Soortgelijke producten
Paardrijcap 100 blauw/zwart
Paardrijcap 100 blauw/zwart

Paardrijcap 100 blauw/zwart

€2900

Ben je een beginnende ruiter? Onze ontwikkelaars, die zelf ook paardrijden, ontwierpen deze cap om je te beschermen bij een val.

Begin je net met pony- of paardrijden? Dan is onze cap 100 ideaal. Hij is comfortabel en gemakkelijk verstelbaar met een draaiknop achteraan. De beste keuze voor een goede start.

Vraag & Antwoord
Kleur: Asfaltblauw / Parelgrijs / Elektrisch blauw
Maat: maatwijzer

PRODUCTVOORDELEN

Bescherming tegen schokken

Stevige cap, voldoet aan de norm EN1384:2017

Instelbaar

Via de draaiknop achteraan kun je de maat van de cap snel afstellen.

Pascomfort

Schuimrubber aan de bevestiging en in de cap voor een maximaal comfort.

Ventilatie

Hou het hoofd koel in het zadel: warmte wordt afgevoerd via de schaal.

Stabiliteit

Dankzij een 4-puntensysteem met zijbevestiging blijft de cap goed zitten.

TECHNISCHE INFORMATIE

Norm:

Cap gecertificeerd volgens EN1384:2017

Maten:

XS (48-52 cm), S (52-55 cm), M (55-58 cm)

Licht:

530 g in maat M (55-58 cm).

Bescherming:

Begin je net met paardrijden? Onze cap 100 is specifiek ontworpen voor beginnende ruiters. De cap werd uitvoerig getest en beproefd in onze werkplaatsen, en is ontworpen om een deel van de energie bij een klap te absorberen door gedeeltelijke vervorming van de schaal en/of het beschermingsmateriaal.
Vervang je cap na een val: de vervorming is niet altijd te zien met het blote oog, soms is de cap alleen binnenin vervormd.

Pasvorm:

Kleding en accessoires voor ruiters moeten goed zitten en goed passen. De cap 100 is verstelbaar en kan perfect worden aangepast aan je hoofdomtrek. De cap is verkrijgbaar in vier maten: van XS tot L, van maat 48 tot 58. Pas je cap en verstel de hoofdomtrek met de draaiknop achteraan. De draaiknop is heel gemakkelijk te gebruiken om je cap perfect af te stellen op je hoofdomtrek.

Comfort:

Om te genieten van het paardrijden, moeten je kleding en accessoires goed zitten. Daarom hebben de ingenieurs van Fouganza de bevestigingspunten van de riemen bekleed met schuimrubber, zodat je kunt rekenen op een maximaal comfort. Ook aan de binnenkant van de cap zitten uitneembare, wasbare schuimstukken om je te beschermen. Het schuimrubber aan de kin voorkomt dat de riemen knijpen, iets wat vaak voorkomt bij de eerste cap voor kinderen

Positiebehoud:

Om doeltreffend te zijn, moet bescherming goed blijven zitten. Daarom is de cap 100 voorzien van een 4-puntensysteem met zijbevestiging. Doordat de riemen op vier punten verbonden zijn met de schaal, blijft de cap goed zitten op je hoofd, zonder te verschuiven. Met bescherming die goed is afgesteld op je maat, kun je onbevreesd draven en galopperen! Zo heb je nooit meer last van een cap die over je ogen valt zodat je blindelings moet vertrouwen op je paard!

Ventilatie:

Paarden en pony's kunnen soms onvoorspelbaar zijn, en lessen kunnen een onverwachte wending nemen ... daarom hebben de ontwerpers van de cap 100 iets voorzien om het hoofd koel te houden: de cap heeft een vijftigtal luchtgaten bovenaan, voor een goede afvoer van de warmte. Ons Fouganza-team kan niet voorkomen dat je hart even op hol slaat, maar wel dat het zweet je uitbreekt!

Design:

Ook beginnende ruiters hebben recht op een mooie uitrusting. Daar hebben de ontwerpers van de cap 100 rekening mee gehouden: de cap is geschikt voor verschillende disciplines en heeft een klep in verschillende kleuren.

