Regenbroek voor natuurwandelen heren NH500

€1500

Onze ontwikkelaars, zelf wandelaars, ontwierpen de regenbroek NH500 voor wandelingen in de velden of aan zee. Handig als het regent!

Stop deze regenbroek onder in je rugzak wanneer je gaat wandelen, ze is de perfecte aanvulling op je regenjas om je tijdens stortbuiten volledig te beschermen! Compact, waterdicht en ademend model.

Vraag & Antwoord
Kleur: ZWART
Maat: maatwijzer

PRODUCTVOORDELEN

Waterdichtheid

Waterdichtheid

Waterdichte coating 2 000 mm | alle naden zijn afgedicht

Ecodesign

Ecodesign

Verfprocedé dat tot 60% minder water verbruikt en de CO²-uitstoot beperkt

Gemakkelijk aan en uit

Gemakkelijk aan en uit

Ritsen onderaan, om het aantrekken te vergemakkelijken.

Aanpasbaarheid

Aanpasbaarheid

Aantrekkoord in de taille | Ruime fit

Ademend vermogen

Ademend vermogen

Vochtabsorberende coating (RET=12): beperkt condensvorming in het kledingstuk

Lichtgewicht

Lichtgewicht

Lichte, compacte regenbroek | Gewicht: 200 g in maat L

TECHNISCHE INFORMATIE

Waterdichtheid van het kledingstuk

Dit kledingstuk werd gedurende twee uur getest onder een douche van 60 liter water/m²/uur. Die test bootst een gemiddelde regenbui na.
De stof van deze regenbroek is waterafstotend: druppels glijden eraf en worden niet opgeslorpt. Het textiel slorpt dus geen water op en blijft licht en ademend. Een stof wordt waterafstotend door de buitenkant ervan te behandelen. Daarnaast hebben we alle naden waterdicht gemaakt.

Hoe je regenbroek langdurig waterdicht houden

Om kleding waterdicht te houden, moet je geregeld het waterafstotend vermogen van de stof reactiveren. We raden aan dit te doen om de drie wasbeurten, of na een tiental keer dragen in de regen. Je kunt deze jas gemakkelijk opnieuw waterafstotend maken met warmte: stop hem kort in de droger of blaas er even met een haardroger over. Als je hem wast, is het heel belangrijk dat je overvloedig laat spoelen.

Meting van de waterdichtheid, uitgedrukt in mm of in Schmerber

Men meet in hoeverre een stof bestand is tegen waterdruk, die wordt uitgedrukt in mm waterkolom (test gebaseerd op de norm ISO 811). Hoe hoger de druk, hoe beter waterdicht de stof is. Een stof met een waterdichtheid van 2000 mm is dus bestand tegen de druk die wordt uitgeoefend door 2000 mm water.

Ademend vermogen van de stof

Om te weten of een stof ademt, meet men de waterdampweerstand of RET (test gebaseerd op de norm ISO 11092). Hoe lager die weerstand, hoe beter de stof de door het lichaam geproduceerde damp laat ontsnappen en hoe beter de stof dus ademt.
- RET < 9 = extreem ademende stof
- 9 < RET < 12 = zeer goed ademende stof
- 12 < RET < 20 = ademende stof
- RET > 20 = stof die weinig of niet ademt

Een score om de milieu-impact van artikelen te vergelijken

Op een schaal van A tot E kreeg deze jas score B.
De milieu-impact van onze artikelen wordt berekend voor de hele levensduur ervan. Elk artikel krijgt een score zodat je in een vergelijking tussen gelijkaardige artikelen (T-shirts, broeken, rugzakken enz.) de modellen met de beste milieuscore het snelst herkent.
Decathlon past deze milieulabeling vrijwillig toe.

Naar milieuvriendelijker verfmethoden

Onze teams spannen zich in om innovatieve productieprocessen te vinden die verbruik en verontreiniging van water beperken. De dope dye methode (in de massa verven) bespaart tot wel 60% water en vermindert aanzienlijk de CO²-uitstoot. Die verfmethode verbetert de kleurbestendigheid van het kledingstuk. Vanaf 2019 passen we voor deze broek het nieuwe procedé toe.

Hoe een regenbroek kiezen volgens je gebruik en sportieve inspanning?

Bij een sportieve inspanning transpireer je. Veel of weinig, dat hangt af van de intensiteit en duur. Als de stof niet voldoende ademend is volgens je inspanning, condenseert die transpiratie tegen de binnenkant van je regenbroek. Daardoor voelt de binnenkant van je broek nat aan: niet van de regen die door de stof dringt, maar van de transpiratiedamp die condenseert. Kies dus een regenbroek volgens je sportieve inspanning. Dit product is ontwikkeld voor twee uur wandelen aan max. 5 km/u.

Garantie

Op onze regenbroeken voor wandelen krijg je 2 jaar garantie.
Ons engagement? Duurzame producten aanbieden die je op al je natuurwandelingen kunt dragen en waar je heel lang plezier van hebt. Want we houden het meest van dingen met een verhaal, dingen die al heel wat hebben meegemaakt en nog veel zullen beleven!

OVERIGE INFORMATIE

Samenstelling

Hoofdstof 100% Polyester Coating 100% Polyurethaan

VOORRAADADVIES

Zorg er steeds voor dat de regenbroek volledig droog is voordat je ze opbergt.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet voor duurinspanningen: sportief wandelen, hardlopen enz.

TESTS

Quechua bedenkt en ontwikkelt zijn producten in zijn uitvalsbasis aan de voet van de Mont Blanc, in Frankrijk. Die worden vervolgens getest in het lab en door wandelaars in de praktijk, om ze te controleren op comfort en waterdichtheid. In bossen, aan zee of in de velden, in de zon en in de regen ..., we zoeken zoveel mogelijk wandelpaden op. Tijdens die momenten overleggen we met onze testers, hun feedback en input zijn voor ons van onschatbare waarde voor onze toekomstige collecties.

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 30° max - normaal

Machinewas - 30° max - normaal

Niet bleken

Niet bleken

Drogen op lage temperatuur

Drogen op lage temperatuur

Niet strijken

Niet strijken

Niet droogreinigen

Niet droogreinigen

Vergelijkbare producten

VIDEO

Vraag & Antwoord