Regenjas voor dames Raincut

€800

Onze ontwerpers, zelf wandelaars, ontwikkelden dit ECODESIGN regenjasje voor korte wandelingen in het bos of aan zee: onmisbaar bij regenweer.

Onze prijsbreker in het gamma waterdichte wandeljassen! Licht, compact, waterdicht, ademend ... Een technisch jasje dat je in de eigen zak kunt proppen om compact mee te nemen.

Vraag & Antwoord
Kleur: Petroleum blauw
Maat: maatwijzer
ECODESIGN
Media 0
Media 1
Media 2
Media 3
Media 4
Media 5
Media 6
Media 7
Media 8

PRODUCTVOORDELEN

Waterdichtheid

Waterdichte coating (2 000 mm). Hoofdnaden waterdicht gemaakt. Capuchon

Transportgemak

1 zak met rits. Op te vouwen in de rechterzak

Ecodesign

Vervaardigd van gerecycleerde polyestervezels

Ademend vermogen

Vochtabsorberende coating (RET=12): beperkt condensvorming in het kledingstuk

Gebruiksgemak

Aanspanbare capuchon. Ritsen zijn ook met handschoenen aan makkelijk te openen

Lichtgewicht

Lichte en compacte jas. Gewicht: 175 g in maat S-M

TECHNISCHE INFORMATIE

Waterdichtheid van het kledingstuk

Dit kledingstuk werd gedurende 1 uur getest onder een douche van 60 l water/m²/uur. Die test bootst een gemiddelde regenbui na. De stof van deze jas is waterafstotend, dat wil zeggen dat druppels er zo vanaf glijden. Het textiel slorpt dus geen water op en blijft licht en ademend. Een stof wordt waterafstotend dankzij een behandeling aan de buitenkant ervan. Bovendien hebben we de naden die het meest worden blootgesteld aan regen waterdicht gemaakt.

Hoe de jas waterdicht houden

Om kleding waterdicht te houden, moet je geregeld het waterafstotend vermogen van de stof reactiveren. We raden aan dit te doen om de drie wasbeurten, of na een tiental keer dragen in de regen. Je kan dit jasje gemakkelijk opnieuw waterafstotend maken met warmte: stop het kort in de droger of gebruik een haardroger om het wat op te warmen. Als je het wast, is het heel belangrijk dat je overvloedig laat spoelen.

Meting van de waterdichtheid, uitgedrukt in mm of in Schmerber

Men meet in hoeverre een stof bestand is tegen waterdruk, die wordt uitgedrukt in mm waterkolom (test gebaseerd op de norm ISO 811). Hoe hoger de druk, hoe beter waterdicht de stof is. Een stof met een waterdichtheid van 2000 mm is dus bestand tegen de druk die wordt uitgeoefend door 2000 mm water.

Ademend vermogen van de stof

Om te weten of een stof ademt, meet men de waterdampweerstand of RET (test gebaseerd op de norm ISO 11092). Hoe lager die weerstand, hoe beter de stof de door het lichaam geproduceerde damp laat ontsnappen en hoe beter de stof dus ademt.
RET < 9 = uiterst ademende stof
9 < RET < 12 = zeer goed ademende stof
12 < RET < 20 = ademende stof
RET > 20 = stof die weinig of niet ademend is

Hoe een waterdichte jas kiezen volgens je gebruik en sportieve inspanning

Bij een sportieve inspanning transpireer je. Veel of weinig, dat hangt af van de intensiteit en duur. Als de stof niet voldoende ademend is volgens je inspanning, condenseert die transpiratie tegen de binnenkant van je jas. Je wordt alsnog nat: niet van de regen die door de stof dringt, maar van de transpiratiedamp die condenseert. Je moet dus een regenjas kiezen volgens het soort inspanning. Deze jas is ontwikkeld voor twee uur wandelen aan max. 5 km/u.

Onze milieu-impact

Op een schaal van A tot E kreeg deze jas score B.
De milieu-impact van onze artikelen wordt berekend voor de hele levensduur ervan. Elk artikel krijgt een score zodat je in een vergelijking tussen gelijkaardige artikelen (T-shirts, broeken, rugzakken enz.) de modellen met de beste milieuscore het snelst herkent.
Decathlon past deze milieulabeling vrijwillig toe.
Meer informatie vind je op: https://youtu.be/8t63KkRwn_8

Naar milieuvriendelijker materialen

We dragen zorg voor onze planeet om ons natuurlijk speelterrein te behouden en bij te dragen tot het plezier van wandelen. Daarom maakten we de turquoise versie van deze jas van een materiaal dat volledig vervaardigd is op basis van gerecycleerde polyestervezels, zodat we onze CO²-impact beperken.

Aanbevolen aanvullende artikelen

De regenbroek Raincut die je benen beschermt zodat je een compleet pak hebt dat uiterst doeltreffend beschermt tegen wind en regen.
En vooral: voor deze overbroek zijn we vanaf 2019 ook gestart met de milieuvriendelijker verfmethode!

Garantie

Op onze wandeljassen krijg je 2 jaar garantie.
Ons engagement? Duurzame producten aanbieden die je op al je natuurwandelingen kunt dragen en waar je heel lang plezier van hebt. Want we houden het meest van dingen met een verhaal, dingen die al heel wat hebben meegemaakt en nog veel zullen beleven!

OVERIGE INFORMATIE

Samenstelling

Hoofdstof 100% Polyester Coating 100% Polyurethaan

VOORRAADADVIES

Ga altijd na of dit waterdichte kledingstuk perfect droog is voor je het opbergt.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet voor duurinspanningen: sportief wandelen, hardlopen enz.

TESTS

Quechua bedenkt en ontwikkelt zijn producten in zijn uitvalsbasis aan de voet van de Mont Blanc, in Frankrijk. Die worden vervolgens getest in het lab en door wandelaars in de praktijk, om ze te controleren op comfort en waterdichtheid. In bossen, aan zee of in de velden en steeds in de regen... , we zoeken zoveel mogelijk wandelpaden op. Tijdens die momenten overleggen we met onze testers, hun feedback en input zijn voor ons van onschatbare waarde!

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 30° max - normaal

Niet bleken

Drogen op lage temperatuur

Niet strijken

Niet droogreinigen

GEBRUIKERSBEOORDELINGEN

Loading

Vraag & Antwoord

Vergelijkbare producten