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer-rubber Behuizing 100% Rubber - Styreen-butadieen-rubber(SBR) - Latex Binnenkant van 90% Polyethyleentereftalaat (PET), 10% Elastaan

VOORRAADADVIES

Op een droge en donkere plaats.

GEBRUIKSAANWIJZING

Verwijderd houden van vuur. Aan de lucht laten drogen.

TESTS

Deze laarzen zijn door onze testers op de proef gesteld door ze dagenlang te testen in de praktijk, waarbij ze er telkens 4 tot 5 uur mee op pad gingen om 12 tot 15 km af te leggen op de vlakten in Noord-Frankrijk en Picardië, maar ook in het struikgewas van de Gironde, de Dordogne en de moerassen van de Camargue.

ONDERHOUDSADVIES

Spoel na gebruik met helder water. Na gebruik laten drogen.

Afbeeldingen

Lichte en soepele laarzen 500 rubber
Lichte en soepele laarzen 500 rubber
Lichte en soepele laarzen 500 rubber
Lichte en soepele laarzen 500 rubber
Lichte en soepele laarzen 500 rubber

Video

Gebruikersbeoordelingen

Loading

Vraag & antwoord

Impact op het milieu

co2-impact-cover
De CO2-voetafdruk van dit product is :
27,49 kg CO2e
1 kg CO2e vertegenwoordigt 5km in een benzinewagen (volgens de ADEME's Base Carbone©)
Wat is de CO2-voetafdruk? Dit is de voetafdruk die wordt gegenereerd door alle broeikasgassen die door het product worden uitgestoten, vanaf de fabricage tot het einde van de levensduur. Ter vereenvoudiging, wordt deze voetafdruk omgerekend in kilo CO2-equivalent. Meer informatie over het meten van de CO2-voetafdruk van onze producten