Padelracket voor kinderen PR 100 Light

€3000

8372030

De Kuikma PR100 is een racket speciaal voor kinderen (van 5 tot 8 jaar). Vederlicht en met een zachte toets voor minder trillingen.

Ronde vorm en koplicht (controle). Impactoppervlak van glasvezel en kern van Full Eva Concept (grotere sweetspot voor meer vergevingsgezindheid). Licht gewicht, ongeveer 265 gram (comfort).

Kleur:

Turquoise

Levering aan huis of afhalen in de winkel
Beschikbaar
Beschikbaar in de winkel

Productvoordelen

Omgaan met

Dankzij het lichte gewicht (265 g) reageer je vliegensvlug.

Controle

Vergeeft centreerfoutjes dankzij de glasvezel samenstelling.

Technische informatie

Wat is het Full EVA-concept?

Een exclusieve innovatie van Decathlon. Het racket bestaat uit één stuk EVA-schuim dat wordt bekleed met composietvezels op het oppervlak. Door het bredere oppervlak in EVA-schuim is de sweetspot groter en worden centreerfoutjes dus optimaal vergeven, voor een betere balcontrole.

Wat is padel?

Padel ontstond in Mexico op het einde van de jaren 60. Al snel waaide de sport over naar Spanje en Argentinië en later naar alle Spaans sprekende landen van Zuid-Amerika. In Spanje staat padel momenteel op de tweede plaats in het rijtje van meest beoefende sporten, na voetbal maar voor tennis! Wereldwijd spelen meer dan 8 miljoen mensen padel.

Hoe speel je padel?

Padel wordt met 2 tegen 2 gespeeld (dubbelspel). Voor de opslag zijn 2 pogingen toegestaan en de bal moet steeds onderhands en diagonaal worden gegeven. De bal mag één keer stuiteren. De bal moet stuiteren voordat hij eender welk deel van de court raakt. Een bal mag na het stuiteren een muur raken (alleen een muur en niet de rastering). De bal mag buiten het speelveld terechtkomen na het stuiteren en mag buiten het speelveld worden teruggeslagen. De puntentelling gebeurt zoals bij tennis.

Het advies van onze productontwikkelaars voor beginners:

Voor wie pas start met de sport zijn de ballen die specifiek ontwikkeld zijn voor beginners sterk aan te raden. Ze zijn dikker en trager, waardoor je gemakkelijker goed leert spelen. Aangepaste schoenen voorkomen dat je uitglijdt op het padelterrein, dat meestal bestaat uit ingezand kunstgras.
Lessen nemen zorgt ervoor dat je het spel sneller aanleert, en dat je geen bewegingen overneemt van bijvoorbeeld tennis of squash.

Garantie

2 jaar

Overige informatie

Samenstelling

Frame van een racket 60% Glasvezel, 25% EVA, 15% Koolstofvezel Grip van een racket 100% Polyurethaan

TESTS

Ons onderzoekscentrum in Spanje is gespecialiseerd in design en engineering. Het onderzoekt de behoeften van onze gebruikers, om ze dan door te geven aan ons ontwikkelingscentrum in Frankrijk.
De prototypes worden uitgetest op padelvelden, door de spelers voor wie ze ontwikkeld werden. Ook hun levensduur wordt getest, in het lab van ons productontwikkelingscentrum.
Zo kunnen we onze producten goedkeuren en zeker zijn van hun kwaliteit.

Gebruikersbeoordelingen

Loading

Vraag & antwoord

Dit zou je ook kunnen interesseren