Onderhoudsgemak:

De buitenkant van de cap kun je schoonmaken met een doekje.
Het is zeer sterk af te raden om solventen of andere agressieve producten te gebruiken, die kunnen de doeltreffendheid aantasten en de cap beschadigen.
Het schuim binnenin is uitneembaar en mag met de hand worden gewassen in koud water.
Gebruik een stoffen tas om je cap op te bergen of te vervoeren. Zo bescherm je hem tegen vuil, krassen en zonlicht.

De cap afstellen:

Voor een optimale bescherming moet een cap nauw aansluiten op het hoofd, zonder ergens te knellen. Als de riempjes en de draaiknop van de cap goed zijn afgesteld, kan hij niet naar voren, naar achteren of opzij kantelen, ook niet wanneer je met je hoofd schudt.

De riempjes van de cap moeten onder de kaak lopen, niet ter hoogte van de kin. Ze moeten voldoende aangespannen zijn zodat de cap niet kan kantelen, maar ook niet zo hard dat ze knellen.

Schokabsorptie:

Deze cap is ontwikkeld om een deel van de energie van een klap te absorberen, waarbij een gedeelte van de buitenschaal en/of de beschermende vulling beschadigd kan raken.

Een paardrijcap beperkt de kans op ernstig letsel aan het hoofd. De bescherming door een cap hangt af van de omstandigheden van het ongeval, het dragen van een cap voorkomt niet altijd een dodelijk ongeval of langdurige invaliditeit van de ruiter.

Gebruiksinstructies:

We weten dat je niet kunt wachten om de cap uit te proberen, maar lees toch even de handleiding voor je hem gebruikt, voor je eigen veiligheid.
De cap is uitsluitend bedoeld voor paardensport en niet geschikt voor gemotoriseerde sporten, skeeleren of vliegsporten. Mocht je zin hebben in bobsleeën, formule 1-racen of deltavliegen dan houden we je niet tegen, maar dan is deze cap beslist niet geschikt. We raden je aan een meer aangepaste bescherming te kiezen

Levensduur:

Ben je dol op je cap 100? Je zal er helaas ooit afscheid van moeten nemen. Voor een doeltreffende bescherming is het aan te raden om je cap te vervangen na elke val. Je cap kan ongeschonden lijken, maar binnenin toch schade vertonen die niet met het blote oog zichtbaar is. Als je nooit uit het zadel wordt geworpen en geen enkel ongeval meemaakt tijdens het paardrijden, zal je de cap hoe dan ook moeten vervangen na 5 jaar ...

Retourvoorwaarden voor persoonlijke beschermingsmiddelen

Een paardrijcap is een PBM (Persoonlijk beschermingsmiddel)

Let erop dat het product voor jou geschikt is (model, maat, kleur) voor je het koopt.

Past het toch niet, stuur het dan terug zoals aangegeven in onze voorwaarden: met de gebruiksaanwijzing, de labels en, indien mogelijk, de originele verpakking. Dan kan het opnieuw gebruikt worden. Laten we samen zorg dragen voor onze planeet.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Samenstelling

Schaal 100% Acrylonitril butadieen styreen Hoofdvoering 100% geëxpandeerd polystyreen Riem 100% Polyamide Gespen 100% Polyoxymethyleen Schuimplastic 100% Polyurethaan

VOORRAADADVIES

Uit de buurt van warmtebronnen houden, zoals een verwarmingstoestel of de hoedenplank van een auto in de zon. Warmte kan de beschermende eigenschappen van de polystyreen binnencap aantasten.

GEBRUIKSAANWIJZING

Voor paardrijden. VERVANG ELKE CAP DIE EEN SCHOK HEEFT GEHAD

TESTS

In een onafhankelijk laboratorium getest overeenkomstig de geldende regelgeving.

Goedgekeurd door

Erkende instantie N:2789, Pourquery Financier

Vergelijkbare producten

AFBEELDINGEN

Paardrijcap 100 blauw/zwart
Paardrijcap 100 blauw/zwart

GEBRUIKERSBEOORDELINGEN

Loading

Vraag & Antwoord