Padelracket volwassenen Flash 2.0 zwart/blauw

€6499
Ref : X8387038 8387038

Ontworpen voor: regelmatige padelspelers op zoek naar een wendbaar en handelbaar progressieracket.

Dit racket biedt een goed compromis tussen comfort en wendbaarheid. Ideaal voor gevorderde spelers die hun niveau nog wat willen bijschaven.


Maat maatwijzer

Ophalen in winkel : Toon winkelvoorraad Levering aan huis :
Meer
info

PRODUCTVOORDELEN

Controle

Vergeeft centreerfoutjes door het soepele schuim.

Wendbaarheid

Snel reageren dankzij het geringe gewicht (355 g).

Vermogen

Balans in de kop zodat je de bal extra snelheid kunt meegeven.

AFBEELDINGEN

TECHNISCHE INFORMATIE

Waar komt padel vandaan?

Padel ontstond in Mexico op het einde van de jaren 60. Al snel waaide de sport over naar Spanje en Argentinië en later naar alle Spaans sprekende landen van Zuid-Amerika. In Spanje staat padel momenteel op de tweede plaats in het rijtje van meest beoefende sporten, na voetbal maar voor tennis. Wereldwijd spelen meer dan 8 miljoen mensen padel.

Wat zijn de spelregels bij padel?

Padel wordt met 2 tegen 2 gespeeld (dubbelspel). Voor de opslag zijn 2 pogingen toegestaan en de bal moet steeds onderhands en diagonaal worden gegeven. De bal mag één keer stuiteren. De bal stuitert voordat hij eender welk deel van de court raakt. Een bal mag na het stuiteren een muur raken (alleen een muur en niet de rastering). De bal mag buiten het speelveld terechtkomen na het stuiteren en mag buiten het speelveld worden teruggeslagen. De puntentelling gebeurt zoals bij tennis.

Hoe begin je aan padel?

Kies allereerst vrij trage ballen, met een grote diameter, en een racket voor occasionele spelers. Geef de voorkeur aan een racket in traanvorm dat een grotere sweetspot heeft en waarmee je dus de bal gemakkelijker centreert en goed terugslaat. Het racket moet ook licht zijn (tussen 350 en 380 gram) voor een goede wendbaarheid.

ONZE AANBEVOLEN PRODUCTEN

Artengo

Padelbal PB990

(7)
Wilson

Padelballen

(1)

DIENSTEN

DECATHLON SPORTPAS

Ontdek de Decathlon Sportpas en alle voordelen!

GIFTCARD

Betaal gemakkelijk met de Decathlon giftcard