Regenbroek voor wandelen Raincut dames

€1500

Onze ontwikkelaars, zelf wandelaars, ontwierpen deze waterdichte en milieuvriendelijke regenbroek. Onmisbaar voor wie af en toe wandelt.

Stop deze regenbroek onder in je rugzak wanneer je gaat wandelen, ze is de perfecte aanvulling op je regenjas om je tijdens stortbuiten volledig te beschermen! Compact, waterdicht en ademend model.

Vraag & Antwoord
Kleur: ZWART
Maat: maatwijzer
ECODESIGN
Soortgelijke producten
Media 0
Media 1
Media 2
Media 3
Media 4
Media 5
Media 6

PRODUCTVOORDELEN

Waterdichtheid

Waterdichtheid

Waterdichte coating (2000 mm) | Alle naden zijn afgedicht

Transportgemak

Transportgemak

1 afsluitbare zak | Licht en compact | Op te bergen in de eigen zak

Ecodesign

Ecodesign

We verven het garen aan de bron voor een kleinere impact op het milieu

Aanpasbaarheid

Aanpasbaarheid

Aantrekkoordje in de taille | Klittenband aan de enkels om aan te spannen

Ademend vermogen

Ademend vermogen

Vochtabsorberende coating (RET=12): beperkt condensvorming binnenin

Lichtgewicht

Lichtgewicht

Lichte en compacte regenbroek | Gewicht: 165 g in maat M

TECHNISCHE INFORMATIE

Wat doen we om onze ecologische voetafdruk te verkleinen?

We dragen zorg voor onze planeet om ons natuurlijk speelterrein te behouden en bij te dragen tot het plezier van wandelen.
Bij het verven van textiel wordt enorm veel water verbruikt en ook komt het afvalwater van de verfbaden in het milieu terecht. Om die milieu-impact te verkleinen, gebruiken we de spinbad-methode (ook wel 'dope dyed' genoemd), waarbij de kleurstoffen al tijdens het spinnen aan het garen worden toegevoegd.

Een score om de milieu-impact van artikelen te vergelijken

Op een schaal van A tot E kreeg dit artikel een B.
De milieu-impact van onze artikelen wordt berekend voor de hele levensduur ervan. Vervolgens krijgen ze een score zodat je meteen kan zien welke modellen de beste milieuprestatie hebben binnen een groep artikelen van dezelfde soort.
Decathlon past deze milieulabeling vrijwillig toe.

Waterdichtheid van het kledingstuk

Dit kledingstuk werd gedurende twee uur getest onder een douche van 60 liter water/m²/uur. Die test bootst een gemiddelde regenbui na.
De stof van deze regenbroek is waterafstotend: dat wil zeggen dat druppels er zo vanaf glijden. Het textiel slorpt dus geen water op en blijft licht en ademend. Een stof wordt waterafstotend door de buitenkant ervan te behandelen. Daarnaast hebben we alle naden afgedicht.

Hoe je regenbroek langdurig waterdicht houden

Om kleding waterdicht te houden, moet je geregeld het waterafstotend vermogen van de stof reactiveren. We raden aan dit te doen om de drie wasbeurten, of na een tiental keer dragen in de regen. Je kunt deze broek gemakkelijk opnieuw waterafstotend maken met warmte: stop ze kort in de droger of blaas er even met een haardroger over. Als je de broek wast, is het heel belangrijk dat je overvloedig spoelt.

Meting van de waterdichtheid, uitgedrukt in mm of in Schmerber

Men meet in hoeverre een stof bestand is tegen waterdruk, die wordt uitgedrukt in mm waterkolom (test gebaseerd op de norm ISO 811). Hoe hoger de druk, hoe beter waterdicht de stof is. Een stof met een waterdichtheid van 2000 mm is dus bestand tegen de druk die wordt uitgeoefend door 2000 mm water.

Ademend vermogen van de stof

Om te weten of een stof ademt, meet men de waterdampweerstand of RET (test gebaseerd op de norm ISO 11092). Hoe lager die weerstand, hoe beter de stof de door het lichaam geproduceerde damp laat ontsnappen en hoe beter de stof dus ademt.
- RET < 9 = extreem ademende stof
- 9 < RET < 12 = zeer goed ademende stof
- 12 < RET < 20 = ademende stof
- RET > 20 = stof die weinig of niet ademt

Hoe een regenbroek kiezen volgens je gebruik en sportieve inspanning?

Bij een sportieve inspanning transpireer je. Veel of weinig, dat hangt af van de intensiteit en duur. Als de stof niet voldoende ademend is volgens je inspanning, condenseert die transpiratie tegen de binnenkant van je regenbroek. Daardoor voelt de binnenkant nat aan: niet van de regen die door de stof dringt, maar van de transpiratiedamp die condenseert. Kies dus een regenbroek volgens je sportieve inspanning. Dit product is gemaakt voor wandelingen van een paar uur, aan max. 5 km/u.

Garantie

Op onze regenbroeken voor wandelen krijg je 2 jaar garantie.
Ons engagement? Duurzame producten aanbieden die je op al je natuurwandelingen kunt dragen en waar je heel lang plezier van hebt. Want we houden het meest van dingen met een verhaal, dingen die al heel wat hebben meegemaakt en nog veel zullen beleven!

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Samenstelling

Hoofdstof 100% Polyester Coating 100% Polyurethaan

VOORRAADADVIES

Zorg er steeds voor dat de regenbroek volledig droog is voordat je ze opbergt.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet voor duurinspanningen: sportief wandelen, hardlopen enz.

TESTS

Quechua bedenkt en ontwikkelt zijn producten in zijn uitvalsbasis aan de voet van de Mont Blanc, in Frankrijk.
Die worden vervolgens getest in het lab en door wandelaars in de praktijk, om ze te controleren op comfort en waterdichtheid. We zoeken dan zoveel mogelijk wandelpaden op: in de bossen, aan zee of in de velden, ... en steeds als het regent. Tijdens die momenten overleggen we met onze testers, hun feedback en input is voor ons immers van onschatbare waarde!

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 30° max - normaal

Machinewas - 30° max - normaal

Niet bleken

Niet bleken

Drogen op lage temperatuur

Drogen op lage temperatuur

Niet strijken

Niet strijken

Niet droogreinigen

Niet droogreinigen

GEBRUIKERSBEOORDELINGEN

Loading

Vraag & Antwoord