Padelracket PR190

€2500
Ref : 300376 8487584

Ontworpen voor: beginnende padelspelers.

Ideaal voor de beginnende padelspeler die op zoek is naar een racket dat wendbaarheid en controle biedt.


Kleur : ZWART

Maat
  • unieke grootte Voorraad 8
Maat
  • unieke grootte Voorraad 2929
Nog maar enkele exemplaren in voorraad

Ophalen in winkel : Toon winkelvoorraad
Levering aan huis :

PRODUCTVOORDELEN

Wendbaarheid

Extreem licht (325 g) zodat je heel snel kunt reageren.

Controle

Vergeeft centreerfoutjes dankzij de samenstelling in glasvezel.

TECHNISCHE INFORMATIE

Wat is het Full EVA-concept?

Dit is een exclusieve innovatie van Artengo, het padelmerk van Decathlon. Het racket bestaat uit één stuk EVA-schuim dat wordt bekleed met composietvezels op het oppervlak. Door het grotere oppervlak in EVA-schuim is de sweetspot groter en worden centreerfoutjes dus optimaal vergeven, voor een betere balcontrole.

Waar komt padel vandaan?

Padel ontstond in Mexico op het einde van de jaren 60. Al snel waaide de sport over naar Spanje en Argentinië en later naar alle Spaans sprekende landen van Zuid-Amerika. In Spanje staat padel momenteel op de tweede plaats in het rijtje van meest beoefende sporten, na voetbal maar voor tennis. Wereldwijd spelen meer dan 8 miljoen mensen padel.

Wat zijn de spelregels bij padel?

Padel wordt met 2 tegen 2 gespeeld (dubbelspel). Voor de opslag zijn 2 pogingen toegestaan en de bal moet steeds onderhands en diagonaal worden gegeven. De bal mag één keer stuiteren. De bal stuitert voordat hij eender welk deel van de court raakt. Een bal mag na het stuiteren een muur raken (alleen een muur en niet de rastering). De bal mag buiten het speelveld terechtkomen na het stuiteren en mag buiten het speelveld worden teruggeslagen. De puntentelling gebeurt zoals bij tennis.

Hoe begin je aan padel?

Kies allereerst vrij trage ballen, met een grote diameter, en een racket voor occasionele spelers. Geef de voorkeur aan een racket in traanvorm dat een grotere sweetspot heeft en waarmee je dus de bal gemakkelijker centreert en goed terugslaat. Het racket moet ook licht zijn (tussen 350 en 380 gram) voor een goede wendbaarheid.

OVERIGE INFORMATIE

BEWAARADVIES

Berg je racket op na elk gebruik.

TESTS

Dit racket is getest in ons TechCenter, onze laboratoria en op padelterreinen.

Samenstelling

"Frame van een racket : 40.0% Glasvezel, Frame van een racket : 30.0% EVA, Frame van een racket : 30.0% Carbon Grip van een racket : 50.0% Polyurethaan, Grip van een racket : 50.0% polyamide 6.6"
"Frame van een racket : 40.0% Glasvezel, Frame van een racket : 30.0% EVA, Frame van een racket : 30.0% Carbon Grip van een racket : 50.0% Polyurethaan, Grip van een racket : 50.0% polyamide 6.6"

DIENSTEN

DECATHLON SPORTPAS

Ontdek de Decathlon Sportpas en alle voordelen!

GIFTCARD

Betaal gemakkelijk met de Decathlon giftcard