MALTODEXTRINEPOEDER CITROEN 1 KG

€1500
€1500/KG
Ref. : 8561796

Ons team, zelf gepassioneerde triatleten, ontwikkelde dit maltodextrinepoeder om je energiepeil aan te vullen bij wedstrijden van meer dan 3 uur.

Dit maltodextrinepoeder, bedacht door bevlogen triatleten, is het perfecte middel om een extra energiereserve aan te leggen in de 3 dagen voorafgaand aan een wedstrijd van meer dan 3 uur.

Smaak: Citroen

Beschikbaar in de winkel

Onze diensten:

  • Gratis afhaling in de winkel
  • Gratis levering
  • Gratis retour tot 365 dagen na aankoop
  • Minimum 2 jaar garantie

Productvoordelen

Energiewaarde

1 dosis = 33 g koolhydraten, ruim voldoende energie voor de grote dag!

Vermindert vermoeidheid

Vitamine B1, B3, B6 en C helpen om spiervermoeidheid tegen te gaan.

Antioxidant

Vitamine C werkt efficiënt tegen oxidatieve stress.

Smaak

Water met citroensmaak. Niet te zoet, zodat je er geen afkeer van krijgt!

Gebruiksgemak

Voor je een pak van 1 kg koopt, kan je even testen met de monodoses.

Technische informatie

VOOR WELKE SPORTERS?

Dit maltodextrinepoeder is ontwikkeld voor alle sporters (triatleten, marathonlopers, traillopers enz.) die inspanningen van meer dan 3 uur leveren. Je lost een dosis van 34 g maltodextrine op in 500 ml water. Maltodextrine gebruik je in de drie dagen vóór je wedstrijd, met een ritme van 2 bidons per dag. Met deze verpakking van 1 kg heb je genoeg poeder om je voor te bereiden op vijf wedstrijden.
Nu is het aan jou!

MALTODEXTRINE: WAT IS DAT? WAT HEB JE ERAAN?

Maltodextrine ontstaat door hydrolyse (splitsing) van tarwe- of maïszetmeel, waarbij er kleinere moleculen ontstaan die gemakkelijker opgenomen worden door ons lichaam.
- Voor een lange inspanning helpt maltodextrine om je voorraad spierglycogeen uit te breiden.
- Tijdens de inspanning is het een bron van snelle energie, en dankzij het lage suikergehalte raak je het ook niet beu.
- Na een lange inspanning is het een goeie manier om je glucosevoorraad aan te vullen.

Een DE (dextrose equivalent) van 12 is ideaal voor duurinspanningen

Maltodextrine is een handig hulpmiddel als voorbereiding op lange inspanningen, van meer dan 3 uur: triatlons, marathons, trails enz*. Dankzij zijn lage DE is onze maltodextrine ideaal om een glycogeenvoorraad op te slaan zonder dat je bergen pasta naar binnen moet werken.

*Onder de 2 uur is maltodextrine niet nodig, je vaste trainingen en eet- en drinkgewoonten zullen dan volstaan.

FOCUS OP DE NIEUWE FORMULE

Deze nieuwe versie van ons maltodextrinepoeder kwam er dankzij JULLIE! Onze klanten vonden het exotische vruchtenaroma immers te intens, en het product ook over het algemeen te zoet. "We zijn dan ook begonnen met een natuurlijk citroenaroma, dat we wat minder uitgesproken maakten, en de zoetstof is eruit. Op die manier gaat de drank je niet tegenstaan na drie dagen met een ritme van twee bidons per dag!", aldus Mathilde, ingenieur voor onze drankproducten.

TWEE AANGEPASTE FORMATEN

- Voor intensieve triatleten is dit formaat van 1 kg ideaal. Zo heb je genoeg poeder om je voor te bereiden op vijf wedstrijden, met een tempo van twee bidons per dag gedurende drie dagen vóór de dag van de waarheid.
- Je bent een beginnende triatleet? Je wil gewoon eens proeven van ons nieuwe recept met citroenaroma? Of je hebt een wedstrijd ver van huis voor de boeg, en je wilt licht reizen? De zes sticks (twee per dag gedurende drie dagen) zijn dan ideaal voor jou!

EN WAT TIJDENS DE WEDSTRIJD?

Tijdens een wedstrijd kan je onze ISO- of ISO+-drank gebruiken. Beide bevatten maltodextrine:
• De ISO-drank is ideaal voor inspanningen onder de 3 uur. We raden je aan om 30 g poeder op te lossen in 500 ml water.
• ISO+ is dan weer de beste keuze voor inspanningen van 3 uur en langer. We raden je aan om 60 g koolhydraten per uur inspanning tot je te nemen. Dat is een dosis van 38g ISO+ die je oplost in 500 ml water, en die je aanvult met een gel of reep.

DE SPORTVOEDING VAN DE TOEKOMST: VERANTWOORD, NATUURLIJK EN NOG ALTIJD EVEN LEKKER!

Aube, ingenieur ingrediënten:
"Ons aandeel in de ingrediëntenkeuze gaat veel verder dan de regelgevende vereisten. We baseren ons op studies die de aandacht vestigen op bedenkelijke additieven (bedenkelijk op ethisch, milieu- én gezondheidsvlak). Stukje bij beetje ontwikkelen we een eenvoudiger proces. Idealiter produceren we onze producten enkel nog lokaal, en zo natuurlijk mogelijk. De smaak is dan ietsje saaier, maar da's gewoon wennen!". Lijkt je dat iets?

Garantie

2 jaar

Overige informatie

Samenstelling

Poeder voor sportdrank, gearomatiseerd. Rijk aan vitamine C. Bron van vitamine B1, B3 en B6. Citroen- en limoensmaak. Zonder gluten. Ingrediënten: maltodextrine (98,3%) (EU), natuurlijk aroma, vitamine B1, B3, B6 en C. KAN SPOREN BEVATTEN VAN: EI, SULFIETEN, SCHAALDIEREN, MOSTERD, VIS, SELDERIJ, NOTEN, SOJA, MELK.

VOORRAADADVIES

Koel en droog bewaren. Zonder bewaarmiddelen: na oplossen binnen een dag gebruiken.

TESTS

Dit maltodextrinepoeder is ontwikkeld in het Aptonia-lab. We hebben er 18 maanden aan gewerkt.
Daarna nodigden we een groep testers (misschien was jij daar wel bij) uit om het citroenaroma te ontdekken voor een wedstrijd. Kortom, dat we dit maltodextrinepoeder aanbieden, is omdat onze klanten ervan houden!

Goedgekeurd door

Het Aptonia-maltodextrinepoeder is goedgekeurd door onze voedingsspecialiste, en door een 100-koppig testerspanel. En ook door jou, toch?

Gebruikersbeoordelingen

Vraag & antwoord