Regenbroek voor wandelen voor dames NH500

€1500

Onze ontwikkelaars, zelf fervente wandelaars, ontwierpen de regenbroek NH500 voor wandelingen in de velden of aan zee. Handig als het regent!

Stop deze regenbroek onder in je rugzak wanneer je gaat wandelen. Deze broek is de perfecte aanvulling op je regenjas om je tijdens stortbuien volledig te beschermen! Compact, waterdicht en ademend.

Vraag & Antwoord

Kleur:

ZWART

Maat:

maatwijzer
ECODESIGN
Media 0
Media 1
Media 2
Media 3
Media 4
Media 5
Media 6

PRODUCTVOORDELEN

Waterdichtheid

Waterdichte coating 2000 mm | alle naden zijn afgedicht

Transportgemak

1 ritszak | Gemakkelijk mee te nemen: licht, compact, past in de eigen zak.

Ecodesign

Verfprocedé dat tot 60% minder water verbruikt en de CO₂-uitstoot beperkt

Aanpasbaarheid

Aantrekkoordje in de taille | Klittenband aan de enkels

Ademend vermogen

Vochtabsorberende coating (RET=12): beperkt condensvorming in het kledingstuk

Lichtheid

Lichte en compacte regenbroek | Gewicht: 165 g in maat M

TECHNISCHE INFORMATIE

Waterdichtheid van het kledingstuk

Dit kledingstuk werd gedurende twee uur getest onder een douche van 60 liter water/m²/uur. Die test bootst een gemiddelde regenbui na.
De stof van deze regenbroek is waterafstotend: druppels glijden eraf en worden niet opgenomen. De stof neemt dus geen water op en blijft licht en ademend. Een stof wordt waterafstotend door de buitenkant ervan te behandelen. Daarnaast hebben we alle naden waterdicht gemaakt.

Hoe houd je je regenbroek langdurig waterdicht?

Om kleding waterdicht te houden, moet je geregeld het waterafstotend vermogen van de stof reactiveren. We raden aan dit te doen om de drie wasbeurten, of na een tiental keer dragen in de regen. Je kunt deze jas gemakkelijk opnieuw waterafstotend maken met warmte: stop hem kort in de droger of blaas er even met een haardroger over. Als je het product wast, is het heel belangrijk dat je het heel goed uitspoelt.

Meting van de waterdichtheid, uitgedrukt in mm of in Schmerber

Men meet in hoeverre een stof bestand is tegen waterdruk, die wordt uitgedrukt in mm waterkolom (test gebaseerd op de norm ISO 811). Hoe hoger de druk, hoe beter waterdicht de stof is. Een stof met een waterdichtheid van 2000 mm is dus bestand tegen de druk die wordt uitgeoefend door 2000 mm water.

Ademend vermogen van de stof

Om te weten of een stof ademt, meet men de waterdampweerstand of RET (test gebaseerd op de norm ISO 11092). Hoe lager die weerstand, hoe beter de stof de door het lichaam geproduceerde damp laat ontsnappen en hoe beter de stof dus ademt.
- RET < 9 = extreem ademende stof
- 9 < RET < 12 = zeer goed ademende stof
- 12 < RET < 20 = ademende stof
- RET > 20 = stof die weinig of niet ademt

Een score om de milieu-impact van artikelen te vergelijken

Op een schaal van A tot E kreeg deze jas score B.
De milieu-impact van onze artikelen wordt berekend voor de hele levenscyclus ervan. Elk artikel krijgt een score zodat je in een vergelijking tussen gelijkaardige artikelen (T-shirts, broeken, rugzakken enz.) de modellen met de beste milieuscore het snelst herkent.
Decathlon past deze milieulabeling vrijwillig toe.

Milieuvriendelijkere verfmethoden

Onze teams spannen zich in om innovatieve productieprocessen te vinden die het verbruik en de verontreiniging van water beperken. De dope dye-methode (spinbadverven) bespaart tot wel 60% water en vermindert aanzienlijk de CO₂-uitstoot. Die verfmethode verbetert ook de kleurbestendigheid van het kledingstuk.

Hoe kies je een regenbroek op basis van je sportieve inspanning?

Bij een sportieve inspanning transpireer je. Veel of weinig, dat hangt af van de intensiteit en duur. Als de stof niet voldoende ademend is vooe je inspanning, condenseert die transpiratie tegen de binnenkant van je regenbroek. Daardoor voelt de binnenkant van je broek nat aan: niet van de regen die door de stof dringt, maar van de transpiratiedamp die condenseert. Kies dus een regenbroek op basis van je sportieve inspanning. Dit product is ontwikkeld voor twee uur wandelen met max. 5 km/u.

Garantie

Op onze regenbroeken voor wandelen krijg je 2 jaar garantie.
Ons engagement? Duurzame producten aanbieden die je op al je natuurwandelingen kunt dragen en waar je heel lang plezier van hebt. Want we houden het meest van dingen met een verhaal, dingen die al heel wat hebben meegemaakt en nog veel zullen beleven!

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

VOORRAADADVIES

Zorg er altijd voor dat de regenbroek volledig droog is voordat je de broek opbergt.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet voor duurinspanningen: sportief wandelen, hardlopen enz.

TESTS

Quechua bedenkt en ontwikkelt zijn producten in zijn uitvalsbasis aan de voet van de Mont Blanc, in Frankrijk. Die worden vervolgens getest in het lab en door wandelaars in de praktijk, om ze te controleren op comfort en waterdichtheid. In bossen, aan zee of in de velden, in de zon en in de regen ..., we zoeken zoveel mogelijk wandelpaden op. Tijdens die momenten overleggen we met onze testers, hun feedback en input zijn voor ons van onschatbare waarde voor onze toekomstige collecties.

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 30° max - normaal

Niet bleken

Drogen op lage temperatuur

Niet strijken

Niet droogreinigen

GEBRUIKERSBEOORDELINGEN

Loading

Vraag & Antwoord

Vergelijkbare producten