ECODESIGN
Soortgelijke producten
Overknee wetsuit voor heren neopreen 2 mm
Overknee wetsuit voor heren neopreen 2 mm
Overknee wetsuit voor heren neopreen 2 mm
Overknee wetsuit voor heren neopreen 2 mm
Overknee wetsuit voor heren neopreen 2 mm

Overknee wetsuit voor heren neopreen 2 mm

€7500

Deze ecodesigned wetsuit werd ontwikkeld voor cursisten en monitoren die met een zwaardboot varen of windsurfen.

Kan tegen een stootje.

Vraag & Antwoord
Maat: maatwijzer

Productvoordelen

Ecodesign

Biopreenschuim van rubberbomen uit duurzaam beheerde bossen.

Warmte

Neopreen 2 mm.

Levensduur

Verstevigingen om slijtage door schuren te beperken: op de dijen, billen en knieën.

Technische informatie

SAMEN MET ZEILCLUBS ONTWIKKELD

De ontwikkeling van deze overknee wetsuit nam 18 maanden in beslag. Hij is bedoeld voor zeilclubs dus hebben we rekening gehouden met alle eisen die samenhangen met een intensief gebruik. We kregen hulp van de Franse Zeilfederatie FVV en 3 partnerclubs om een product voor iedereen te ontwikkelen: van beginners tot wedstrijdzeilers.

ECODESIGN:

Een wetsuit waarvoor we verschillende technologieën samenbrachten om de milieu-impact ervan te verminderen: het pak bevat 41% gecertificeerd natuurrubber, een hernieuwbare grondstof uit het sap van rubberbomen en uit duurzame productie die de bossen op een verantwoorde manier beheert.
Onze stoffen worden geverfd met een schone methode die het waterverbruik en de lozing van afvalwater beperkt, het gaat om het zogeheten dope-dyeing waarbij de kleurstoffen al tijdens het spinnen aan het garen worden toegevoegd.

VERSTEVIGD OP DE KNIEËN, BILLEN EN HAMSTRINGS

De wetsuit is verstevigd aan de knieën, billen en hamstrings. Dat extra materiaal heeft een dubbele functie:
- het beperkt slijtage of scheuren van het neopreen op de plaatsen die het meest zijn blootgesteld aan wrijving
- het beperkt hinder veroorzaakt door het schuren dat onvermijdelijk is op een open zeilboot.

GESCHIKT VOOR MEERDERE SPORTEN

Bij de ontwikkeling van de wetsuit werd rekening gehouden met de belastingen tijdens het zeilen in een open boot. Dankzij onze ontwerpkeuzes is dit pak ook geschikt voor andere watersporten zoals peddelsurfen (stand-up paddling), windsurfen, waterwandelen (longe-côte) of kano- en kajakvaren.

DE JUISTE MAAT KIEZEN

Om optimaal te profiteren van de werking van je wetsuit, is het heel belangrijk dat je de juiste maat kiest. Een wetsuit voor zeilsport moet heel goed aansluiten, er mogen nergens plooien te zien zijn. Als je een te grote wetsuit kiest, ontstaan er plooien, kun je last krijgen van irritaties en vermindert het thermische comfort (er komt water in het pak).

REPARATIE

Je kan je wetsuit indien nodig repareren met onze neopreenlijm (ref. 8501850), in dit filmpje wordt stap-voor-stap uitgelegd hoe je dat doet: https://support.decathlon.fr/comment-reparer-sa-combinaison-de-voile

THERMISCHE ISOLATIE

Door een dun laagje water vast te houden rond het lichaam, heeft dit neopreen pak een dubbel warmte-effect:
1. het vastgehouden water warmt geleidelijk op
2. er wordt minder warmte naar buiten afgevoerd.
Op die manier vormen de wetsuit en het waterlaagje samen een isolerende laag.

Neopreen bestaat uit elastomeerschuim met gesloten cellen die gevuld zijn met stikstofbelletjes met isolerende eigenschappen.

DESIGN

'Minimal Waste' bestaat erin dat bij het ontwerpen van een product goed wordt nagedacht over het design en de verschillende patroondelen, die zo worden gemaakt dat ze als puzzelstukken in elkaar passen wanneer ze op de stof worden gelegd. Op die manier blijven stofresten en stofverbruik tot een minimum beperkt. Het is als Tetris spelen! We zijn er trots op dat we vandaag een product kunnen bieden dat op die methode gebaseerd is, met een materiaalbesparing van 7% en 34% minder productieresten.

Garantie

2 jaar

Overige informatie

Samenstelling

Schuimplastic 65% Foamed Natural rubber, 35% Foamed Polychloroprene Hoofdstof : buitenste laag 100% Polyamide Hoofdstof : binnenste laag 100% Polyamide

VOORRAADADVIES

Op een droge en verluchte plaats opbergen. Verwijderd houden van warmtebronnen. Laat je wetsuit nooit in de volle zon drogen, dan zal je pak langer meegaan. Mag niet in de wasmachine.

TESTS

Getest door clubs die zijn aangesloten bij de Franse Zeilfederatie (FFV) om tegemoet te komen aan de eisen van professionals en particulieren.

Goedgekeurd door

Getest en goedgekeurd door de Franse Zeilfederatie (FVV). Deze wetsuit werd ontwikkeld samen met monitoren en verantwoordelijken van watersportcentra en is bedoeld voor intensief gebruik.

ONDERHOUDSADVIES

Handwas

Niet bleken

Mag niet in de droogtrommel

Niet strijken

Niet droogreinigen

Gebruikersbeoordelingen

Loading

Vraag & antwoord