Regenjas voor wandelen heren NH500

€2500

Onze ontwikkelaars, zelf fervente wandelaars, bedachten deze milieuvriendelijke regenjas NH500 voor wie regelmatig in het bos of aan zee wandelt bij regenweer.

Geen zin om een rugzak mee te nemen op je wandeling? Deze regenjas kan je omvormen tot een slim tasje met een netstof zak om je telefoon binnen handbereik te houden!

Vraag & Antwoord

Kleur:

Donker sepia

Maat:

maatwijzer
ECODESIGN
Media 0
Media 1
Media 2
Media 3
Media 4
Media 5
Media 6
Media 7
Media 8
Media 9
Media 10
Media 11
Media 12
Media 13

PRODUCTVOORDELEN

Waterdichtheid

Waterdichte coating 2000 mm | Afgedichte naden | Hoge kraag | Capuchon.

Transportgemak

Om te vormen tot schoudertas met netstof zakje voor je smartphone

zakken

4 zakken: 2 afsluitbare steekzakken, 1 borstzak, 1 netzak voor je telefoon.

Ecodesign

Milieuvriendelijk: verfmethode of vezels die de water- en CO₂-impact verminderen

Ventilatie

Verluchtingszones bovenaan de rug: de lucht circuleert om condens te beperken

Ademend vermogen

Vochtabsorberende coating RET=12: beperkt condens binnenin | Netstof voering

Bewegingsvrijheid

Plooi onder aan de rug om comfortabel ergens over te stappen of te zitten

Lichtheid

Gewicht: 510 g in maat L

AFBEELDINGEN

Regenjas voor wandelen heren NH500
Regenjas voor wandelen heren NH500

TECHNISCHE INFORMATIE

Naar milieuvriendelijker materialen

We dragen zorg voor onze planeet om ons natuurlijk speelterrein te behouden.
Omdat we de bovenstaande nieuwe verfmethode nog niet voor alle kleuren kunnen toepassen, vervaardigden we dit model jas in andere kleuren van een milieuvriendelijke stof, op basis van gerecycleerde polyestervezels (hoofdstoffen in turquoise en kaki / voeringstof in marineblauw). Zo kunnen we toch onze milieu-impact verminderen, ongeacht de kleur.

Naar milieuvriendelijkere verfmethoden

Onze teams spannen zich in om innovatieve productieprocessen te vinden die verbruik en verontreiniging van water beperken. De dope dye-methode (in de massa verven) bespaart tot wel 60% water en vermindert aanzienlijk de CO₂-uitstoot. Die verfmethode verbetert de kleurbestendigheid van het kledingstuk.
Voor deze jas gebruiken we die methode voor de hoofdstof in marineblauw en de voering in kaki en turquoise (in afwachting tot we ze ook kunnen toepassen op andere kleuren).

Een score om de milieu-impact van artikelen te vergelijken

Op een schaal van A tot E kreeg deze jas score B.
De milieu-impact van onze artikelen wordt berekend voor de hele levenscyclus ervan. Elk artikel krijgt een score zodat je in een vergelijking tussen gelijkaardige artikelen (T-shirts, broeken, rugzakken enz.) de modellen met de beste milieuscore het snelst herkent.
Decathlon past deze milieulabeling vrijwillig toe.

Waterdichtheid van het kledingstuk

Dit kledingstuk werd gedurende een uur getest onder een douche van 60 l water/m²/uur. Die test bootst een gemiddelde regenbui na. De stof van deze jas is waterafstotend, dat wil zeggen dat druppels er zo vanaf glijden. Het textiel slorpt dus geen water op en blijft licht en ademend. Een stof wordt waterafstotend door de buitenkant ervan te behandelen. Bovendien hebben we de naden die het meest worden blootgesteld aan regen afgedicht.

Hoe onderhoud je de waterdichtheid van je jas?

Om kleding waterdicht te houden, moet je geregeld het waterafstotend vermogen van de stof reactiveren. We raden aan dit te doen om de drie wasbeurten, of na een tiental keer dragen in de regen. Je kunt deze jas gemakkelijk opnieuw waterafstotend maken met warmte: stop hem kort in de droger of blaas er even met een haardroger over. Als je hem wast, is het heel belangrijk dat je overvloedig laat spoelen.

Meting van de waterdichtheid, uitgedrukt in mm of in Schmerber

Men meet in hoeverre een stof bestand is tegen waterdruk, die wordt uitgedrukt in mm waterkolom (test gebaseerd op de norm ISO 811). Hoe hoger de druk, hoe beter waterdicht de stof is. Een stof met een waterdichtheid van 2000 mm is dus bestand tegen de druk die wordt uitgeoefend door 2000 mm water.

Ademend vermogen van de stof

Om te weten of een stof ademt, meet men de waterdampweerstand of RET (test gebaseerd op de norm ISO 11092). Hoe lager die weerstand, hoe beter de stof de door het lichaam geproduceerde damp laat ontsnappen en hoe beter de stof dus ademt.
- RET < 9 = extreem ademende stof
- 9 < RET < 12 = zeer goed ademende stof
- 12 < RET < 20 = ademende stof
- RET > 20 = stof die weinig of niet ademt

Hoe een regenjas kiezen volgens je sportieve inspanning?

Bij een sportieve inspanning transpireer je. Veel of weinig, dat hangt af van de intensiteit en duur. Als de stof niet voldoende ademend is volgens je inspanning, condenseert die transpiratie tegen de binnenkant van je jas. Daardoor voelt de binnenkant van je jas nat aan: niet van de regen die door de stof dringt, maar van de transpiratiedamp die condenseert. Je moet dus een regenjas kiezen volgens het soort inspanning. Deze jas is ontwikkeld voor twee uur wandelen aan max. 5 km/u.

Aanbevolen aanvullende artikelen

We raden je daarnaast de regenbroek NH500 aan om ook je benen droog te houden. Zo heb je een volledig, doeltreffend pak dat je beschermt tegen wind en fikse buien.
En vooral: voor die regenbroek starten we vanaf 2019 ook met de milieuvriendelijkere verfmethode!

Garantie

Op onze wandeljassen en regenjassen krijg je 2 jaar garantie.
Ons engagement? Duurzame producten aanbieden die je op al je wandelingen kunt dragen en waar je heel lang plezier van hebt. Want we houden het meest van dingen met een verhaal, dingen die al heel wat hebben meegemaakt en nog veel zullen beleven!

Garantie

2 jaar

VIDEO

OVERIGE INFORMATIE

VOORRAADADVIES

We raden je aan om deze jas altijd eerst volledig te laten drogen voor je hem wegbergt.

TESTS

Al onze modellen worden getest door representatieve gebruikers, in omstandigheden die identiek zijn aan de reële omstandigheden tijdens het gebruik. We zijn er immers van overtuigd dat we alleen door te testen in reële situaties het technisch karakter en het design van onze Quechua-artikelen voortdurend kunnen verbeteren.

Goedgekeurd door

De jas werd getest en goedgekeurd door een groep testpersonen tijdens een tocht met veel regen en wind langs de wandelroute GR34 in Bretagne.

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 30° max - normaal

Niet bleken

Drogen op lage temperatuur

Niet strijken

Niet droogreinigen

GEBRUIKERSBEOORDELINGEN

Loading

Vraag & Antwoord

Vergelijkbare producten