PRODUCTVOORDELEN

Wendbaarheid

Wendbaarheid

Uiterst wendbaar dankzij de lichte rocker vooraan.

Grip

Grip

Verticale sidewalls in titanium voor een efficiënte grip.

Afzet

Afzet

Progressieve rebound.

Precisie

Precisie

Radius 14 m.

Gemakkelijk te leren

Gemakkelijk te leren

Ideaal om gesneden bochten te leren skiën.

TECHNISCHE INFORMATIE

Ervaring

De Atomic Redster X5 is bedoeld voor ervaren skiërs die een sportieve pisteski zoeken. De constructie in hout en titanium maakt hem stabiel en krachtig om elk soort piste te skiën met lage of hoge snelheid. Een ski die zich aanpast aan je manier van skiën (kleine of grote bochten).

Constructie

Power Woodcore: Houten kern, verticale sidewalls over de hele lengte van de ski voor een betere grip. Titanium-stabilisator en gestructureerde topsheet voor meer duurzaamheid.

Binding

Bindingen van het merk Atomic, model FT10 GW. Din 3 tot 10. Compatibel met GripWalk. Geschikt voor skischoenen met een zoollengte van 257 tot 380 mm.

Stevigheid

Gestructureerde topsheet voor meer duurzaamheid.

VOORBEREIDING

Gewaxte en geslepen ski's, gebruiksklaar. Kanten geslepen op 89°.

WAT IS EEN CAMBER?

Als je een ski op de grond legt, bevinden de contactpunten van de ski op de sneeuw zich dichtbij de nose en de hiel, terwijl het midden van de ski (onder de bindingen) lichtjes omhoogkomt. Dat is de camber. Hoe langer en hoger de camber, hoe meer grip de ski's hebben en hoe vinniger ze zijn. Hoe lager de camber, hoe toleranter en wendbaarder de ski's zijn.

Wat is een rocker?

Op een ski met "rocker" komen de nose en soms de tail een stuk eerder van de grond dan bij een ski met camber: Zo verplaatsen de raakpunten met de sneeuw naar het midden van de ski. Het raakvlak is dan korter, voor meer wendbaarheid en draagkracht op zachte sneeuw. Maar als je kant, beschik je over de hele lengte van je staalkanten, voor meer grip op harde sneeuw. Hoe langer de rocker, hoe wendbaarder de ski.

Taillering

122/71/105 in 170 cm, radius = 14 m

Onze tips na het skiën

Na een dag skiën, raden we je aan om je ski's als volgt te onderhouden voor een langere levensduur:
* Reinig de kanten met een doek op het einde van de dag om roest te vermijden.
* Gebruik klittenband om te vermijden dat de glijvlakken tegen elkaar schuren.
* Bewaar je ski's op een droge, donkere plaats.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

VOORRAADADVIES

Bij voorkeur op een droge plaats opbergen. Na een seizoen: je ski's laten waxen en vragen om de wax niet af te schrapen, om je materiaal in optimale omstandigheden te bewaren.