Neopreen duikpak voor kinderen SCD 100 5 mm buiksluiting

€7500

Ons duikteam heeft dit gemakkelijk uit te trekken duikpak ontworpen voor kinderen die in gematigde watertemperaturen duiken (16-24 °C)

Duikpak voor kinderen, een goede thermische bescherming om comfortabel te duiken in water met gematigde temperatuur. Met twee ritsen om het pak sneller uit te trekken!

Vraag & Antwoord

Kleur:

DONKERBLAUW / LICHTBLAUW

Maat:

maatwijzer

PRODUCTVOORDELEN

Thermische isolatie

Neopreen fullsuit van 5 mm. Waterdichte naden, gelijmd-gestikte assemblage

Gemakkelijk aan en uit

Zowel vooraan als op de rug een rits om het pak gemakkelijker uit te trekken.

Bewegingsvrijheid

Anatomisch model om de armen vrij te bewegen. Geen naden onder de oksels.

Sterk

Verstevigde print op de knieën voor meer slijtvastheid.

TECHNISCHE INFORMATIE

Details over de warmte-isolatie

Full wetsuit van 5,5 mm met frontrits. Neopreenschuim van 5 mm dik, aan twee kanten bekleed met nylon stof. Waterdichte naden dankzij de gelijmd-genaaide assemblage van het type GBS (glued and blind stitched).
Met verstevigde prints op de knieën voor meer slijtvastheid.

Gelijmd-genaaide assemblage - GBS

De naden van het pak en van de kap zijn waterdicht dankzij de GBS-methode (glued and blind stitched): het neopreen wordt eerst gelijmd en vervolgens nog eens gestikt voor extra sterkte (de naald doorboort het neopreen niet volledig zodat er geen water kan binnendringen).

Systeem met dubbele rits (banana-systeem) om het pak gemakkelijker uit te trekken!

'Banana'-systeem met zowel een rits vooraan als op de rug, een exclusief ontwerp van Subea (PCT/FR2017/050790). Een extra rits bovenaan de rug tot aan het hoofd laat toe om het pak gemakkelijker uit te trekken wanneer je eerst die rits opent. Zo kun je immers de schouders vrijmaken en dus gemakkelijker je armen uit het pak halen. Iedereen die dit systeem heeft uitgetest, was enthousiast omdat het zo eenvoudig en doeltreffend is!

Bewegingsvrijheid en gemakkelijk aan en uit te trekken

Duikvest met vaste kap uitgerust met het Air Expulse systeem: voert de luchtbelletjes af die zich in de kap ophopen. Gemakkelijk aan te trekken dankzij de schuine rits op de voorzijde van het pak. Twee ritsen aan de enkels zodat je gemakkelijk je voeten erdoor kunt steken. Geen naden onder de oksels zodat je de armen gemakkelijker kunt bewegen.

Thermische beschermklasse

Dit duikpak biedt een thermische bescherming die werd getest door het onafhankelijke instituut INPP (Marseille, Frankrijk), dat bevestigde dat het duikpak voldoet aan de geldende norm (NF EN 14225-1:2017).
Dit duikpak is gehomologeerd in KLASSE C:
A (+7 °C/+12 °C / +45 °F/+54 °F)
B (+10 °C/+18 °C / +50 °F/+64 °F)
C (+16 °C/+24 °C / +61 °F/+75 °F)
D (+22 °C/+30 °C / +72 °F/+86 °F).

Wat is een wetsuit om te duiken?

Dit type duikpak komt het vaakst voor. De bedoeling ervan is niet om het water buiten te houden, maar veeleer vast te houden zodat je lichaam warm blijft doordat een warmtebuffer wordt gecreëerd tussen je lichaam en de omgeving. De pakken zijn vervaardigd van neopreen - een rubberpolymeer gevuld met luchtbellen - en verkrijgbaar in diktes van 0,5 tot 7 mm. Hierdoor zijn het uitstekende duikpakken, omdat ze soepel en aanpasbaar zijn.

Slimme tips om je duikpak aan te trekken

Stop je voet in een plastic tasje en steek daarna je been in je pak. Je voet komt er makkelijk doorheen en blijft nergens haperen! Om het pak aan te passen, even vragen aan iemand anders om in de mouw te blazen vanaf de pols. Door de ingeblazen lucht komt het neopreen onmiddellijk los van je huid. Nu kun je het pak gemakkelijk perfect afstellen zodat het helemaal goed zit.

Tips om je duikpak te onderhouden

1) Laat je pak na elk gebruik goed weken in wat helder water, zowel de binnen- als de buitenkant.
2) Ontsmet met een antibacterieel product.
3) Goed uitspoelen met helder water.
4) Laten drogen op een brede kleerhanger, uit de zon en in een goed verluchte ruimte. Let op met de zon, want die verkleurt de delen in textiel van het pak en versnelt de veroudering van neopreen. De ritssluitingen kun je schoonmaken met een tandenborstel en smeren met siliconenvet.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

VOORRAADADVIES

Laat je pak drogen uit de zon en uit de buurt van warmtebronnen. Hang je pak op een kleerhanger om het op te bergen, zodat het zijn vorm behoudt en om het neopreen te ontzien.

GEBRUIKSAANWIJZING

Ook geschikt voor zwemmen of boardsporten.

TESTS

Ontwikkeld en getest door onze teams en onze technische partner in Hendaye (Frankrijk) om de warmte-isolatie goed te keuren.

ONDERHOUDSADVIES

Handwas

Niet bleken

Mag niet in de droogtrommel

Niet strijken

Niet droogreinigen

Handleiding

Voor meer info, raadpleeg de handleiding De handleiding

Vraag & Antwoord

Vergelijkbare producten