Regenjas voor wandelen heren NH100 Raincut halve rits

€800

Onze ontwikkelaars, zelf fervente wandelaars, bedachten dit regenjack voor wie af en toe door de velden of in het bos wandelt. Handig als het regent!

Onze prijsbreker in het gamma waterdichte wandeljassen! Licht, compact, waterdicht, ademend ... Een technisch regenjasje dat je in de eigen zak kunt proppen om compact mee te nemen.

Vraag & Antwoord
Kleur: ZWART
Maat: maatwijzer
ECODESIGN
Soortgelijke producten
Media 0
Media 1
Media 2
Media 3
Media 4
Media 5
Media 6
Media 7
Media 8
Media 9
Media 10
Media 11
Media 12
Media 13

PRODUCTVOORDELEN

Waterdichtheid

Waterdichtheid

Waterdichte coating 2 000 mm | Hoofdnaden afgedicht | Capuchon

Transportgemak

Transportgemak

Zak met rits | Opgevouwen op te bergen in de rechterzak

Ecodesign

Ecodesign

Een milieubewust ontwikkelde regenjas in gerecycleerde polyestervezels

Ademend vermogen

Ademend vermogen

Vochtabsorberende coating RET=12: beperkt condensvorming binnenin

Gebruiksgemak

Gebruiksgemak

Aan te spannen capuchon | Ritsen makkelijk te openen met handschoenen aan

Gewicht

Gewicht

Licht en compact regenjasje | Gewicht: 175 g in maat L

TECHNISCHE INFORMATIE

Wat doen we om onze milieu-impact te verkleinen?

We dragen zorg voor onze planeet om ons natuurlijk speelterrein te behouden en bij te dragen tot het plezier van wandelen.
Bij het verven van textiel wordt enorm veel water verbruikt en ook komt het afvalwater van de verfbaden in het milieu terecht. Om die milieu-impact te verkleinen, verven we de garens in een spinbad, dat wil zeggen dat de kleurstoffen al tijdens het spinnen aan het garen worden toegevoegd: die techniek wordt ook "dope dyeing" genoemd.

Onze milieu-impact

Op een schaal van A tot E kreeg dit artikel een A.
De milieu-impact van onze artikelen wordt berekend voor de hele levensduur ervan. Elk artikel krijgt een score zodat je in een vergelijking tussen gelijkaardige artikelen (T-shirts, broeken, rugzakken enz.) de modellen met de beste milieuscore het snelst herkent.
Decathlon past deze milieulabeling vrijwillig toe.

Waterdichtheid van het kledingstuk

Dit kledingstuk werd gedurende een uur getest onder een douche van 60 l water/m²/uur. Die test bootst een gemiddelde regenbui na. De stof van deze jas is waterafstotend, dat wil zeggen dat druppels er zo vanaf glijden. Het textiel slorpt dus geen water op en blijft licht en ademend. Een stof wordt waterafstotend door de buitenkant ervan te behandelen. Bovendien hebben we de naden die het meest worden blootgesteld aan regen waterdicht gemaakt.

Hoe ervoor zorgen dat je jack waterdicht blijft?

Om kleding waterdicht te houden, moet je geregeld het waterafstotend vermogen van de stof reactiveren. We raden aan dit te doen om de drie wasbeurten, of na een tiental keer dragen in de regen. Je kunt dit jack gemakkelijk opnieuw waterafstotend maken met warmte: stop het kort in de droger of blaas er even met een haardroger over. Als je het wast, is het heel belangrijk dat je overvloedig laat spoelen. Je vindt al onze tips in de onderhoudshandleiding.

Meting van de waterdichtheid, uitgedrukt in mm of in Schmerber

Men meet in hoeverre een stof bestand is tegen waterdruk, die wordt uitgedrukt in mm waterkolom (test gebaseerd op de norm ISO 811). Hoe hoger de druk, hoe beter waterdicht de stof is. Een stof met een waterdichtheid van 2000 mm is dus bestand tegen de druk die wordt uitgeoefend door 2000 mm water.

Ademend vermogen van de stof

Om te weten of een stof ademt, meet men de waterdampweerstand of RET (test gebaseerd op de norm ISO 11092). Hoe lager die weerstand, hoe beter de stof de door het lichaam geproduceerde damp laat ontsnappen en hoe beter de stof dus ademt.
- RET < 9 = extreem ademende stof
- 9 < RET < 12 = zeer goed ademende stof
- 12 < RET < 20 = ademende stof
- RET > 20 = stof die weinig of niet ademt

Hoe een waterdichte jas kiezen volgens je gebruik en sportieve inspanning?

Bij een sportieve inspanning transpireer je. Veel of weinig, dat hangt af van de intensiteit en duur. Als de stof onvoldoende ademend is voor je inspanning, condenseert die transpiratiedamp tegen de binnenkant van je jas. Daardoor voelt de binnenkant van je jas nat aan: niet van de regen die door de stof dringt, maar van de transpiratiedamp die condenseert. Je moet dus een regenjas kiezen volgens het soort inspanning. Deze jas is ontwikkeld voor twee uur wandelen tegen 5 km/u.

Aanbevolen aanvullende artikelen

De regenbroek Raincut die je benen beschermt zodat je een compleet pak hebt dat uiterst doeltreffend beschermt tegen wind en regen. Voor die regenbroek zijn we vanaf 2019 ook gestart met de milieuvriendelijker verfmethode.

Garantie

Op onze wandeljassen krijg je 2 jaar garantie.
Ons engagement? Duurzame producten aanbieden die je op al je wandelingen kunt dragen en waar je heel lang plezier van hebt. Want we houden het meest van dingen met een verhaal, dingen die al heel wat hebben meegemaakt en nog veel zullen beleven!

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Samenstelling

Hoofdstof 100% Polyester Coating 100% Polyurethaan

VOORRAADADVIES

Controleer altijd of het jack perfect droog is voor je het opbergt.

TESTS

Al onze modellen worden getest door representatieve gebruikers, in de omstandigheden die jullie kunnen tegenkomen op wandelingen. We zijn er immers van overtuigd dat we alleen door te testen in echte situaties het technisch karakter en het design van onze Quechua-artikelen voortdurend kunnen verbeteren.

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 30° max - normaal

Machinewas - 30° max - normaal

Niet bleken

Niet bleken

Drogen op lage temperatuur

Drogen op lage temperatuur

Niet strijken

Niet strijken

Niet droogreinigen

Niet droogreinigen

GEBRUIKERSBEOORDELINGEN

Loading

Vraag & Antwoord