Soortgelijke producten
Media 0
Media 1
Media 2
Media 3

Padelracket volwassenen PR 190 zwart/blauw

€3000

Voor beginnende padelspelers

Ideaal voor beginnende padelspelers die op zoek zijn naar een wendbaar racket.

Vraag & Antwoord
Kleur: ZWART / BLAUW
Levering aan huis of afhalen in de winkel
Beschikbaar
Controleer de voorraad van dit artikel in je winkel

PRODUCTVOORDELEN

Wendbaarheid

Wendbaarheid

Extreem licht (320 g) zodat je heel snel kunt reageren.

Controle

Controle

Tolerant voor centreerfoutjes dankzij de samenstelling in glasvezel

TECHNISCHE INFORMATIE

Wat is het Full EVA-concept?

Dit is een exclusieve innovatie van Artengo, het padelmerk van Decathlon. Het racket bestaat uit één stuk EVA-schuim bekleed met composietvezels op het racketoppervlak. Door het bredere oppervlak in EVA-schuim is de sweetspot groter en worden centreerfoutjes dus optimaal vergeven, voor een betere balcontrole.

Wat is padel?

Padel ontstond in Mexico op het einde van de jaren 60. Al snel waaide de sport over naar Spanje en Argentinië en later naar alle Spaans sprekende landen van Zuid-Amerika. In Spanje staat padel momenteel op de tweede plaats in het rijtje van meest beoefende sporten, na voetbal maar voor tennis! Wereldwijd spelen meer dan 8 miljoen mensen padel.

Hoe speel je padel?

Padel wordt met 2 tegen 2 gespeeld (dubbelspel). Voor de opslag zijn 2 pogingen toegestaan en de bal moet steeds onderhands en diagonaal worden gegeven. De bal mag één keer stuiteren. De bal moet stuiteren voordat hij eender welk deel van de court raakt. Een bal mag na het stuiteren een muur raken (alleen een muur en niet de rastering). De bal mag buiten het speelveld terechtkomen na het stuiteren en mag buiten het speelveld worden teruggeslagen. De puntentelling gebeurt zoals bij tennis.

Wil je er graag mee beginnen? Onze productontwikkelaars geven je alvast een paar tips:

Voor wie pas start met de sport zijn de ballen die specifiek ontworpen zijn voor beginners sterk aan te raden. Ze zijn zachter en trager, waardoor je gemakkelijker goed leert spelen. Aangepaste schoenen voorkomen dat je uitglijdt op het padelterrein, dat meestal bestaat uit ingezand kunstgras.
Lessen nemen zorgt ervoor dat je het spel sneller aanleert, en dat je geen bewegingen overneemt van bijvoorbeeld tennis of squash.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Samenstelling

Frame van een racket 40% Glasvezel, 30% EVA, 30% Carbon Grip van een racket 50% Polyurethaan, 50% polyamide 6.6

VOORRAADADVIES

Berg je racket op na elk gebruik.

TESTS

Ons studiecentrum in Spanje is gespecialiseerd in design en engineering. Het doet onderzoek naar de behoeften van padelspelers en geeft de resultaten door aan ons productontwikkelingscentrum in Frankrijk.
De prototypes worden uitgetest op padelterreinen, door de spelers voor wie ze werden ontwikkeld. Daarna wordt hun duurzaamheid getest, in het lab van ons productontwikkelingscentrum.
Zo kunnen we onze producten goedkeuren en de kwaliteit ervan garanderen.

AFBEELDINGEN

Padelracket volwassenen PR 190 zwart/blauw
Padelracket volwassenen PR 190 zwart/blauw

GEBRUIKERSBEOORDELINGEN

Loading

Vraag & Antwoord